Wednesday, January 5, 2011

konsert wali band di kelantan

Malam thn baru yg lepas kami bertiga ke konsert amal palestin kt kota bharu.Persembahan utama adalah wali band.Tp nama jer konsert,tp pd hakikatnya takde la mcm konsert sgt pun..wali band nyanyi pun dlm 7,8 lagu mcm tu jer.

Tp kan kecoh dlm berita tv3,yg kelantan adakan konsert utk artis luar la..siap tunjuk gambar peminat menari tak pakai baju lagi.Mmg betul..ada yg macam tu,tp itu pun masa lagu last 'cari jodoh' dn masa tu dah pukul 11.30 mlm..kiranya dh dekat nk habis dah.Mula2 sy pun hairan gila, apsal tetibe makin ramai org dlm stadium..sedangkan pada awalnya hnya beberapa ribu shj.Lagi pun konsert berbayar kan..mana org ramai nk join..tp dlm kul 11.30 tu ramai gila yg dpt masuk..kemungkinan masuk free..dn masa tu la ada yg duk menari sambil bukak baju kt depan..Eh tetibe plak kan?td elok2 jer kita org tgk konsert..

utk pengetahuan, sebelum konsert bermula tempat duduk mmg telah diasingkan terlebih dulu..keluarga bhgn keluarga, perempuan dan lelaki bujang berasingan.Tetapi bila dh last2 tetibe mcm ramai berkumpul kt dpn pentas tu..bila tgk berita tv3,ohh br la sy faham..mungkin ada mana2 pihak yg sengaja mencemarkan suasana konsert..ye la kan, setakat nyanyi lagu baik-baik sayang ngn cari jodoh takkan sampai menari2 buang baju kan?mungkin ada yg dh rancang dr awal..kalau tak,macam mana diorg sume leh masuk..siap nmenari bukak baju bagai.padahal kte org yg stay dr kul 9 lg cool jer..
So, bila ada pihak yg record part menari tak pakai baju tu..jd la isu..kerajaan kelantan tak mematuhi enakmen kawalan hiburan 1998 la..ambil artis luar la..eh mcm2..

Baru sy tahu, berita kat media suka putar belit kan cerita..adeh..sy menulis ni pun bkn sb sy menyebelahi mana2 parti politik ke apa..sy tak minat pun nk tahu semua tu tp bila diri sendiri ada pd masa tu..pastu yg keluar cerita lain..mcm pelik sket la..

Tp.....bila jam 12 jer,org lain duk hepi2 sorak2 tgk bunga api..tp kte org di kelantan sambut dgn laungan azan..takde la pulak benda2 mcm ni nk jd isu kan??dunia oh dunia..

kt bwh ni ada la sekeping dua gambar blur yg sempat di ambil..



mula2 tuan blog dulu..tujuan g konsert ni pun sb abang long ni haa minat kat wali band..habis lagu dia hafal.


tgk..tak ramai kan?keadaan pun cool jer..

11 comments:

Haa Fakihah said...

hemm sokmo la gtu media ni nk buruk imej kelate. x abih2 nga politik. semo benda nk dipolitikkan.

acik mimie said...

besnye tgk wali band

wahida said...

wali band? dorang x nak dtg KL ke? huhuhu...

mamalieyna said...

herm...biasanya org2 yng dh faham ni akan faham sndiri bila berita2 cenggini keluar kt media.. i know..n memahami..tp itulah, pd yg tak faham tu, terus la pndang -ve..dunia..oh dunia...


waaa best lepak2 camtu..^_^

MrS. F!zA said...

akak, mcm pnh dgr la wali band ni.. sape ek?

syioknya dh mcm rupa berkelah plk tu..

**sHiKinn** said...

haa- meme doh..klu klate gak tok molek blako..klu hok lain ok jer,buat konsert mat salleh pun tok bunyi gapo pun

**sHiKinn** said...

acik mimie,wahida- wali band mmg sedap lagu dia..sesuai utk hiburan keluarga.lg pun bnyak lagu berunsur keagamaan..cuba hayati lirik dia

**sHiKinn** said...

fiza- oh waliband..kn femes ngn lagu cari jodoh..bapak2 ibu2 tu..
oh..tu stok mknn spnjg konsert sb bwk budak kecik kan..takut dia lapar

**sHiKinn** said...

kak iena- terima kkasih sb memahami..skrg ni mcm2 berita kuar kt tv nk putar belit..kn nk mengundi tak lama lg..ish tak suka rr politik nih..

natashacherahim said...

meme pn kak shikin...so kita hok thu doh ni faham2 jela..tp stengah2 pihak tu hok thu doh pn nk buat2 dop thu...sebabnya mmg dh suko sgt nk jatuhkan pihak2 tertentu..hurmm kta hok ada ni..mampu melihat jah la..

✿etiey erywan✿ said...

ehh bila konsert ni? tak tahu pun.. heheh sokmo ketinggalan bas. ekekke.. lama dah tak balik kg.. hukhuk