Saturday, June 9, 2012

terharu..

Salam semua,

Lama xupdate stori terbaru..erm, sy masih belum bersalin lagi..kalau ikutkan tarikh due pun 14/06..so masih ada beberapa hari lagi..harapnya dapat bersalin lewat dari tarikh jangka.Bukan ape, abg long skali lagi akan admit ward pada 12hb utk mri..so takde la kelam kabut sgt..mana nk jaga abang long dan jaga baby lagi.
.erm, sebelum ni mri tak menjadi sb abang long tak tido wp diberi ubat tido sebanyak 3 kali..setiap kali masuk bilik mri, abang long menangis memanggil mama ngn papa...pelik...mgikut kata doktor, ini adalah kes pertama...patient diberikan suntikan ubat tido tetapi tidak juga tido....lastly doktor decide nk buat under GA..iaitu bius seluruh badan...dan terpaksa admit pada 12hb nti...
Ramai yg sms sy bertanyakan khabar...erm, tak sangka kwn2 blogger amik berat wp tak pernah jumpa..ada yg bg semangat..ada yg call tanyakan keadaan abang long....terima kasih semua...sy sgt terharu dan menghargainya...mungkin dgn kata2 semangat korang semua sy jadi lebih kuat sekarang...

Perkembangan abang long sama shj...masih tak boleh berjalan, tapi dia sihat2 saje. Alhamdulillah takde demam, takde sakit dan selera makan pun bertambah...cuma yang pelik nya dia masih tidak mampu berdiri dan berjalan. Berubat tradisional??sudah bnyak tempat sy bawa abang long...bg sy, dlm keadaan sekarang berhabis duit pun sy tak kisah janji anak sembuh sihat spti biasa...kebanyakan ustaz dan pengamal perubatan tradisional bg tahu yg abang long kena gangguan makhuk halus..betul atau tidak itu sy serahkan pd Allah..yg penting sy berikhtiar..

ok a..nti sy update lagi..masalah line tenet yg slow kat umah pun salah satu sebab kenapa sy tak update blog..facebook apatah lagi, lama dah tak berupdate...

keadaan abang long..sihat ajer..tp terbaring jer la, dalam sehari 2,3 kali berlatih berjalan tp itu la setiap kali nak berjalan dia menangis....


6 comments:

Cik Suheela said...

sis..jaga diri baik2...semoga ank sis cepat sembuh..

LS-EVERLYNN said...

mudahan semua kembali normal kin..hrp2 abg long cpt sembuh n blh jd superhero mcm biasa.bersabarlah dgn dugaan yg menimpa..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cubalaaa shikin apa pun jenis perubatan janji anak sihat...semuge shikin sekeluarga akan terus tabah...kami di luar hanya mnedokan dan emngikuti perkembangan terbaru...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nape ngan abg long ikin?? sy baru baca blog ikin ni..ape2 pon..moga cepat sembuh seperti sediakala ye..risau kan anak tak sihat ni...ya Allah..permudahkan urusan shikin..aminn

Ena said...

Moga dipermudahkan segala urusan ikin dan keluarga ye..

Ummi Mahmood said...

semoga anak shikin sihat... sedih sy baca.. sbb anak awak sebaya dgn anak sy.. sy doakan abg long sihat kembali seperti biasa.. - sf nurhummidah tg malim