Sunday, April 26, 2015

Dollyspinky skincare

korang pernah dengar tak dollyspinky?haa siapa selalu tgk estore eshop memang banyak la produk ni diaorg post ..kalau tak pernah dengar, meh nak cerita.

aku kan jual macam2..rasanya lebih 200 produk yg ada, skincare suplement semua ada...dan killer produk buat masa ni mcm bb blink, dnars, amyrea beauty...memang tak dinafikan semua produk tu laju aje ..letih bahagian topud stok. Dollys?haa dollys ialah salah satu produk baru masuk kedai..ada banyak testimoni dan aku rasa produk boleh pergi jauh...rata rata pengguna yang hantar testimoni semuanya menjadi uolsss....
lagi pun packaging ia sangat lah cute ..label colour pink...ohhhh..rasa nak kunyah2 pulak.


Kelebihan Dollys Pinky Skincare :
✔Menghilangkan parut, kulit kusam dan sel-sel kulit mati dengan berkesan
✔Menjadikan kulit 'glowing' dan "pinkish" secara natural.
✔Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
✔Anti-penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
✔Mempercepatkan pembentukan sel-sel baru pada kulit
✔Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
✔Mengecutkan dan menghilangkan masalah utama kaum wanita iaitu jerawat & jeragat.
✔Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
✔Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
✔Mengecilkan pori-pori & liang roma terbuka.
✔Membuatkan kulit nampak sihat, segar dan berseri
✔Merawat kulit dan melindungi dari sinar UV
✔Melicin, mencerah & menganjalkan kulit tanpa pengelupasan


harga pun murah la sayang, rm59.90 ajer tahan selama 1 bulan... murah kan?? rugi siapa tak try sb produk ni bahan utama ia alpha arbutin iaitu berfungsi sebagai agen pencerahan kulit.
siapa berminat boleh la whatsupp saya 0145160411... 10 orang terawal saya akan bagi free gift....


Thursday, April 23, 2015

wishlist 2015

haaa dah mai dah mood berblog, tapi tak tau la ada ke tak pembaca eh...rasanya dalam tahun ni berapa kali jer aku update blog. bila baca blog orang lain, teringin nak update blog sendiri...gitew.
tahun 2015 adalah tahun sangat mencabar bagi aku..tahun aku melangkah selangkah ke hadapan dan tahun ni juga aku berundur setengah langkah...maksud aku, tahun ni ada pencapaian maju dan baik dari sebelum ni dan kadang2 ada ujian ujian yang buat aku down...huhu.

Alhamdulillah semua dugaan tu aku lalui dengan sebaiknya..rakan-rakan sekeliling banyak bagi kata-kata semangat..ok aku xnak cerita lagi tentang dugaan apa yg aku lalui...pencapaian apa yang aku dapat...cuma aku nak cerita pasal wishlist aku untuk tahun 2015. hidup mesti ada matlamat kan??


Bisnes,

ya bisnes..aku nak perkenalkan myshop2u ..biar orang tahu, bila dengar je myshop2u orang akan ooohhh myshop2u...target aku tahun ni nak ada 1000 agen ..nak luaskan lagi empayar bisnes aku...hehe..biarlah orang cakap aku ni taksub bisnes, janji aku dapat tolong orang dengan bisnes aku...niat aku dari dulu nak tolong orang2 susah dan ibu bapa...ada duit lebih, lebihlah untuk mereka.


kesayangan myshop2u....nanti aku story mori berkenaan opening kedai baru...


Holiday,

tahun lepas tahun paling bersejarah dalam hidup sb berpeluang menjejakan kaki ke paris, france dan ireland. huhu tak terlintas kot nak pegi sana...paling best bila aku travel dengan bisnes class...(dah update pasal ni).
Dan di sebabkan rasa seronok travel oversea, tahun ni aku nak ke oversea lagi. salah satu negara yang dalam wishlist ialah Jepun dan Instanbul. harap tercapai wishlist aku nanti. tak mustahil kan?






Rumah,

rumah aku tahun lepas kena banjir..so banyak perabot dan cat yang rosak. target aku tahun ni nak deko balik rumah aku ikut konsep yang aku suka..aku nak beli semula perabot untuk gantikan yang baru..mungkin wishlist ni makan masa sikit sb rumah aku dah xmacam dulu...huhu...kena menoreh dan terus menoreh supaya tercapai wishlist yang ni.


keadaan rumah aku lepas banjir hari tu...perabot rosak..karpet rosak..dinding rosak...huhu tapi aku kena redha sb tu ketentuan Allah...mungkin ada perkara yang lebih baik untuk aku nanti . dan aku cukup bersyukur masih punya rumah lagi.

Umrah,

Ya bila sy update percutian, terus ada mulut mulut yang berkata 'baik pegi umrah ' huhu...itulah manusia. siapa tak nak pergi umrah kan?umrah ialah salah satu wishlist sy juga, InsyaAllah ada rezeki yang lebih sampai lah sy ke sana nanti...sekarang pun tengah belajar...huhu banyak sgt benda yang masih kena belajar..dari segai aurat, sembahyang, mengaji...huhu..malunya sy...


rasanya tu je kot wishlist untuk tahun 2015...insyaAllah mudah-mudahan tercapai...

Monday, March 23, 2015

percutian ke paris

salam, ada orang baca ke blog aku nih?haha..ok ada ke takde aku tetap nak update. biarlah ia sudah lama berlalu..sb aku belum update lagi kan..kata nak buat travel blog gitu...
aku pergi europe seminggu je, dan sempat pergi 2 negara jer..sedihkan? nak buat macam mana masa xmengizinkan...aku pergi paris lepas settle adik aku konvo. tapi kami tak pergi bersama2 tau..kitaorang berpecah sb naik flight lain lain kan...nak kejar tiket murah punya pasal. aku naik ryan air ajo...tambang pergi balik dapat dalam rm600 ringgit ajer...so kitaorang berpecah dan janji jumpa kat hotel aje.

 dari airport, kiteorang kena amik bas untuk ke bandar. nasib baik kami dah siap2 bayar online untuk tiket bas so tak de la beratur panjang...
cuaca kat sini memang sejuk sgt, rasanya dalam 12C kot..sb aku sampai gigil-gigil...aku bajet panas sb time summer kan..tapi summer pun sejukkk...huhu


so kitaorang naik bas, dan berhenti di stesen ketepi yg macam kat KL sentral...sampai sana, nak nangis sb orang ramai dan tak tahu nak amik train yg mana..sb semua dalam bahasa perancis...dgn aku yg tak larat bawa perut, rasa stress sangat....nasib suami jenis cepat belajar...dia study peta train dulu..lepas stgh jam baru faham dan kitaorang ke destinasi iaitu hotel.

Alhamdulillah sampai hote kat brochant l , tapi aku xsnap pic sb malas ...entah..aku rasa mcm xde rasa nak snap pic..hahaha..mungkin sb aku peknan kot.
tapi hotel kami duduk tu tak mahal lah, hanya 80 euro satu malam...lepas check in bagai...baru lah kami keluar...

tempat first aku tuju ialah galeries la fayyete...tapi alahai kitaorag sesat...sb berenti kat stesen yg jauh dari tempat ni...

ramai yang beratur nak masuk LV..nasib aku xminat handbeg..tidak alahai melayang...

ko tengok la harganya..pengsan ok...88k euro...dalam brapa ratus ribu?? kira la sendiri....

hari ke 2 aku pusing-pusing bandar...aku naik hop on n hop off bus...kiranya bus ni akn berenti kat tempat2 bersejarah dan tarikan  mcm eifell tower...ticket untuk bas ni ialah rm600 seorang... huhu mahal kan??




.aku sgt teruja bila sampai eifel tower nih ..hahaha...biasala org kampung datang paris...rasa macam bermimpi kot....
museum de luvre paris..tempat gambar monalisa ....aku datang sini waktu malam...hahhha sb ingat kubah 3 segi tu nyala lampu..tapi nan hado....
xamik gambar pun sb aku malas dah nak bergambar.




hari ke 2 aku kat paris aku jalan2 pusing2 ajer...naik bus biasa...aku round seluruh bandar..tgk live diaorang..mlm aku kena balik sb nak ke dublin ireland pula...sb dari sana aku berlepas ke KL...dan kat dublin, baru merasa duk hotel mewah 4 bintang...rasa xnak balik malaysia...huhu



rasa xpuas ke paris sb 3 hari je kat sini....huhu..tengok suami aku tgh study peta..hehe...
ops lupa nak cite pasal makan...kat paris makanan arab banyak tapi kalo hari2 makan nasi arab ..huhu naik mual tekak..tapi nak taknak aku kena makan sb aku peknan...tak makan kan lapar...
harga pun boleh tahan....tapi pandai2 la cari yang lebih murah...
gambar2 menarik banyak dalam iphone suami...aku malas nak transfer ..huhu. nantilah ada masa kita combined...ni pun aku terpaksa buat post blog sb suami dah paksa2 update...mengada2 tau....sb nanti  ada rezeki kami nak travel lagi tahun ni...hehe.doakan je la.

Wednesday, March 11, 2015

percutian ke Ireland- part 2

wah dah setahun baru nak update..cemerlang sungguh..aku malas sebenarnya nak update tapi suami dah bising, katanya nak suruh saya buat travel blog gitu..adoi..baru pergi 3 negara bang oii..travel blog la sangat.tapi takpe la kan semangat dan cita-cita tu ada..insyaAllah ada rezeki boleh holiday lagi.

ok jom kita cerita hari ke 2. hari ke 2 aku mamai lagi. jet lag tak habis-habis lagi..biasala orang kampung pergi oversea gitu..bangun je tido, suami drive ke mini market untuk beli sayur dan lauk nak masak..kita orang lapar nasi, nak nak ada mak mertua ..dia memang xleh kalau xmakan nasi.


 darling i tengah servey-servey makanan kat sana..huh rambang mata aku..semua murah ..roti dan cheese paling murah..roti dalam 1 euro je, tp kena baca la ingredient dulu tau..jgn main beli aje...


balik dari pasar, aku masuk dapur dengan mak terus masak ..haa tau apa kami masak??kami gulai ayam ..goreng daging dan goreng sayur..perghhh macam duk malaysia....

Lepas makan kami terus siap2 untuk jalan2..kami pilih Kylemero Abbey, Galway.
Sepanjang perjalanan memang mata tak berkelip..rasa macam bermimpi kot dapat dtg ke sini..ye la gunung yang cantik..sebijik macam kat Switzerland...huhu..tapi kami xamik gambar pun sb niatnya nak ambil masa pulang nanti..tapi aduhai suamiku sesat pulak dah...balik ikut jalan lain..so tak dapat lah nak ambil gambar.

masa ni akan pregnant, so jalan sikit dah mengah..so aku duduk rehat la kat tengah2 padang . cuaca nampak panas tapi sebenarnya tak panas pun..sejuk giler...


 aku besarkan gambar ni supaya nampak view yang cantik kat belakang...serius mcm kat new zealand...
ada biri2 lagi tapi takde pulak gambar biri2 tu dalam phone aku...




cantikkan?bila sampai malaysia teringat pulak kat ireland..best sgt ireland. kalau nak dibandingkan dengan paris..lagi best ireland kot..hahaha.
so hari ke 2 kami xde aktiviti sangat la..lepas balik dari sini kami pusing2 bandar...pastu balik rumah dan prepare utk hari konvo adik aku esok....sb malam tu aku akan berlepas ke france pulak...
so, next entry aku akan cite pasal konvo adik aku pastu masuk terus cerita paris...



dva glowing foundation





salam semua, 
korang pakai foundation tak bila nak keluar rumah..?kalau saya, memang pakai la sb nak tutup cela-cela kan..selepas day cream, sy akan alas dgn foundation..tapi sy sangat memilih tau..rasanya banyak kali dah cuba foundation ..brg masuk kedai je, sy cuba..sy buat testimoni diri sendiri dulu..dan dalam banyak2 foundation yang paling best ialah dva glowing la...sebab apa?sebab ia tahan lama dan glowing sampai ke petang...saya ni jenis malas make up lepas sembahyang...nak senang just tambah foundation jer...habis cerita...haa mudah kan..
diva foundation ni juga tahan selama 3 bulan tau..harga pun sangat lah murah..rm50 shj uolss...
kalau sape rasa nak cuba boleh la contact i ..hahaha..nak iklan rupanya...
boleh contact 014516041