Monday, April 25, 2011

saya nak kurus

Amboi tajuk..bukan main yer..kalau la leh minta meminta mcm tu jer kan senang..tak payah nak bersusah diet ke apa kan..tp mcm mana la nak kurus kalau makan nasi bertambah-tambah pastu malas bersenam...dah la jenis yg tak pandai nak berdiet..contohnya mlm ni sy tak makan nasi konon-konon nak diet la..tp pagi esoknya sah sah sy bedal nasi berpinggan-pinggan. orang lain cuci mulut ngn air ,sy cuci mulut ngn kueh, puding ..hah, diet ker tu??

Berat sy sblm kahwin 34kg okey!tp selepas kahwin anak dua..44 kg..10 kg naik tuh, itu baru anak dua..cer anak 3?4? oh tidakkkk....tp orang kata, badan naik sb hati senang kan?ermmm memang la orang cakap..badan besar hati senang...tp kalau naik berkilo kilo tuh..boleh senang duduk ker??



kalau diberi peluang untuk kurus..sy nak kurus tang muka dulu..sb mmg muka sy sedia temban tapi bila dah gemuk mcm ni bkn setakat temban dah..berkembung kembung dah..
tengok...temban gila muka sy..dah ramai yag tegur..tp nk buat mcm mana yer??

31 comments:

rusIliani said...

tembam pon masih comel!!!!hehehe..paki pulok tgd fareeda lg la bertambah comel!!!!

mamashikin said...

yani, hok ni gambar pilih doh nih..kalu hok tok pilih gak...oloh gemuk i...

~izan~ said...

gemuk ke? akak tgk biasa je..chubby tu ok je..lg cantik muka penuh dari cengkung tau hehe..akak masa kawen berat sket dr shikin,36kg hehe...skrg ni 39kg,naik sket.. =D

mamashikin said...

alahai kak izan..patut la kurus..39 kg??adeh..sy pun nk kena turun mcm tu jugak la..

ayu.suhada said...

kak shikinnnn...sy pun nak kurus jgakkkk..uwawawaa..sob~sob~ letih tau..xcercse pun sme jek brat..aishhh..sdih gak ble tgk mmber krus2..tang saye..chubby plus brisi..ok! huhu..xde pape tips ke kak??heheh..btw,akak jdi x nak krim brg tu...^____^

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tembam lagi so cute aperrr....ikhlas nikh tawww

Cik Anita said...

salam kak..

tak nampak pun chubby tu? dah maintain comel dah camtu. :)

LYAfrina said...

34kg??? mmg kurus la time tu yer.. tp rasanya skarang xde la tembam pon.. cun jer bagi lya... nampak maintain jer:-)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

ekin!! aku pon same!! nak kurus jugop!! ber'kilo2' doh ni.... baru anok sorang.. ade petua kasi tau r... huhu

~konpirm mung terkejut tgk aku lenim... hahahaha ;p

mamashikin said...

syu- erm..kalo akak tau cam ner nk kurus..dh lama kurus dah ni...eh jadi..tp selai dua jer la dulu..sb nk try jahit dulu...

mamashikin said...

cik anita, lya, mya,- erm tak nmpak gemuk sb sy tunjuk gambar muka jer nih..cer gambar penuh...huh berisi la..dah la pendek, lagi berisi...

mamashikin said...

nieza- yoko?letak la gmbar terbaru kat blog..gambar penuh ok!!hehhehe..aku pun risau nih..naik berkilo-kilo...shimi dah komplen...tu yg bertambah-tambah risau...

irma said...

eh...mana ada gemuk....dah kurus tu kalo 44kg..huhu...

mama tims said...

gemok?..mana ade gemok..ok latu,kalau kurus sgt pon tak cantek gak..

tengku asmadi said...

gemuk tp comel ..jom laa try RXlite dengan pokcik insya allah dengan panduan pokcik kasi sure leh kurus dengan sihat ~

mamashikin said...

irma. mamatims- sy gemuk la..tu tunjuk muka baru tuh..sb nmpak sy gemuk sb sy pendek..

mamashikin said...

tengku ismadi- jap g sy jejalan kat sana..RXlite?

RYNN said...

nak kurus ke ? cuba try corset nie insyaAllah membantu :)

hanya membantu ....http://iamrynn.blogspot.com/

Manis said...

assalam
produk Fit Up berjaya bantu masalah kegemukan n perut buncit. ramai yg dah berjaya. bleh kt sembang di facebook.com/yatie ahe-shoppe or dptkn info di http://ahe441.webs.com ye

Bidadariku Nadirah said...

saya ada cara sihat utk kurus dan siap shape badan lagi...bukan ubat,dadah atau pakaian pelangsing...nak tau,cuba tgk blog saya...~ikhlas nak berkongsi pengalaman...~~~^_^

reen said...

hy semua..
memang hepi kalo kiter ley kurus.
n saye nak share dekat semua kalau sy dari 61 kg dah turun menjadik 48 kg!! yahooo!!
hepi sesangat:)

SURIANI ISMAIL said...

ala...tembam pon tomey la yunk......tingat lak zaman masa kolej dulu kiter sama la....

sha said...

salam,
just nak share ngan you all semua:
saya dah letih ngan produk mengurangkan berat badan..sebut je apa yang saya tak cuba, antaranya:
1.jusmate 5
2.koko colagen
3. Dlitchin (ala yg penyanyi aishah tu)
4. herbal life (bagus sebenarnya tapi mahal sikit dan resultnya lambat)
5. dr. nordin darus formula
6. SD 2 (bagus untuk kulit- nampak gayanya- sebab really kolegen)
7.lasmi (ubat tapi tak de kkm punya cop)...
8. slimming center??????????? ada cuba jugak kat kajang ..tapi tak lah sampai beribu cuma ambik pakej yg paling murah...itupun tak habis pakej tu........
9. pakai premium beautiful..ok jugak..tanpa lambat

bak kata orang asal ada iklan kurangkan berat badan semua saya akan cuba....
HUBBY??????tengok je......dia malas nak cakap....tapi dia bagussss sangat sebab bagi support dari banyak aspek especially RM le...(terima kasih abang sayang)...( nakkan.. bini LAGI cantik ....)

nak di jadikan cerita... saya tertengok kawan saya di FB ...saya jarang tengok FB..ya allah......kurus (berat badn dah kurang...) dan cantik...saya ambik telefon terus call dia, dan tanya pasal dirinya yang totally dah berubah..dia pun menceritakan...
tak puas hati lagi tu..sebab takut kamera 'trik'..so esok janji nak jumpa sebab nak tengok dia in 'real life'....mlm2 buta g jugak dalam kul 11mlm..(biasalah hubby temankan)
memang betul2 kurus...dia turun berat badan dalam 10 kilo..tapi tak nampak 'ha-get' (tak rupa orang sakit pun)..
untuk pengetahuan u all, kawan saya ni sama condition ngan saya suka mencuba produk untuk kurangkan berat badan...

saya??? terus cuba produk ni.....produk ni dijamin dan ianya di luluskan oleh KKM (tu yang bagus)..
harga??? nanti cerita, tapi BERBALOI tau!
perlu berdiet ke???? tak jugak sebab saya makan je apa yg saya suka cuma saya kurangkan kuantitinya sahaja...
perlu minum air ke?????? ye...tulah petua nya....sebab air dapat membantu tuk membuang semua toksin yg ada kat badan kita (lemak yang dah tepu)...saya minum air dalam 3- 4 liter (yang wajib), kalau rajin sikit lebih lagi saya minum 4-5 liter...

so kesimpulannya, saya dah turun berat badan lebih kurang 6 kilo daripada 65kg SEKARANG 59 kilo, dan badan saya nampak kecil...semua baju2 saya yg cantek2, dan tak muat nak pakai especially di pinggang, sekarang dah boleh pakai.....
alhamdulillah......sekarang saya share produk ni ngan kawan2 yang seangkatan ngan saya untuk menurunkan berat badan....

kalau nak tahu lebih lanjut..call saya ye..boleh cerita lebih lanjut..

INA- 016-2885776
shasha0376@gmail.com

IZ@t1 said...

salam....erm melalui coment "sha"...memang die da try herbalife...tp awak pernah ke???herbalife mahal tapi kualiti n result sgt bagus...skn setakat bole kurus tp boleh shape up lagi....yg besnya masalah kesihatan spt senggugut,kulit...alhamdulillah makin improve...dan sekarang ni juz makan HERBALIFE for healthy brekfast......

IZ@t1 said...

antara pengakuan pengguna herbalife:
Crash Diet.. saya langsung tak sentuh nasi.. seminggu, tgk berat tak turun.. dua minggu pn tak turun.. so, give up..
Jaga Makanan.. saya elak amik sebarang karbohidrat termasuk roti, nasi, me, bihun.. hasilnya sama.. frust!!
Bsenam.. saya ni bukan takat bersenam, dah bersukan sekali tau.. saya wakil uitm untuk rowing.. training pagi sampai petang, lari, guna alat gym, kayuh oars rowing tu berat giler.. pastu makan pn tak banyak sal penat sangat so tak lalu sangat.. tapi tengok lah.. badan masih tak turun berat..
Slimming Centre.. ni perkara paling bodoh koy saya pernah buat.. saya habiskan beratus2 ringgit semata-mata untuk pergi sesi tu semua, kat london weight management okay!! bukan slimming centre lekeh2.. tapi dah pergi banyak sesi, saya cuma turun 1.8kg..
Herbalife.. bila saya guna herbalife, saya dapati berat saya turun cepat.. padahal exercise tak la sekuat dulu, pastu makan nasi lak tiap hari.. tapi tetap turun.. sebab tu saya suka herbalife.. =)

and yang besnya herbalife. untuk kanak2 serta utk ibu mengandung pun bole...lagi bagus utk ibu mengandung,,,,ini kerana HERBALIFE bukan lah produk pelangsingan semata mata ,,tp lebih kepada makanan NUTRISI utk badan......and lagi satu memang kenyang if mkn HERBALIFE....
NUTRISI UTK SEMUA,ITULAH HERBALIFE....org yg ada kencing manis,darah tinggi,kolestrol,,buah pinggang rosak...alhamdulillah kebanyakan semua dah improve.:)
jika nak tahu lagi lanjut ttg herbalife call je saya izzati,017-3809954...fb(izzati_am@yahoo.com.my)

walk lady said...

Mintak maap tumpang lalu..kalau rajin boleh baca link ni untuk inspirasi..

http://tinyurl.com/langsingbadan

Yem said...

Nak kurus, ada lagi satu product tengah top kat asia. layari http://www.unicity.net/malaysia/
hubungi saya 019-4337230 (yamani)

Yem said...

Ada satu lagi product nak kurus dan tengah top di Asia.Layari http://www.unicity.net/malaysia/
Hubungi saya 0194337230 (Yamani)

Yem said...

Nak kurus? cuba product ini, tengah hangat di asia.
Layari http://www.unicity.net/malaysia/
hubungi saya 019-4337230 (yamani)

Lenda Daud said...

salam...sorry menyampuk....

nak citer....Premium Beautiful is the best ever!! i have been trying all those kind of things from slimming pills, slimming centres, aerobic classes, H**ba**, **II...tp tak dapat bagi apa yg saya nak...

skg saya happy sgt2...sbb sy dapat turunkan berat badan sebanyak 20kg dlm masa tak sampai 5 bulan...hanya dengan pakai Premium beautiful....x perlu susah2 diet...and senang, mudah dan halal! lagi life time warranty....

nak tahu lebih lanjut...call saya 012 7030 181 atau lovelifelenda.blogspot.com


thank you..

gerbert said...

jom cuba produk yang melatih badan membakar lemak
http://jomcepatkurus.blogspot.com