Sunday, April 7, 2013

mana yang bagus

aku kalau datang mood meroyan macam ni la. mintak macam-macam kat diri sendiri. heh kenapa tak mintak kat suami?petang2 lagi dia dah sound aku...masak kek kuih skali setahun, nak mixer bagai...baik beli nphone abg yg dah rosak ni.
hah?amik kau....bkn tak kasi aku beli, tapi siap suh belikan dia handphone...poorahhh..kem salam ok.
aku cerdik skrg...minggu depan besday dia...minggu ni aku dah siap2 bagi hadiah..pastu cakap yg tu birthday in advance..haha...amik...tunggu la ko sampai berjanggut. nan ado hadiah yg kedua ok...yang tu aje. yang keduanya utk aku!mixer!ohhh...


memang aku bukanlah chef..bukan suka masak kek roti punn...ada la satu tahun 2,3 kali buat kek. itu pun yang instant..tp entah bila ada dapur sendiri rasa rajin pulak.pastu yang tak tahan mengada nak ada mixer macam ni..bukan murah ni..aku dah servey..2 mixer ni yang paling femes..kenwood tu harga dalam 2 ribu lebih tapi kalo kitchen aid tu range dalam 3 ribu...huh..berpeluh mak!

tapi kan..utk rewards diri sendiri apa salahnya kan...lagi pun aku bukan jenis yang suka beli handbeg, kasut segala. aku jenis yg suka membeli ikut suka hati. apa yg aku suka aku beli. tak semestinya barang tu mahal dan branded...tapi pasal mixer ni. memang termimpi-mimpi....pasni kalau ada mixer..i nak buat kek coklat, kek lapis, buat roti, biskut......puihhh.haha...

tgh konpius nak yg mana...kenwood atau kitchen aid?ohhhhhh...mana yg lagi elok yer?


4 comments:

mama lieyna said...

Nak beli kena beli yg buat kita puas hati :-) fikir ..fikr mana 1 nak..hehe.. k.eina beli carik ygb murah je..ngee.. tp pastikan berkualiti gak la :-)

::NureeN:: said...

ok... dah boleh...
td ntah kenapa x leh x tau..

pasal mixer niih, nureen suka kenwood, dah dpt hadiah 1 tp bukan yg besar mcm ni, juz yg kecik jerr.. dlm rm100++

LINA EVERLYNN said...

lamanya na tak berbelogwalking....

Musliza Mohamad said...

Kitapun ada hati gak nk beli 'menatang' ni w/pun masak kek sthn sekali. Ada aku kesah. Hu, hu..!!!