Wednesday, June 5, 2013

taman astakona in de making

amboi tajuk..astokana kau..hehe. minggu ni agak kerap update blog sbnya minggu tenang. student dah start exam, so tak bizi la i kat ofis. banyak waktu terluang. so amik peluang masa ni la nak hadap internet. erm..xpayah lah nak cakap aku ngadap blog je keje..ngadap tenet je..jgn tipu la..korang pun sama kan??takde line tenet kt tempat keje mesti meroyan la..jgn tipuuu...yg plg tak tahan ramai yg layan beautiful nara..haha..betul tak betul tak?kantoi kan korang....standart la kan..

ok ceritanya begini, aku buat projek ngn suami..amboi amboi...bukan projet tu la..yg tu mmg wajib..hehe..projek yg lebih gempak lagi..projek taman. .gempak ke?buat taman pun nak heboh,,siap masuk fb masuk blog....ekeke. mesti lah kan..sb ia mencabar kekreatifan aku nih..eh ingat senang ke nak decorate taman sendiri weh??susah wei..

rumput karpet ..nak jugak kan ada rumput karpet. laman rumah takde , sekangkang kera jer...tp nak jugak rumput2 nih..layan aje lah..dasar tak sedar diri. hehehe.


tengok...sempit je kan?berangan nak taman bagai...sebenarnya ni bhgn dapur aku..klu ikut perancangan, aku tak buat tapak gajah kat sini sb nak spend utk tambah dapur lagi...dapur aku kan kecik ajer...tapi bila aku tak tiles kwsn ni..jadi jamban kucing jiran aku pulak. pagi2 dah cium bau aromaterapi yg tak diundang...so bincang2 ngn suami , setuju nak buat taman mini sikit kat sini....menjadi ke tak, aku tak tahu la...tp buat masa ni susun stepping ngn batu2 dulu...tambah dapur tu aku rasa lambat lagi la kot. rumah pun baru 2 bulan duduk ...ni nak renovate bagai pulak..huhu tak kuasa i tgk barang bersepah...so projek dapur kita hold dulu, kita perabis duit dengan projek taman pulak...

ini jer yg dapat buat ptg tu...batu habis..kena beli lagi. aku ingat buat taman sendiri save bajet tapi mak aiii...batu satu plastik pun rm20..yg korang nampak tu baru 10 plastik...nk kene tambah lagi 20 plastik...huh..kering la poket mak...itu belum lagi nak tambah bunga-bunga..pasu-pasu lagi...kolam lagi...erkk..

pokok yg ada bata2 tu projek abah aku..ntah tetibe abah aku bawak cangkul pastu tanam bunga kat sini..adoi...nak larang tak tergamak pulak..layan ajer lah...

yang kat depan bunga tu sbnrnya ada lagi space sikit. kat situ nak letak rumput karpet...lupa lak nak amik gambar..huhu. tp takpe..bila dah siap sepenuhnya nanti i buat entri yer..ekeke..jgn mara....

Projek ni dijangka siap 2 bulan lagi..mak aiii lamanya? ye la..suami mak ni balik seminggu skali ko..so seminggu skali jer la kiteorg buat taman ni..itu pun kalau sempat buat...dan kami ingat nak beli pasu bunga tu sikit2 jer dulu...kira bukan sekaligus la...minggu ni beli pasu...minggu depan beli bunga...jawabnya tahun depan la taman aku siap..hehe.

1 comment:

mama lieyna said...

Waaaa syoknye... tak sbar nak tengok bila dh betul2x siap :-)