Tuesday, April 17, 2012

cuti minggu lepas

Minggu lepas cuti 4 hari, tp takde g mane pun..duk umah layan anak-anak, berurut dan juga kemas sket2..hoho..ada eh kemas sket2?ye la..umah ku mcm tokang pecah wei..nak kemas semua sgt la tidak larat..bhgn dapur saje amik masa 1 hari, bukan rumah luas pun tp bnyak benda yg mak aku syg ada kat dapur..mesin jahit zaman 80 an dulu pun ada lagi..huh..plastik beg supermarket pun dah 2,3 tong..so mcm mana la nk kemas kan. semua tu brg kesayangan mak..(alasan tak nak kemas rumah)

Apa sempat aku kemas ialah kain baju anak-anak jer..baju yg dah xpakai, xmuat, lusuh sume masuk tong..ready utk di buang..yg mana pakai lg, simpan leklok dlm laci diaorg.. satu orang, satu almari..

 ni almari utk baju jalan-jalan...lepas sorting tinggal sket jer baju diaorang..hoho, kene lebihkan shopim utk anak-anak nih..baby stuff pun dah start membeli..kat bwh skali brg baby..nampak sikit jer kan?tp nilai more than rm300 nih..huh mahal brg baby skrg ni kan...price tag pun tak buang lagi, ingat weekend ni  baru nak operasi basuh membasuh..

nampak tak kedai ape tu?hei..tetibe je kan..hahaha. sbnarnya minggu lepas juga kita org sempat ke kb mall utk membeli kamera..alah dslr biasa jer, basic DSLR je punn...(yg pakai baju kuning tu adalah saya)

jeng-jeng D3100...rasanya dah ok kot utk amik gmbar dan upload dlm blog jer..ye la org lain dah berzaman pakai DSLR, kitaorg baru nak try..jeles gak tgk gmbar kat blog kwn2 sumenya cun2..hehe..so, utk wishlist bulan ni..sy dah  beli la satu..dah pandai esok2 boleh la berangan upgrade yg lain plak...


so bermula la aktiviti mengetest our DSLR..haha..barang baru biasala ..kehulu kehilir pasti tak tinggal..tapi tgk lah seminggu dua lagii, sure tempatnya kat almari baju jer...huhu...

Panjang punya cerita, padahal nk bg tahu aku beli kamera baru jer...hahaha..jgn marah dan muntah yer!
bkn nak show off pun, lg pun bukan brg mahal pun..saje nak update blog ni, sb tak tau nk update apa dah..*malu*
Rasa tak sabar plak nak bercuti di hari pekerja nanti, sb masa tu jugak i amik cuti panjang...yeehuu..boleh la berjalan sakan sblm bersalin nanti.

12 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

wah mckong!! camera DSLR lagi tuuuu.... canggih2x... ngidam nak beli ker? hehehe... aku pon kepingin tapi uananye tarak....huhu... barang baby pon tak stat beli lagi ni...huhu..

mamashikin said...

nieza, dah beli pun..alah yg biasa jer. utk amik gambar anak2 jer..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun aritu dah buat sesi mengemas. baju siratu yg dah tak muat, akak basuh elok2, masuk dlm plastik bag, bagi utk cousin dia yang padan

LYAfrina said...

heheh... biasalah shikin..brg baby mmg mahal.. rm y keluar byk..tp brgnya sikit j kan...

nnti kna shopim byk lg la bju utk jln2 tu.. hehe

wah.. syok ler lps ni.. dah ada dslr..blh dpt pic y cun.. klo nk cun2..kna pndai main iso...shutter n setting2 kat dalam tu..setiap mode ada byk setting...

IDAZS said...

yeaaa, dapat kamera baru, bestnya..tak sabar nak tunggu gambar2 dari camera baru ni :)

Almya said...

salam sikin.. sy berminat dgn produk sf tu..jeragatlah..dulu pernah pakai cahaya drp lyna shaari..boleh msg harga cream tanpa sabun..alahan pada sabun muka..izadmy@gmail.com. lyna dah x berblog lagi ya..TQ.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wah besh...besh...ni....shikin dah bape bulan dah due bile...

Malaysia Everyday On Sales said...

Hi Shikin. It's a really interesting site that you have there and I really love the posts on your lifestyle blogging. And of course, you do indeed have an adorable kid :)

Ok, just a quick introduction about myself. I am actually from everydayonsales.com and I have found your website thru google. We are a site that offers information on daily promotion / warehouse sales in Malaysia. I can see that you actually have a linkback (under SY SUKA BLOG INI) to some other site and we are hoping that we can be part of your website, where we would actually want you include our link on your page. Of course you can visit our website www.everydayonsales.com and check us out. We can actually do a link exchange where I will list your site as a friend to everydayonsales and you website link will be put on our site. You will be part of the everydayonsales friends community :) in this link exchange and there will be many campaigns awaits for you.

Let us know whether this is possible and we Let us know whether this is possible and will communicate further on this. Do revert to me and if you do have any queries, let me know. Do hope to hear from you soon.

Regards
Chan @ www.everydayonsales.com (hy.chan@everydayonsales.com)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

kita pon camtu tak sempat nak kemas elok2..rasanya if kemas betul2 tinggal brapa lai je baju yg masih muat utk rafiq kene soping gak ni ahaha

waaa tahniah..takpe utk beginner kenela buat cara beginner ye dak> okla tu sy pon lom ade tau ehehhe

mamalieyna said...

weeiiiii best2x.. k.eina ngidam gak, elok smpai masa cam sayang je duit. last2 duit habis ke lain jugak..huuu~

Mas2rah said...

wah..nikon?? leh tanya x brape price dia?? sb teringin gak nak beli..:)

Maaf Sebut said...

eh kita minat samelah. Suka ambik gambar. Saya pun baru bertatih jugak. Ke hulu ke hilir bawak kamera.

Selalunya saya postkan gambar yang saya ambik kat blog saya

http://maafsebut.blogspot.com/

boleh lah jenguk tengok gamba2 yang saya ambik kat sana.