Monday, April 29, 2013

Produk baru dan kek

amboi 2 topik sekaligus. takpe la kan..alang-alang update blog.
minggu lepas aku kan meroyan nak beli mixer..nak yang mahal saja ok..yg biasa tak pandang..tapi buat kek nya tidak. so pikir sana pikir sini...baik aku beli emas. haha.emas kan murah sekarang..jangan tak tahu kat klantan beli emas mcm beli ikan weh..setiap hari penuh kedai emas..bkn setakat penuh..nak masuk pun xdapet...
ok kembali kpd cerita asal. so bila pikir bnyak kali akhirnya aku beli gak mixer..tapi brand elba jer..harga pun jimat ..rm799 shj...kenwood kitchen aid segala simpan dalam hati dulu. huhuhu.

so mlm tu aku test buat kek..jam 11 duk tung tang kat dapur lagi. laki i dah jeling2 dah..maklumlah hujung minggu..balik pun sekali skala..haha..
.jam 11.15 kek masak. huhu tapi kek aku sedap sgt kot..ekeke..habis licin mlm tu jugak. xsempat mak nak amik gambar tau....abang long suka sgt makan. sampai bangun dari tido mintak kek lagi. haha. senyum je mak ...

inilah mixer..harap beroperasi la setiap bulan..sebab anak dah puji cakap kek mama sedap so petang sabtu tu aku pegi memborong segala mala perkakas nak buat kek...amboi...semangat weh. suami pun cakap sedap tapi tak tahu lah kot nak amik hati aku jer ..sb mlm tu kan mlm jumaat....:-)

ok kita tutup cerita kek, kita cite hal bisnes pulak.


apa ke benda tu eh?haha...ini lah dia produk panas minggu ni. ni our new product..dah sampai utk batch yang pertama dan sudah pun sold out...kitaog publish tru fb ..dalam masa 2 jam dah terjual 100 botol...Alhamdulillah berkat sokongan semua.

nanti aku stori dengan lanjut berkenaan lavinda slimmist ni ye..skrg tgh tgu gambar dari fotografer dan juga tunggu stok yang kedua yang akan sampai hujung minggu ni. harap semuanya ok..sebab ini adalah first projek our company utk brand sendiri. so segala mala urusan promosi dan marketing kami akan uruskan sendiri...so banyak benda kena belajar. sebab nak buat produk ni memang senang cuma nak market kan produk tu yang susah...nak cari new customer..loyal customer..macam2 lah. 

Jika yag berminat nak jadi agen boleh terus whatsupp, wechat atau sms sy yer 0145160411...modal pun rendah ajer, tak sampai pun rm500..ok sampai disini dulu entri.

3 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

A D I A said...

ha bila tengok mixer and baking stuff yang cool2 qnd warna warni memang geram je tengok kan. semoga istiqomah dalam membaking ye :) chaiyok2.

Nieyxzha Hassan said...

Wah..rezeki makin bertambah..^^