Sunday, March 24, 2013

Deko bersama mamashikin: Laundry Room

amboi kau..tajuk harus kelass ok..hehe. deko la sgt...salah satu tempat feveret bila ada kat rumah ialah tempat membasuh segala mala kain baju..atau omputih kata laudry room..hehe. puihhh..
mana tak nya..setiap hari mesti 2,3 kali membasuh..so 2,3 kali lah aku ada kat laundry room nih..so kene kemas sket supaya rajin membasuh..
 memang dari dulu lagi aku suka google mat salleh punya laundry room...huh..hati memang nak sgt macam tuh...tapi....rumah i kecik, so kena kecikkan space..tak payah nak berangan nak laundry room bagai la...huhu. simpan angan2 yer mamashikin...

wp tak sepenuhnya tp sipi2 pun ok la kan..jom tgk 'laundry room' mamashikin....................................


ok tak?ok tak? ini pandangan dari depan..kalau dari ruang tamu memang nampak straight tempat ni..so pikir punya pikir...i buat divider kayu ..mcm kat ruang tamu...so tetamu tak nampak la segala baju yg tak berbasuh.kira tersorok la jugak...
tiles kat sini mmg colour mcm tu..mmg nampak mcm kotor tapi tak kotor yer. effect mcm tu kot...

ini pandangan dari pintu dapur..amboi..rak tinggi tuh lama dah beli..dann tersimpan. so skrg kita gunakan...beli rak tu kat ikea..hoho jauh ko..org klantan pun leh pakai brg ikea jugak:-) tp pandai yer ikea..lain item..lain hrga..so bila pasang siap..mahal jugak tp nk buat mcm mane, dah berkenan sgt...mak kan berangan nak ada laundry room..

penyapu, mop tu aku main sangkut ajer kat tepi tu..kira senang..ni tak..bila carik penyapu mesti menjerit2..ye la..kadang2 abang long amik buat mainan..jumpa2 kat dalam bilik dia..adui..


rak sabun dan tuala..dari dulu aku memang penggemar sabun..kiranya tiap kali g kedai harus beli sabun basuh baju..dan ini lah hasilnya...macam nak jual sabun pulak...ok mari mari beli sabun..murah ajer...

ok itu saje deko by mamashikin..haha..biasala kan..bila ada rumah sendiri pastu baru pulak..semangat dia lain. cer tengok 2,3 bulan lagi?mesti tetamu datang tak kenal dah rumah aku...rumah atau kandang kambing??muahaha. ye la..i takde pembantu..semua kerja rumah buat sendiri..kiddos pulak jenis yg suka berselerak...so..kalau malas jawabnyer biarkan ajer...tunggu la mood rajin datang dulu baru nak kemas..

Tapi betul kan org cakap..letih tapi seronok bila duk sendiri..
minggu depan nak setup bilik anak lelaki pula..harap menjadi....so tunggu di next entri..amboi !

8 comments:

Liza said...

Simple but nice!

mamalieyna said...

Cunlah.. :-).. syoknyee..

Umah sendiri mmg best aah, penat tp bila tgk rumah lawa, hilang kepenatan tu..hee..

LYAfrina said...

suka tgk..cun la.. simple & kemas

Nieyxzha Hassan said...

bestnye ada laundry room ^^

~bila aku nak ade rumah sendiri

mama ila said...

kemas dan menariklah..suka tengok =)

salam kenal..ila follow sini

cik hani said...

kemas..walaupun ruang kecik tapi masih memadai sbb still ada ruang laundry..

macam rumah orang putih .

cinta polisas said...

salam perkenalan...wah cantiknya laudry room...teringin asenyer nk de laundry room jgk...hehehe

Nini Hazwani said...

Kemas dan cantik ruang dobi. Sis boleh tahu, rak sabun tu beli di mana ye? Dan berapa harga