Thursday, October 31, 2013

jual tanpa modal atau dropshiper

Salam semua,

korang pernah dengar konsep dropship? kalau yang suka ngadap fb memang pernah naik kat feeds berkaitan dropship kan? ok meh nak cerita....

sepanjang saya berniaga, memang ramai la yang sms tanya..macam mana nak jadi macam akak?sy nak berniaga kak, tapi takde modal mcm mana kak? macam mana nak mula?nak simpan stok macam mana?
ramai ok yang tanya...tapi ramai yang takut nak cuba..bila nampak orang berniaga pos parcel berpuluh ratus setiap hari mula la nak komen..bestnya akak...bestnya tokey...takpe la tokey...
eh korang pun boleh buat ya...boleh cuba. yang penting kena usaha...akak dulu bisnes untung rm10 jer satu hari..tapi tetap usaha..tetap jual wp tak laku..ingat senang ke nak blh capai tahap sekarang....dulu takde sgt dropship..tapi skrg berlambak...peluang banyak sekarang. nak atau tak nak ajer...
jgn duk cari alasan takde masa...bukan perlu masa yg lama pun..fb boleh online bila2 masa okey..nak tido blh online..sampai ke jamban pun boleh online..bukan susah kan...




korang perlu iklan produk kat fb atau blog atau memana lah yg rasa ada pembeli...jika ada pembeli , hubungi penjual dan bayar dengan harga dropship sahaja...penjual kemudian akan uruskan barang dan pos kepada pelanggan..nampak tak? korang beli dgn harga dropship, tapi jual dengan harga retail...untung atas angin gitu...faham tak??

senang sgt la...sy punya dropship2 yang berurusan lama dgn sy dah ada kedai pun...ada yang dah jadi pemborong ...diaorang bermula dengan dropship ...bukan dengan modal..malah saya pulak yang amik barang dengan diaorang...sebab apa mereka berjaya, sebab mereka rajin..tiap2 hari iklan tanpa jemu..lama-lama Allah bg ganjaran kat mereka...


stok penuh rumah...macam tempat simpan stok dah...

so korang apa tunggu lagi..jom ;ah join drosphip bawah team kami..memang ada banyak insentif menarik. contohnya setiap bulan kami akan bagi hadiah @ wang bonus kpd anda yang buat jualan tertinggi...dan juga bonus tambahan sekiranya harga barang yg ditawarkan itu murah...
kami juga ada grup di fan page dan juga grup rahsia...kat situ korang leh berbincang, tnya harga sesama sendiri dan banyak lagi...

jom lah sms 0139674927...jangan la duk bagi alasan ..kalau rasa nak ubah kehidupan, xnak bergantung pada gaji hakiki semata-mata...inilah masanya. memang mula2 payah nak lekat customer tapi lama-lama ok..percayalah....jgn duk tengok orang lain jer berjaya...kita pun harus berjaya spti mereka...bebaskan keewangan anda...ceh mcm org iklan MLM pulak..hahaha.

bukan apa, jika ada wang sendiri...wang yg lebih kita akan bebas dari masalah keewangan cthnya hutang personal loan...itu ini...tiap2 bulan tidaklah rasa semput sgt...kan?

1 comment:

eamy milea said...

ade jgk tefikir nak buat bissness tapi x pandai..bila terbaca post sis ni cam berminat la pulak..hehe...insyaallah lepas pantang la nak try..