Wednesday, December 11, 2013

my master chef!!

sejak 2,3 menjak nih rasa tak kelam kabut sikit sebabnya ada yang membantu..biasanya sampai rumah jam 6.15 macam tu, aku sibuk pulak nak masuk dapur ..nak sediakan makan malam. tp now rasa boleh bernafas sikit sb my darling jadi chef..hehe.

haa kau..2 lauk sekali masak..ko ada macam tu? hehe..
tapi kan suka memang la suka dia masak, tapi last2 kena aku jugak yg masuk campur. mana taknya, kalau nak masak habis semua perkakas masak dia keluarkan..contohnya nak guna sos cili..tapi yg keluar sos cili, sos tomato, sos tiram,sos ikan..semua jenis sos..pening aku..padahal nak sos cili jer pun..last2 i jugak kena simpan...

sama jugak cam bekas..penyejat..periuk habis dia guna...pastu penuh satu sinki..huhu. aku kalau masak, sebolehnya nak minimunkan penggunaan bekas..bukan apa, rimas tgk banyak atas sink pastu malas nak simpan..tapi konsep my laling ni lain..masak dulu, kemas kemudian...pastu aku jd mangsa kemas mengemas..huhu.


jemput makan semua....hehe.
laling aku ni kalau dah rajin memang terlebih rajin..malam2 pun gulai ok..ada sekali tu, siap buat nasi tomato malam2..hahaha..dan haruslah makan sambil puji...sedap bang..sedap...macam mana buat..hehe..padahal sayur air je pun...janji puji uolsss...esok masak lagi.

Biasanya hari berkerja jer masak..weekend kbnyakanya mkn luar sambil bawa anak-anak jejalan..lagi pun hari minggu bnyak keje sikit mana nak jemur kain..kemas rumah..wp dah ada pembantu harian tp nk jugak pegang penyapu..hehe tp lipat melipat memang tak la..sanggup timbun2  kan kain dan tunggu pembantu dtg lipat..klu dia cuti seminggu,seminggu la kain berlonggok..serius aku mmg mls lipat kain..huhuhu...

2 comments:

Rizziela said...

syoknya cik suami pandai masak

mama lieyna said...

Untung dpt suami ringan tulang kan... :-)
Bahagia...hehe..