Sunday, May 12, 2013

meggi ketam

korang pernah makan meggi ketam?klu kat klantan ni agak femes la meggi ketam...apa yang best meggi ketam?sb ada ketam lah..haha. alahai..sbnrnya boleh buat kat rumah ajer..bukanya susah pun cuma mungkin rasa tu lain..aku pernah makan kat gerai sini..huhu 2 orang makan rm96..mahal kan...baik buat sendiri...

jadi alkisahnya minggu lepas aku cuti panjang..cuti pilihanraya sekali.  suami pun ada kat rumah...so berasap lah dapurku.ehehe.menu simple saje tapi yg plg best meggi ketam. kebetulan hari tu adik aku bawak balik ketam   fresh besar besar. huh mencurah air liur ni terliur meggi ketam....apa lagi ting tong ting tong lah kat dapur.

haaa ni lah hasilnya..buat sendiri..aku letak ketam, udang dan telur shj..gambar xclear sb amik guna fon..tak sempat nk guna dslr ko...hehe.takpe lah yg penting sedappp...hehe..puji nampak..


haaa anak beranak makan ...habis satu kuali...hehe..plg tak tahan hidang terus ngn kuali...ekeke.

aku sejak duk sendiri ni makan sempoi ajer..ikut perut suami..kadang2 kalau malas nak masak aku pujuk-pujuk ajak makan kat luar...atau pun beli ajer...hujung minggu kalau masak pun hari jumaat jer..itu pun lunch sajo. malam mesti makan beramai2 kat luar...

hari-hari bekerja memang tak masak..kalau ada nasi lebih umah mak aku..aku bedal ajer. kalau takde..kami mkn apa yg ada ajer. sb mak pun jarang masak jugak..mana nak jaga anak aku..mana nak masak utk abah..senang2 kami tapau ajer..hehe.

5 comments:

mama lieyna said...

Mahainye ye... kt sini, tak perasan lg ada menu meggi ketam ni... lama tak mkn ketam sebenarnye.. :-)

A D I A said...

rasanya penah tgk org gi tmpt maggi ketam ni dalam JJCM. tak ingat mana. sebenarnya buat sendri pun boleh je kan.

Nieyxzha Hassan said...

Pergh! Mahal tu maggi ketam tu..boleh buat bisnes delivery maggi ketam pasni..huhu..biasa la mckong..time kije cmtula..masak kalau sempt je..kalau tak tapau la..tp smjak duk rumah ni..masak la..jimat sikit...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

dela said...

amboi.... menu ketam... nampak menarik lak..