Tuesday, April 12, 2011

Hadiah untuk lelaki

Setiap kali nak sambut hari special sy mesti pening..pening memikirkan hadiah yg ingin diberi. Ye la, org lelaki ni wp hidupnya sgt simple tp bab2 hadiah ni sgt cerewet. Bkn cerewet apa, takut tak kena ngan jiwa. Bukan mcm orang pompuan, beli kad ngn bunga pun sudah dianggap sweet,romantis...tp kalau lelaki?erm..reaksinya biasa saje. tak tau la kalau dlm hati berbunga-bunga. lelaki kan ego, kegembiraan dan kesedihan mereka bukannya boleh dikongsi-kongsi.

Tak sampai pun 100 jam lagi hari paling bermakna buat suami tersayang, tp sy masih kosong!tak tau nak buat apa..nk beli apa. Bila dah makin berusia, mmg macam ni la kot. idea tak mau mari..tp paling cincai punya suprise pun sy akan bagi kek..hehhehe.ok la kan..hadiah lain?ada..tp selalu bg last-last. hehehe.Tapi tahun ni tak nak bagi kek..ops.*.pecah rahsia*..takpe, suami sy bukanya baca pun blog nih..sb tu sy berani buat entri ini.Kalau tak, tak suprise la kan..

tapi kan, kalau la sy ada duit, nk jer suh Anuar Zain dtg umah pastu nyanyi lagu SEDETIK LEBIH sambil main gitar depan suami sy..Ohhh..sweetnya..hahaha. *besarnya cita-cita* tp kalau sy sendiri yg nyanyi lagi sweet kot..muahahhaha.tp kena la tadah telinga abang long gelakkan mamanya nih..


Ok, hadiah apa ek nk bagi nih..perfume?mmg perfume laling dah kureng la isinya tp sy dh pernah bagi kat dia.Jam?? jam pun pernah bagi..baju??baju pun pernah...wallet??oh no..dia br jer beli wallet kegemaranya..ermm...tak boleh nak pikir...fuhhh..kalau kekawan ada pendapat atau idea boleh la kongsi..*maaf, sy selalu minta pendapat atau idea kekawan*.


Nak celebrate kat mana tuh mmg dh ada tempatnya..bukanlah candle light dinner, mkn biasa2 jer..sb sy celebrate untuk my mum skali..besday suami dan besday ma beza satu hari sajer.Hehehe..dua2 orang penting tuh..dua-dua pemegang kunci syurga saya..tp utk ma, simple sajer..kami adik beradik akan belikan kek pastu beli hadiah...ciuman dan pelukan kasih syg, sudah membuatkan ma sy nak menangis..huhuhu..

p/s- harap sgt kwn2 dpt memberi sedikit idea.

16 comments:

LYAfrina said...

LYA SUKA BELI BAJU KAT SUAMI.. XTAU NAPE.. LEBIH SUKA BG SESUATU Y BLH KEKAL LAMA .. BILA PAKAI MSTI DIA TRINGAT KAT KITA.. SELAIN TU.. KASUT PON OK:-)

DAN..KAD ADALAH WAJIB.. SBB ITULAH KENANGAN ABADI..

mamashikin said...

thanks lya..betul juga tu kan..baju thn lama..nak nak baju kerja, nti pakai g kerja...ingat kat kita..hee

Sarah Syazwani said...

handphone cmner pulak?? tp tgk pd bajet jugakla kan...mmg penin kalo nk bg hadiah kt laki ni

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

ekin.... biase aku kasi benda yg leh pakai ... cam jam ker... tie ker... baju, perfume... tu pd aku la...

Cik Anita said...

tak ada idea yg lain dari lain lah.. hadiah macam mama ekin sebut tu semua hadiah yg standet nak bg kat lelaki..hehe..

mamashikin said...

niza- tp semua tu dah pernah bagi..tp takpe kan bg bnyak2 kali pun..nieza, rania ape cite?dah sihat ker?

mamashikin said...

cik anita- a ah hadiah utk org laki terhad kan..jam, baju, perfume...nmpaknya kena ulang tayang semula la nih..takpe, ada lg sehari nih

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pon bab2 nak kasi adiah utk suami mmg pening..tu yg selalu tanye abng nak adiah ape? then dia bagitau la..oohh senang keje den! ehehhehe

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

ekin: aku dh bg baju 2 kali dah kat hubby... kasi brg yg die akan pakai ari2... br best.. tiap kali pakai, ade la jugak ingt kte kan.... sweet jer.. hehehe.. belt pon ok jugop ekin..
kaum adam ni wpon jenis buat derk je.. tp sbnrnye ade sentimental value dlm diri diorg.. ape org kate, muke garang, ati tetap kiut...ngeh ngeh (~ aku ckp ni dr pengalaman ex-bf... hehehe.. mung kenal kan sape tu ekin.. sampai loni pakai jam yg aku kasik ;p)

~ rania dh baek da... ;p

A D I A said...

adia dah 3 tahun kasi wallet berturut2 masa besday dia hehehe. dia pakai pulak tu. bebaru ni kasi jam pulak. dia simpan sbb sayang katanya. serious no idea jugak nak bagi unt org2 laki ni.

mamashikin said...

adia.thanks..maksudnya kalau kita bg benda yg sama ok la kan..takkan nk bagi tiap2 thn benda yg lain kan...hehhee..thanks sb singgah sini

~izan~ said...

semua yg shikin tulis tu semua tu la pusing2 akak bg kat husben hehe..bg brg yg mmg dia pakai..mcm akak,bg perfume,jam,baju,bag laptop,kek hihi...

Cik Tipah said...

apa kata next time akak jengok blog saya. ada beberapa idea utk kasi hadiah utk sang suami ni.

http://bantalbusukmoden.blogspot.com/

Ecah Vs Rafie said...

Ecah pouns pening nk kasi dekat kwn ecah. Minyak wangi ok lha kutt. hehe :D

Yawatim said...

Apa kata hadiahkan DERMA WAQAF PENDIIDIKAN ANAK YATIM iaitu sebidang tanah tapak kampus Kolej Teknologi Bestari yg anda beli pada kadar minima RM30 satu lot atau bilangan yg mampu, anda waqafkan dan kemudian sedekah kepada pengantin atau yg disayangi tu. Pahalanya bermula sewaktu anda masih disdunia dan juga selepas akhir hayat nanti. sila lawati www.hadiahdancenderahati.blogspot.com atau emel kami di yawatim@gmail.com

lov-note said...

Assalamualaikum, lov sbenarnyer tgh carik idea utk ulang thn ke-10 pkhwinan kami sthun lg..

bg lov plak kn, stiap kali hrjd abg lov suka bg hadiah yg blainan, yg dia xboleh byg hdiah apa yg kite akn bg..

1 - kemeja
lov curik bju dia then bwk g j.j hahaha carik 2 kemeje laen2 corak then bungkos cantek2.

bju bgos coz ada nilai tsendiri, org laki2 ni dia jns syg bju so ske pakai bju lama2..bile dpt bju baru lg dia syg n jga elok2..kite tgok pun sronok

2 - kasut
lov bwk dia jln2 patu msok kdai kasot then soh dia try2 mn dia suke ambk tros byr..tsenyum2 je dia

3- telefon (RM1000.00)
beli hrga tu je, mhl2 xmampu..abg lov jns suka simpan n pkai apa yg ada so lov bwk g kedai phone kt j.j tu so dia tgok2..mcm biasa yg mn dia suke tu tros lov byr je..

hahaha msa tu mmg xble bla riak wjh dia (tkejot + hppy)

3 - set penjagaan bdn (muke, rmbot, kaki)
yg ni mule2 trime tu dia mcm (what? prempuan boleh la brg2 cmni)tp lama2 tu dia yg sronok mguna set penjagaan..

4,5,6 - lov bg mnyk wangi from body shop (rm120)ni mmg dia yg nk so thun ke 4, 5 & 6 tu mmg dia nk mnyk wangi tu..dia suke coz kwn2 smua puji mnyk wangi dia best.. lol

7- lov msk sedap2 buat mcm candle light dinner, lps mkn soh dia rest lov buat urutan aroma terapi, facial,n sumela mcm kt spa tu, myk2tu kite boleh beli je mmg best..dia pn syok jela..hahaha

8- lov xbg dia ape2 coz ada mslh ngn fmly lov..tp abg pn fhm..

skunk nk mnjelang ke 9 tahun tp dok sebok prepare utk ulang thun ke 10 nnti kalo pnjg umo..

ini semua hdiah hrjd bg hdiah ulangthun plk lov mmg bg dia myk wangi bdy shop je..ada3 jns so lov tuko2 la bg dia

hehe itu ajelah komen lov yg pnjg lebau utk mamashikin..


sory komen mengalahkan entry tuan uma plak.. ^^