Thursday, January 6, 2011

Sekarang musim hujan,kena bawak kereta!

Hangin betul dgn owner workshop yg baiki kereta kancil sy yg accident tempoh hari.Rasanya dh nk masuk 3 bulan sy hantar kt workshop tu,tp sikit pun dia tak sentuh.Apalagi,hari ni sy bg warning,ceh..marah nih..kalau tak siap 5hb februari..ko jer haku siapkan!Cakap tak serupa bikin, inilah dia..janji 2 bulan siap..tp dh nk masuk 3 bulan tak sentuh pun lg..hadoi..
mentang2 la kete aku sang kancil ajer,ko main lambat2 pulak yer..Klu ikut kan, nk jer aku pelangkung ngn botol air mineral kt kepala mu yg rambut ada seurat dua tuh.

Pasal ko lambat baiki sang kancil, aku terpaksa naik kete yg kat bawah ni tau..naik pulak ngn anak laki kesayangan.Hish..



Sib baik i ada anak laki yg sorang nih..kecik2 dah pandai bawak kete..wakakak!

Kan dh untung jd kecik, dlm kete ni pun i boleh masuk okey!cuba bygkan betapa keciknya haku..

Sebenarnya sy marah dlm hati jer td.HAHAHA.mana ada wanita santun mcm i marah-marah camtu kn,nanti hilang keayuan..*erkk*

Eh tapi sekarang kat kelantan musim hujan,mmg non stop!dari malam tadi lagi hujan.Air kat dalam sawah depan dan belakang rumah sy dah nak melimpah.Kalau berterusan, sy rasa mungkin banjir kot..kita orang semua berada di paras berjaga-jaga dah ni.

Paling tak best musim hujan ialah kain baju semua lembap dan basah.Ambil masa nak jemur sampai kering.Hish..harapnya esok lusa dah tak hujan la ya!

2 comments:

wahida said...

cepat2 la berenti ujan tu...sian u all...huhuhu....

Liza said...

U, kami ni kan, rumah atas angin, hujan panas baju still jemur kat dlm umah. :( huhu...