Wednesday, May 22, 2013

dugaan

salah satu sebab sy tak update sb lupa password. banyak perkara sgt yang difikir sehingga lupa akan password blog. huhu.sepanjang sy menyepi..(mcm ler lama sgtkan...hahah) banyak perkara yang berlaku dalam hidupku..hal bisnes dan juga hal lain. 

rasanya kebanyakan customer sy dah tahu cerita..tentang satu produk yg sy jual masuk paper yg cakap xleh guna. huh masa tu hanya Allah sahaja tahu. buntu sekejap. ye la, telefon bunyik non stop..inbox fan page penuh..sms whatsupp...semua full. sampai sy rasa hari tu sy nak masuk toilet pun bawak nfon. bkn shj pertanyaan tapi ramai yang hentam kami di page. MasyaAllah..post sy hari tu tak sampai satu hari lebih 20k pembaca. macam2 lah komen yg keluar...ada yang nak jatuhkan kami...ada yg create akaun fb semata2 nak burukkan kami..tp ada juga yg tahu cerita sebenar membantu kami...huhuhu. dugaan sungguh. semua atas kepala kami. inilah dipanggil DUGAAN, dan UJIAN..dalam bisnes. adat berbisnes...kata orang kalau takut dilambung ombak, jgn berumah ditepi pantai..

tapi betul juga kata org..susah nak cari org atau kwn2 yg sama2 dengan kita...susah nak cari 'ketawa bersama, menangis pun bersama'...memang kes tu adalah salah faham shj, tp isu timbul bila owner tidak tampil memberi penjelasan...huhu..macam2 diaorg mengata. sedih sungguh. Tapi Allah itu maha mengetahui...Alhamdulillah kes ini dah hampir selesai. tunggu masa kami akan buat press conference..(amboi...). tapi bagi customer yg membeli dgn sy..sy uda jelaskan pd mereka. jika masih yakin boleh teruskan ...jika rasa was was better stop saje. 

itu baru satu produk...huhu belum lg masalah yg lain. tp sy anggap semua asam garam dlm bisnes..biasa la tu...dan kami akan jadikan sbg pengalaman berharga kami...bukan senang nak senang. memang org nampak kami hidup senang...selesa...tp orang tak nampak kesusahan kami disebalik kesenangan tu...


ok kita stop minum dulu...hehehe....saje amik gambar sesorang, nak hilangkan stress...ekekeke.

itu hal bisnes...belum lagi hal lain..banyak perkara terjadi yg sedikit sebanyak menginsafkan saya...huhu. mungkin sudah tiba masanya utk sy berubah. berubah jadi lebih baik dari sebelumnya..
suatu hari sy sms suami nak mintak maaf. (maaf telefon sy cap ayam, xleh nak print screen..sy taip semula sms dia)

sy         : abg , sy nak mintak maaf klu ada salah selama ni.
suami   : bakpo pulop (kenapa?)
sy        : sy rasa sayu bila pegi tengok kwn td kat hospital....Allah bg ujian pada dia..besarnya dugaan dia 
            (kwn sy telah dimasukkan ke icu kerana komplikasi bersalin, koma...baby pun belum tgk lagi)
suami  : rebut lima perkara sblm 5 perkara
            jgn duk ingat hal dunia 24 jam.

huhu..sms suami sy..seakan tersedar dari lamunan...sedih sgt...rasa nk peluk suami tp mana mungkin. dia jauh di terengganu. huhu. insyaAllah sy akan perbaiki sikit2...doakan sy yer ...sekurangnya bila ujian , dugaan ni datang dalam hidup sy...sy akan rasa lebih bersyukur...Alhamdulillah.




4 comments:

Sya Kiffli said...

salam shikin...bersabarlah yer...kalo boleh shikin boleh publish kat blog ni atau fb akan kesilapan teknikal yang berlaku tu...sbb kami pun sab2 agent sf jugak...takut orang ingat sf dah tak boleh pakai lagi...dan sepatutnya owner kena lah tampil memberi kenyataan atas isu ni.

mamashikin said...

wasalm..sy dah bagi penjelasan dlm fb ..boleh tgk kat situ...

dela said...

sabar ye shikin.. semua tu asam garam org brniaga,.... sabar ye.. insyaAllah... mudah2han akan selesai semuanya...

mama lieyna said...

Sabar jerlah shikin ye, Allah bg sesuatu ujian utk jadikan kita lbh tabah dn berfikir tntng sesuatu.. in shaa Allah..niat baik.. moga2 kita sama2 perbaiki diri .. huuu insaf jugak baca sms dr suami shikin tu...huu..