Saturday, December 31, 2016

Travel ke jepun part 2

Tak sangka post sy travel ke jepun sebelum ni mendapat sambutan, hikhik ada juga lah pembaca.. Dan ramai yg mintak sy sambung post tu. Ok jom kita sambung.
Hari ke dua ke Osaka Castle, kebanyakan pelancong mesti datang kesini sb sini salah satu tempat bersejarah orang Jepun.

 sempat lagi bergambar , kedai kereta ni bawah apartmen kami...kat sini toyata velfire baru ni memang banyak, dan biasa dilihat. Kalau malaysia kete ni baru sampai kan...harga pun 350k ...kalau kat jepun 100k lebih ajer...hukhuk. Teringin jugak nak pakai yang baru ni, tapi sy punya vellfire baru amik tahun ni..bila ditolak ditambah rugi kalau tukar yang baru....guna je la mana yg ada dulu...



bila sampai kat osaka castle ni rasa frust sket sb dalam kepala ni duk pikir daun2 kuning berguguran, tapi nan ado...daun baru nak menguning...frust sangat tau tapi nak buat macam mana...kena datang lagi la nampaknya...rasanya jepun ni mmg ada list honeymoon kami setiap tahun....hehehe

 bila jumpa pokok kuning jer, terus amik gambar..hikhik jakun la katakan....kami ada kat sini pagi sangat, pelancong pun tak ramai la so boleh la i posing .


ni memang trademark kami, setiap kali pergi honeymoon gambar posing macam ni harus ada...sila jangan muntah...
hari kedua banyak jalan2 osaka sahaja, naik turun train ....

hari ke 3 kami naik shikansen menuju ke arasyaima. nak merasa jugaklah naik ketepi paling laju didunia ni...huh laju betul ...jap jer sampai, kan best kalo malaysiapun ada ketepi macam ni..boleh pergi KL shopim tiap2 hari...




 ni kat stesyen arasyaima...alaaa gambar tak clear sb sy email gmabr ni melalui phione size kecik...



sebelum kita jelajah bandar lama jepun ni, sy sewa basikal dulu. rasanya RM50 kot utk 3 jam. hehe.



kat sini kami ronda2 dengan basikal...hikihik macam cerita sembilu pulak...
sy kat belakang asyik panggil 'awi awi'
orang jepun pandang jer, tp aku xkisah pun...diaorg bukan faham pun...kasi can la nak feeling romantik sket...


hah ni la gambar buluh banyak2....tgk ramaikan org nak bergambar, siap ada yg pakai kimono. Kimono tu korang boleh sewa nanti dia akan pakaikan...sy xsewa sb nak naik basikal...hehe..




hari ke 4 kami banyak jalan2 sekitar bandar Namba sahaja, takde pulak gambar dalam phone . hehe.
kat sini sejuk walaupun musim luruh...huhu tak sanggup nak jalan lama-lama, masuk hotel layan internet jer sb kat sini internet punya la laju....
insyaAllah tahun 2017 sy nak datang lagi sini, tapi bawa anak-anak pula...kesian mereka tak pernah travel jauh jauh....abang long teringin sangat nak datang jepun sb kat jepun ada banyak makanan feveret dia...sushi la, takoyaki la...nanti la abang long, ada rezeki kita datang lagi.


Monday, December 26, 2016

travel ke jepun lagi..







salam,
lama sudah saya tak update blog, tetibe rindu nak berblog seperti dulu kala..hehe banyak cerita sy nak share terutamanya cerita pngalaman bisnes saya...dari seorang kerani cabuk dah jadi seorang bisneswomen yang ehem..berjaya ker? rasanya tak lagi kot tapi segala cita2 untuk dapatkan apa yg sy idamkan sudah berjaya ..Alhamdulillah..

tapi hari ni bukan nak story cite bisnes lagi, nak story pasal travelog sy dahulu..hehe travelog la sangat. Alhamdulillah sy berpeluang utk ke Jepun buat kali ke 2, rasanya cuti deepavali lepas kot..huhu dah lupa dah. Sy pilih jepun untuk destinasi honeymoon sb bagi sy jepun sgt best..sy suka tgk orang2 jepun...cara hidup mereka...semua la..
sy beli tiket air asia jer, harga pun tak mahal hanya RM1400 seorang sahaja termasuk domestik dari kb ke KLIA, KLIA ke kansai Jepun. Perjalanan amik masa 6 jam sahaja, huh wp 6 jam tapi adoii boring atas flight tak tau nak buat apa...sb nak tido pun tak lena la...asyik teringat kapal terbang jatuh hahhahah adoi...ni la penyakit aku, rasa nak jejalan tapi perasaan takutttt tetap ada...
tapi sebelum nak mulakan musafir, jgn lupa sembahyang sunat dahulu, baru lah hati legaa sket...serahkan pada Allah jika berlaku apa2...niat dalam hati hanya nak bermusafir mencari pengalaman..dan bacalah doa naik kenderaan, ayat qursi serta apa2 ayat yang kita ingat..





ok sampai jer kat kansai airport, kami beli JR kansai pass utk 4 hari. maknanya turun naik train free jer la utk 4 hari kecuali korang nak naik subway ataupun shikansen . Harga utk 4 hari ialah 6300 yen seorang bersamaan lebih kurang 250 ringgit. Kami terus ke namba city, Osaka iaitu tempat penginapan kami. 




walaupun suami dulu pernah belajar dijepun, tapi bila smpai bab cari hotel hikhik takjumpa jugak..mujurlah suami pandai berbahasa jepun...boleh la tanya kat orang jepun...hehe..dekat sejam jugak pusing2 kawasan namba barulah jumpa apartment...


 dah jumpa apartment ni terus terlentang atas katil sb penat la...apartment ni murah jer satu malam RM 375 macam tu...lengkap dgn dapur tau boleh masak lagi...ok la untuk kami , lagi pun 4 hari jer ..



ni salah satu sebab sy suka datang jepun sb toilet dia bersih sgt, siap boleh tido..pastu mesra pengguna lagi..hahaha xpayah nak basuh2 sendiri, tekan jer button nanti ia auto basuh kita punya bontot siap ada sabun dan muzik lagi...agak2 nak buang air besar takut org kat luar bunyik, boleh la pasang lagu hikhik.


lepas rehat jap, kami terus keluar jejalan sekitar Namba city, pokok masinh kuning dan tak luruh lagi. Apalagi, bergambar la saya..pastu upload kat fb...line internet kat jepun sgt bagus...lajuu giler...sy biasa siap khatam movie kat internet..


\

Dan ini part yg paling saya suka!! makan makanan jepun...sedap sgt tau nasi dgn udang tempura serta sup...kat jepun memang susah nak cari makanan halal, kami kena cari restoren seafood...mujur suami pandai cakap jepun boleh tanyakan ada benda haram tak....biasanya mereka takkan tipu...kos makan kami biasanya skali makan RM100-RM120 sahaja.

kalau koramg tak nak makan makanan jepun pun ok, bawa la bekal...tapi bila lagi kita nak cuba makanan di negara orang kan? sy dah travel sampai ke ireland, paris tapi tak pernah bawa makanan pun...huhu ..klu lapar sabar aje la..cari kedai sampai jumpa...tapi kalau bawa anak jgn tiru kami, kesian la budak2 menahan lapar nanti..

ok la nanti sambung part 2 untu jepun, pastu sy akan story travel sy ke korea dan instanbul pula....bnyak sangat dah hutang post...hehe . 

tq sudi baca. teruskan follow my blog sb sy akan aktif balik.





Saturday, September 24, 2016

lama sudah xupdate blog

Assalamualaikum...
rasanya sudah bertahun sy tidak update blog, last tgk tahun 2014 xsilap.. hahaha.. ada lagi ke yg sudi baca coretan saya? hikhikhik. kalau ada, sy akan mula berblog. seingat sy, sy on off berblog sb sgt bosan dgn suara2 sumbang di pejabat tempat sy bekerja dulu... huh, sy dapat APC tapi riuh satu tempat keje .. sy xlayak katanya sb sy selalu main blog.. alahai.. apc ialah rotation, klu nak ikutkan memang xde yg layak pun.. keje gomeb biasa la kan... Tapi now sy dah boleh update sesuka hati , dah boleh berblog setelah sekian lama.. sb sy dah pun xkeje .. hikhik... sy memilih utk full time bisness... haaa tu dia...nanti sy akan story kan susur galur saya bermula disini dan ceritakan pnglman travel ke negara org... rasanya dah 6 negara sy pegi... oh baru 6 !

tgu sy sediakan cerita nanti ya! mamashikin is back!!


Sunday, July 26, 2015

di sebalik tabir, TATI SKINCARE

Hari ni mood berblog ada, kebetulan kerja -kerja kat ofis pun semua dah settle..daripada mengantuk tersengguk2 baik aku menulis kan...
korang pernah dengar tati skincare?? produk baru tapi sgt mendapat sambutan...sb apa?sb menjadi..majoriti yang guna semua menjadi...Alhamdulillah....so bermula lah rutin packing produk..sgt sibuk...huhu teringat zaman sy handle sf beauty dulu, mcm ni la rupanya....setiap malam bz...skrg tati pula, produk share dgn kawan juga ni., so bila produk sndiri kena fokus la sket kan...Insyallah kami berempat akan naikkan nama tati skincare ni...tunggu la....hehe .....produk lain?? produk lain seperti biasa....masih ada lebih 200 produk kat myshop2u

aku kerah ma ngn abah skali...sb permintaan luar biasa, so nak tunggu kilang packing dlm kotak memang lambat...so, aku dgn tak sabarnya suh ma abah aku packing skali...

dengan anak anak skali kerah tenaga...tapi diaorang memang rajin kalau bab bab susun menyusun ..bab selerak pun rajin ..hehe


haa kau..siap jugak akhirnya dan ready utk pos hari ni..tapi aduhai baru settle nak pos yang ni..tapi masuk order yang lain pulak...huhu....apapun syukur Alhamdulillah..rezeki ...

siapa yang masih ragu ragu nak cuba boleh la cuba sb testimoni semua gempak2...nanti sy buat 1 post khas untuk tati skincare.....
0145160411

Tuesday, July 14, 2015

instantly ageless looking younger malaysia

EYEBAG hilang dalam 2 minit ?? KEDUT hilang dalam 2 minit ??
LEBAM BAWAH MATA hilang dalam 2 minit ??
GARISAN PENUAAN hilang dalam 2 minit ??
Hilangkan parut lekuk dalam 2 minit ??
.
Bukan 2 tahun ...
Bukan 2 bulan ..
Bukan 2 minggu...
TAPI DALAM 2 MINIT SAHAJA !!!!
Gambar testimoni bkn di EDIT tp 100% benar.. .
Kembalikan keremajaan kulit 10 tahun lebih muda ...
Produk bertaraf International .. kesan serta merta .. Jom beRAYA tanpa eyebag & kedutan !!!
pakai pagi raya pon sempat lagii nak lagi menawan.. INSTANT AGELESS ....
1ST BATCH SAMPAI 50PCS SAHAJA..
SAPE CEPAT DIA DPT !!!
.
1 tiub - 2 / 3 kali pakai
Sekali pkai boleh tahan 8jam
100% natural ingredients


___________________________________
haa tu dia iklan ageless..memang berkesan uolss....barang belum sampai pun lagi, tapi dah berkotak-kotak yang booking..ada yang dah buat payment dah pun...huhuhu..laris sangat....syukur rezeki ramadhan...ye la, sape xnak nampak muda kan??muahaha.

berapa harga?
kalau beli sekotak memang la mahal, sb barang rare...dalam 700 lebih ...tapi kami jual by tiub..murah jer ..satu tiub rm30, boleh pakai 3-4 kali...setiap kali pakai tahan selama 8 jam..jimat kan? 
rugi siapa tak try uolss sb produk ni dari us..memang mahal....baru je masuk pasaran malaysia...
jgn segan silu yer, whatsupp akak 0145160411.