Thursday, December 16, 2010

Jenama make-up apa korang guna?

Suka ye kalau baca blog yang ada pasal tips make-up,alat-alat make-up dan macam-macam lg.Harus terlekat dan follow punya.

tapi blog sendiri takde pun pasal make-up bagai.Sebabnya,saya ni jenis yang simple saja.Pakai alat make-up pun yang murah saja.Asalkan sesuai dgn kulit muka,ok la kan?
Ok.jom ah produk apa yg saya guna.JENG JENG JENG!malunya nak tunjuk




utk skin care,sy guna produk puan lynna..produk ini sgt bagus utk kulit kusam.Dah 2 set sy guna,Alhamdulilllah hasilnya sgt memuaskan.Jeragat sy dah mula pudar.Harga 1 set rm85,tp boleh jer kalo nk beli salah satu.




Alas solekan pula sy gunakan foundation dr loreal.Dah dua tahun guna ini tp skrg sy dah curang kat loreal..sy sudah jatuh cinta sama simply siti. Tersangat lah selesa memakainya.Tekstur yg lembut dan tidak akan membuatkan kulit anda berminyak dan juga tidak terlalu kering. Pakai C-Bright ini mcm pakai pelembap ajer.




OHH bedak semestinya bedak miyami 2 way cake dr cosway.Saya pakai ini dr zaman anak dara sampai dah ada anak dua.Tapi ada juga bedak2 lain yg sy guna,tp tak sempat nk amik gambar. Antaranya MARY KAY,MAYBELLINE dan SILKYGIRL.Tapi yg paling best of course la miyami.




Yang ini wajib sgt.. Kalau keluar tidak pakai ini rasa macam br lepas bgn tido.EYE LINER!! Sy guna produk dr AVON.Dah 3 tahun pakai ini dan sgt puas hati.nk pergi kerja calit kat mata,balik kerja still melekat u..kalo tak percaya sila tanya REDMUMMY, Femes blogger yg kaya raya lg cantik ini pun guna eyeliner dr Avon juga selain dr make-up berjenama yg lain. Harga sgt berbaloi ko.RM12.90 shj.



OK last. Bg Blusher, eye shadow dan lipstik sy pakai macam-macam jenama la.Sb takleh nk melekat ngn satu brand saja.Kalau tgk org lain pakai cantik, sure ah sy beli juga. Tapi takde la guna yg berjenama,yg biasa-biasa saja. Setakat ini harga semuanya bawah RM100 lg..

Teringin juga pakai yg berjenama spt BOBBI BROWN,SHU UEMURA,MAC,STILA mcm-mcm lg la..tapi setakat hari ini masih belum mampu lg..beli boleh saje,tp sure ah aku mkn skali sehari sajo..hehehe.

Ok itu saja produk yg sy guna,korang pula mcm mana ek?sharing is caring...

15 comments:

wahida said...

eh sama lak kita, pakai bedak miyami..dr dulu lg...tp saya lak jenis x leh pakai eyeliner, rasa mcm mata besar je..hahaha!!!tp tgk org pakai eyeliner ni cantik je...

**sHiKinn** said...

wahida- miyami mmg best..artis pun pakai..

cik puan akish said...

kite campor2...sume brand kite pakai...

seb muke tak sensetip amat....

neway..salam kenal utk awk juge..

Cik Puan Bunga said...

fuhhhhh! i punya make up sedih nak cerita! wuhuhu! (T__T)

aZr|n said...

produk i lagi murah2. tapi kita guna eyeliner and blusher cap yang sama. hehe.

mamalieyna said...

ok la ni..kira complete set..kak ina tak ambl berat sgt hal ni, sudahnya muka berminyak je..huhu..

MrS. F!zA said...

hehehe akk punya bedak tu dh tntu sma ngn fiza..fiza pon mmg tetap tguh bersama MIAMI..hihihi ntahla belum seswai ngn bedak lain..eh mmg betol best eh c bright tu??nk try la..member pon ckp ok..

Fieza79 said...

k.fieza pakai bedak pixy buat masa ni..sgt selesa dan cantek walupon murah...yg len wajib pakai kalu kuar umah adalah maskara, lipstik n eyeliner...

**sHiKinn** said...

cik puan bunga- apsal sedih nk cerita..cpt cerita!!ehee..sb sy tau alat make-up kamu mesti bnyak kan?

**sHiKinn** said...

azrin-best kn pakai blusher ngn eyeliner tuh..eh murah takpe,janji nmpak cun..ehee..asalkan tak beli yg tiruan yg jual dkt pasar mlm sudah..sb yg tu takuttt nk pakai..kn tiruan..

**sHiKinn** said...

kak iena-tak pe,muka akak dah semulajadi cantik tau..ok jer sy tgk..

**sHiKinn** said...

fiza- mmg best pakai c-bright..try la,skrg ada less,rm44.90 shj.

kak fieza-eh dulu pun sy pakai pixy juga..ok jer cuma susah nk cr yg origenal..bnyak tiruan..takuttt..tp pixy sama cam miyami tau,dr company yg sama..

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalam shikinn..
wah,seronok tgk..
sy pun sama simple n tak mampu nak pakai yg mahal2..skrg guna produk beauticontrol dr tupperware, rm90 lengkap bedak,blusher n eyeshadow..huhu

mek da ©™ said...

alamak..mek da xde alat make up la..eee..maluuuuu..cuma miyami tuh je penah pakai hahaha

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pakai product bio magic dari korea. memang sangat puas hati
tapi rasanya semua skincare dan makeup momoy brand korea dan japan
adeh...sorry momoy memang addict ngan korean/japan hatta make up stuff sekalipun