Wednesday, March 20, 2013

baru nak update gambar part 1

huh..gambar dah basi tapi baru terhegeh2 nak update. majlis pun dah 2 minggu lepas..sabar ajelah..
Lepas majlis kahwin hari tu rasa macam pengsan..letih sgt..semasa persiapan pun mata dah lebam2 sb tak cukup tido..ni pulak lepas majlis...nak menjerit rasa..dgn nak setup rumah baru..nak clear barang2 kahwin..serius..penat sggttt...tp berbaloi...semua tetamu yg hadir berpuas hati wp hujan sekejap2..ceh mcm ahli kajicuaca pulak..

video dah siap..dah boleh tengok kat you tube. nanti la sy upload kat sini pulak..cuma gambar dari fotografer yg bertauliah tak siap lagi...walau pun begitu...jom kita tgk dari fotografer yg tak bertauliah dulu...


team nurza wedding house..angkut barang sampai 2 lori..nasiblah semua lelaki... cer tengok kat belakang tuh. pagar rumah pun berbalut lagi..nampak sgt rumah baru siap..mana tak nya rumah ni aku pindah seminggu sblm majlis..semua benda nak settle dlm satu minggu....ingat lagi..kabinet dapur aku kena baiki semula sb peti tak muat nak masuk...aku call kontraktor dan call pekerja diaorang..merayu sambil menangis..haha..emosional ok..aku menangis suh diaorg siapkan sblm kenduri....bila ingat balik...rasa tak sanggup nak jumpa dgn kontraktor tu semula...gila malu aku..hehe..mana mak nak letak muka?menangis sb kabinat dapur tak siappp...perghhh..ko ada?
 susun jgn tak susun..rumah aku kecik jer..tp diaorang susun atur pelamin mmg kelass..nampak mewah dan luas ajer..hehe.



 masa ni jam 1.30 pagi...dah hampir 70% nak siap...cantik sgt dekorasi pelamin...hehe..rumah i pun nampak cam dah duduk setahun..kelass...nasiblah puji rumah sendiri...heheh.sila la muntah...hewhew

ni sebelum akad nikah..amboi..firdaus kamil...kusyuk giler...tapi mmg cantik inai dia..firdaus kamil ialah juruinai femes dikelantan...sekali lg abaikan rumah i yg bersepah..ni tingkat atas..tak sempat weh nak kemas..

                                            dah siap....thanks firdaus kamil...

kali ni mmg kitaorg tak amik catering...semua makanan dimasak oleh orang kampung...memang rasa suasana nak raya pulak..meriah sgt..........


eh makcik mana nih...hehe..masa ni sbnarnya aku sebak sgt..adik aku dah nak kahwin..mmg sedih gila...sebab tu aku tak join org lain bergambar..hanya tengok dari jauh saja...biar aku jadi orang belakang tabir ...semuanya demi adik tercinta.....

Masa aku kahwin dulu, mmg takde pun macam ni...simple sje..sebab tu lah nak buat yg terbaik utk adik sorang ni..maklumlah kami 2 beradik ajer...dan Alhamdulillah wp penat tapi sgt la hepi...majlis berjalan lancar..

banyak lagi gambar.tp aku mls la nak taip caption..boleh??hehe.

aku mmg simple ..baju pun buat selai jer...sibuk punya pasal...mlm akad nikah mmg lari tema semua..aku tak sempat ..pakai yg mana ada jer...




ok itu jer dulu..nantila..aku update majlis bersanding pulak..video nikah ngn sanding...tunggu..hehhe. bagi i bernafas dulu......

7 comments:

mamalieyna said...

canteeeksss... rumah pun cantek ! ^_^

penat tapi puas hati kan..

tahniah buat adikmu~

dela said...

syikin... serius cantik rumah.. cantik pelamin.... tahniah utk adik syikin ye.. :)

LYAfrina said...

lya dh tgk kt dlm pb shima.. mmg cantik sgt baju+pelamin.. terpegun lya...

shikin, nk tau tak mak mertua lya pakai SF beauty,, makin OK kulit dia.. dulu kulit dia teruk sgt.. adik ipar pon pakai, kulit dia jd sekata..

m

Norhasikin Muhammad said...

mamaliena- terima kasih...

Norhasikin Muhammad said...

kak dila- thanks..rumah biasa sje..effec lampu jer tu...

Norhasikin Muhammad said...

lya- nanti tgu video persandingan pulak..hehe...
semuanya utk adik tercinta.ekekek.

Nieyxzha Hassan said...

comeila rumah mung syikin ^^