Monday, June 3, 2013

hujung minggu

pejam celik, pejam celik dah 3 orang anak saya..semuanya dah besar. tp idak lerr jd anak bujang lg..masih kanak2 ribena lagi. abang long tahun depan nak masuk 7 tahun. maksudnya dah sekolah darjah satu. huhu..rasa sgt diri dah makin meningkat usia bila anak dah sekolah.Tapi Alhamdulillah kesihatan abang long dah baik...dia dah sihat sepenuhnya.


tengok anak pun nak sama tinggi dah ngn maknyer..hehe. memang pun...sb mak nya rendah ajer. abang long ngan kek ena..posing depan rumah sblm jejalan. paksa papa amik gambar.hahaha.

                            

yg ni si kecikku..insyaAllah akan pegang title anak bongsu selama 2 tahun lagi..ekekek..bukan apa, bnyak perancangan yg perlu settle dlm masa 2 tahun..so jika ada baby lagi..huhu....nampaknya mak kena carik bibik la. sekarang ni pun tak mampu nak buat semua kerja rumah...last2 rumai berselerak....huhuh.


minggu lepas cuti. tp kiteorg tak gi memana pun..sekadar keluar jalan2 waktu petang, ronda kb , ronda kg...huhu. untung jugak duk kelantan ni, xbnyak shoping complex so duit pun tak banyak habis..hehe. pusing2, makan2 ajer kejenya.aktiviti paling best bagi anak-anak minggu lepas main kolam splash ajer.


itu pun main depan rumah ajer..haha. jimat duit mak korang kali ni..ekeke. aku order benda alah ni seminggu sblm cuti hari tu..kira dah plan...cuti 3 hari ni spend masa kat umah ajer..no hotel ..no holiday..main jer la puas2 depan rumah. kolam ni besar gedabak..boleh berenang2...aku order online ajer. murah rm250. hehe.

lepas mandi manda..jom kita keluar jejalan pulak..pusing sana sini...dan agenda paling utama minggu lepas makan gulai..huhu...bnyak sgt kenduri sampai jem jalan..semua nak kahwin time cuti sekolah kan..



oh my gegirl...dari kecik sampai besar tang tu gak rambut dia..stress mak tau...ingat nak ikat tocang..simpul2..tapi tak kesampaian..rambut anak mcm tu ajer. huhu. mak aku cakap, ikut aku zaman kecik.rambut sikit. tp bila dah besar amik kau...tak larat nak sanggul menyanggul...yg gugur pun sama bnyak yg ada kat atas kepala..tp rasa kejap jugak masa...my gegirl dah petah bercakap..semua nak soal..tensi mak nak menjawab..dan dah pandai dah nak make-up2...masuk bilik carik bedak..pastu sikat ambut yg sejemput tuh..klu nasib tak baik pakai eyeshadow mama..huhu....


itu jer la update terbaru. itupun gambar dalam ig..mak malas nak angkut kamera..amik gambar pakai fon ajer, pastu masukkan dalam ig, then upload kat sini. senang.





2 comments:

mama lieyna said...

Ok la tu, ada jgk aktiviti anak2, rumah berlaman syok la, main air kolam.. :-)

mamashikin said...

hehe..aktiviti jimat duit kak..tak payah gi hotel la..