Monday, May 27, 2013

BBQ keluarga

Minggu lepas minggu penuh dugaan , so minggu ni nak hilangkan stress. jumaat malam sy buat BBQ ..alahai jemputan pun family ajer..buat pun depan rumah jer..malas nak berangkut jauh..lagi pun makan-makan bersama keluarga ni boleh eratkan silaturahim..dan boleh hepi hepi lupakan masalah.

semua perap sendiri....ada daging, ikan, ayam,udang, kerang...semua ada la...hehe..dan semua ni hanya utk 20 orang sajo..

depan rumah pun jadi la kan...laling i tgh siapkan arang tuh..maaf lah pemandangan macam kat site bangunan..ada pasir bagai..sebenarnya pasir ni utk rumah aku jugak. ada nak buat lantai utk jemuran kat belakang rumah..so segala pasir batu bata letak kat sini..

jemput makan semua...semua bahan2 tu aku buat sendiri..google resepi pastu main tambah-tambah..ramai cakap sedap..ekeke..berani ckp xsedap??

siap hampar tikar segala..macam picnic dah..janji dapat makan kan. aku malas nak letak kerusi bagai sb duduk macam ni lagi best..lagi pun famili ajer ..bkn ada jemputan luar pun.

over abah aku kan?mentang2 la depan rumah ..tak pakai baju terus...hehe..

budak kecik ni pun tumpang hepi...makan manyak sgt...

BBQ settle jam 11 malam. rasa hepi sgt sb perut kenyang pastu dapat kumpul ramai-ramai. sebelum masing2 balik pun, semua pakat tolong kemas..so ringan la keje i..lagi pun i dah sediakan semuanya..turn korang la kemas kan..

sekali sekala buat macam ni memang best sgt..memang dapat hilang stress..insyaAllah klu ada rezeki nak buat lagi tapi bukan BBQ dah...party hari jadi..banyak sangat idea dalam kepala ni..cuma minta dipermudahkan ..

1 comment:

mama lieyna said...

Waa...manyak syiook bbq memlm ramai2.. :-)..meriah..