Wednesday, April 17, 2013

wedding adik.

wedding dah lama dah. dah sebulan tapi baru ada masa nak update. bkn apa, takut bila update je kejenya kan tak pasai  pasai org cakap i main blog waktu bekerja...
ok jom kita tgk gambar dulu, separuhnya dah upload dalam fb..video pun dah upload dlm you tube...'shima & arif akad nikah '.

make up by amy touch ..amy ni mmg MUA yg femes di Kelantan..

ini ialah decoration utk pelamin...drp nurza wedding house. mmg terbaik!!


special request...tok iman kg aku tak pernah lagi nikahkan pengantin dirumah pengantin..semua kat masjid..dan memang menjadi tradisi orang kampung aku nikah kat masjid...entah macam mana rezeki kami mlm tu..tok iman bersetuju nikah kat rumah....terima kasih tok iman!



paling sedih aku takde sgt masuk gambar..huhu..biasala tuan rumah kan...yg ni jer ada ngn kawan2 pastu satu lagi ngn family...

dayang-dayang pengantin...tp yg mana satu pngantin?haha


pekerja belakang tabir..belakang tabir la sgt kan..diaorng ni sbnarnya budak2 yang buat rumah aku . hehe..aku hire diaorg utk dtg membantu...ye lah kami bukan catering...so untuk prepare mana yg tak cukup sgt perlukan bantuan diaorg ni...terima kasih adik2 ku!




 masa ni dah jam 4..berdebar giler...mana taknya try tgk langit kat atas tu....hari nak hujan ok!!

korang nampak tak aku kat sipi2 tuh....nampak sikit pun jadi la kan..hehe...red carpet utk adinda!

dan.....Hujan ok! orang bersilat dalam hujan...tapi masa ni punyalah ramai tetamu...hujan ke panas ke...semua nak tgk persembahan silat....tp adui....selepas majlis...memang gotong royong membasuh karpet..



 ini depan pintu besar rumah...terpaksa ditutup sb nak hias kan tempat potong kek...so pengantin terpaksa masuk ikut pintu dining room..haha...


ok itu je la..malas nak upload.haha..ramai yang tanya kenapa buat majlis kat rumah aku?sebenarnya rumah mak aku depan tu jer..alah  3meter jer dari rumah i..sekali tgk macam bersambung rumah..dan kebetulan rumah aku baru siap so kira majlis utk naik rumah baru jugak lah...2 dalam 1...jimat gitu!
apa pun now family kitaorg dah bertambah ahli keluarga....hehe....harap tahun depan tambah sorang lagi!

ramai juga yg tanya berapa harga pelamin?berapa harga gambar?berapa harga videografi?berapa harga rumah??amboi...rumah pun tanya...nak tahu sms jer, takkan nk bagi tahu kot fb atau kat sini kan..tapi memang puas hati videografi,gambar ,pelamin....rumah tu biasa2 ajer la..ada yg ckp sampai ke 1 juta...terkejut mak....rumah kat klantan ni lain..jgn nak bandingkan dgn KL...KL memang la mahal...tp klu kat kg macam ni murah ajer la....tak sampai pun 1 juta...setengah juta juta pun tak sampai nyah...mak bukan jutawan...!hehe...kalau jutawan macam kak ton boleh la....kak ton??so mari ramai-ramai buat rumah kat kampung...haha.

ok dah. bye.


3 comments:

damia said...

Cantik rumah syikin...brape budget yer kalau syikin x keberatan nak berkongsi...saya pun tengah nak cari umah gak...

Nieyxzha Hassan said...

cantik giler rumah mung...wecat kos rumah mung wokeh :)

mamashikin said...

memandangkan ramai yg whatsupp..wechat..sy share disini kos rumah.
kami buat goverment loan. kos utk loan rm240k shj...tapi kos keseluruhan termasuk aksesori luar rm350k...tak sampai pun 500k la. harga standart utk rumah dikelantan. cuma mungkin nampak macam kos yang mahal sb rumah ni abah i yanng amik kontrak. so kiranya segala perkakas rumah abah sendiri yang handle...so boleh dapat lg murah dari harga pasaran. untung kontrak pun tidak ada.
harap dapat membantu terutamanya bagi yang tengah survey rumah utk dibeli.