Wednesday, May 30, 2012

Abang long dan MRI

hari ni hari yg ke 4 abg long warded..keadaan masih sama..takleh nak berjalan lagi. Dan hari ni juga abang long terpaksa jalani ujian MRI iaitu Magnetic Resonance Imaging. .abang long akan diberikan suntikan ubat tido dan akan buat ujian tu dlm masa sejam..mama tak temankan abang long kerana nk uruskan hal kerja yg belum settle lagi..mungkin nampak kejam tp apakan daya...tapi abang long jgn risau sb papa dan tok ma akan temankan abang long...mama pun dah hampir 2 minggu tinggalkan keje...hari ni mama terpaksa ke ofis utk uruskan hal2 cuti...lepas ni mama akan jaga abang long..kalau ditakdirkan mama kene berhenti keje pun..mama sanggup demi abang long...mgkin ada la rezeki kita yg lain nanti. Sesungguhnya perancangan Allah itu adalah terbaik...

Mengikut diagnosis awal, penyakit abang long masih boleh dirawat...abang long  akan berjalan spti biasa..cuma mungkin ia mengambil masa yg lama utk pulih..rasa tenang sket bila doktor terangkan pada mama smlm tentang keadaan abang long..tp hati ibu...selalu tewas dgn air mata..sedih sgt..td pun masa on de way ke tempat keje, mama sedih sgt...sekali lg air mata mama gugur..sampai kat ofis, bila kwn2 mama bertanyakan keadaan abang long pun..mama dah cuba tahan agar mama tak menangis...tp..mama tewas juga...aduhai hati...kuatlah semangatku..

Abang long, mlm ni mama bercadang nk g beli baju ninja yg abang long request tuh..erm, tp ada ker baju ninja mcm ninja hatori tuh..erm.InsyaAllah..klu ada rezeki abang long nanti, mungkin ada la.
.mama faham sgt hobi abg long..suka kumpul koleksi baju2 kartun mcm superman, batman, ultraman...

Ok la..mama nk sambung keje sket, lepas ni nk balik awal..nk g hospital jenguk abang long yg mgkin skrg tgh jalani ujian MRI..biarlah org kata mama ponteng keje pun...bab kata bos mama, keje hanya sementara..yg penting anak..kerana anak ialah harta dunia akhirat...

ini lah ujian MRI..nti abang long akan di tidokan dan di masukkan dlm mesin ini..harap abang long baik2 saje.. 

p/s- sy terima bnyak sms dan panggilan telefon dari customer yg order barang..dan ada yg tak terbalas, tak berjawab sampai marah2..maaf kan sy..buat masa ini anak adalah segalanya....kalau nk order boleh berurusan dgn no 0139674927.

6 comments:

Qhaifa Nur said...

semoga mamashikin tabah dengan ujian ini...anak adalah harta yang sebenar..

moga abang long cepat sembuh.....

Ena said...

MOga dikuatkan semangat mamanya.. dan kuat juga semangat abg long..

~umi~ said...

Salam mamashikin,
semoga tabah..
saya doakan abang long x serius..
insyaAllah....
~sedih baca n3 ni...:(

Nora_Aniza said...

mama shikin : family first.. semoga tabah menjaga anak yg sakit.. saya pernah menjaga ayah yang sakit. bila kita dah tua, anak juga yg kita perlukan.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SABARLAH WAHAI TEMANKU...SEMUGE DAPAT MENJALANI UJUAN INI DENGAN TENANG...

♥MAMASYAZA♥ said...

sori shikin akak baru baca kisah anak shikin. ada sorang kawan akak anaknya memula tu demam, lepas tu tetiba tak boleh nak berjalan, dekat sebulan jugak tak boleh berjalan, tapi syukur alhamdullillah lepas sebulan dan atas usaha Dr. dan dengan izin tuhan, dia boleh berjalan semula. kata Dr. kuman dalam darah telah menyerang setiap sendi. semoga shikin tabah, insyaallah kita sama2 berdoa semoga along sihat dah boleh berjalan semula. semoga dipermudahkan segalanya