Sunday, December 22, 2013

Salah satu tempat makan menarik di kelantan : sup kepala ikan dan teh tarik madu warung pakmat

salam semua,

hari nak buat entri berkenaan tempat makan yang best. kalau ka klate ni mmg syurga makanan..sb tu penduduknya comel lote chubby2 semua..hehe..sb mewah dengan makanan. tapi tak tau la kalau orang luar datang, apa yg diaorang komen..bg sy, tempat menarik tu takde sgt tp makanan yg menarik tu banyak...

ok ..weekend lepas mmg weekend yg tak berasap dapur, pagi petang makan luar..dan kami pergi beberapa tempat makan best, tapi nak update satu-satu la...salah satunya warung pakmat yg terletak di kuala besar..jalan ke pantai cahaya bulan atau PCB..kota bharu

 biasanya weekend memang kami bangun lambat, lepas subuh sambung tido balik..hehe tapi kali ni pagi-pagi lagi dah bersiap..nak keluar makan-makan kata kan..kalau lambat habis la makanan ..

ok dah sampai..orang dah mula ramai..tapi nasb kami baik..rezeki sb ada meja kosong dekat ngn playground..so boleh duduk situ sambil makan dan tgk anak main..


warung pak mat ni dulu kedai biasa ajer, memang standart warung gitu..dan tempatnya kedalam sikit..tapi dia pindah kat sini rasanya pertengahan tahun ni....wp kedai biasa shj, tapi makanan dia kelass antarabangsa..hehe..antara spesel nya warung ni...ialah sup kepala ikan dan teh tarik madu...tu yg special...yg buatkan pak mat ni femes..sehingga artis spti fizo omar dan mawar, yusry kru dan lisa dan ramai lagi yang datang sini...

haaa tu diaaa..teh tarik madu..sedap uolss..tak manis sangat..mengikut pakmat, buih tu la madunya..
hari tu aku order teh trik ni sampai 3 gelass u..hehe..pastu sup ikan dan daging goreng ajer...sup dia sedap sangat...sup ikan jenahak rasanya..

ni la su ikan dia...isi dia..fulamakkk..teringin nak pegi lagi...
harga untuk isi ikan ni dalam rm30 satu mangkuk ni...kalau kepala ikan...bergantung pada jenis ikan, dalam rm90-100 satu kepala ikan.. kalau makan ramai-ramai boleh la order kepala ikan...

daging goreng sedap jugak...laling aku siap suh buat sebijik macam ni...dan dan malam tu aku balik goreng daging jugak tapi xjadi macam ni...hukhuk...daging dia rasa rempah sedap sangat..macam daging korban..manis-manis gitu...

tengok orang dah mula ramai..warung pakmat ni buka sampai jam 3 ptg ajer ya...kalau habis awal, awal la tutup..biasanya pukul 1 dah habis...

fizo omar dan mawar pun pernah makan kat sini uolss....

fizo omar dan mawar ..
tapi masa aku pegi takde la pulak terserempak ngn artis..hehe..

ok ada lagi beberapa tempat best..tunggu next entri la ya..ini pun curi masa jap ..rasa mengantuk sangat duk buat preparation untuk audit iso..huhu..beginilah rutin keje setiap hari...kan best kalau keje kat rumah ajer kan...

3 comments:

nurlidiah ghazali said...

salam, bole bgtau tak kt mana kedai pak mat ni?

mamashikin said...

kedai ni dekat kuala besar..jalan nak gi pcb iaitu pantai cahaya bulan

Sya Kiffli said...

bestnya...kak sya banyak x tau tmpt di klate...balik kg pun x tau nak p mana...jenguk blog shikin bleh tau info serba sikit...tq