Sunday, March 18, 2012

Jemput makan:=)

Minggu lepas minggu rajin ku.hehe.sebab .rasa dah lama sgt bermalasan nak masuk dapur, so weekend lepas i start masak memasak..tp semua menu masakan main campak-campak jer.takde yg spesel punn, cuma bila dah lama tak makan hasil masakan air tangan sendiri, so makan menjadi berselera..sampai aku sakit pinggang membawa perut yg dah semakin kedepan..

menu pertama: roti pizza campak-campak, yg ni mmg betul campak-campak..sb nya bahan2 mmg dah ada dlm peti ais cuma yg tak bestnya keju mozerella jer takde..yg ada keje slice chesdale..percaya tak, aku buat 5 keping utk 7org..hahaha..bukan kedekut tpi bhn tak cukup.  So mmg sampai ke habuk diaorg mkn..ngeh ngeh.


 menu kedua- sup ikan mamashikin.., ewah suka hati ko bg nama kan..yg ni pun aku rasa resepi mudah dan cepat dan sgt sesuai utk org yg pemalas mcm aku nih..tp simple mcm ni pun sedap beb..makan bertambah..hehe..puji masakan sendiri..ngeh ngeh;=)

menu ketiga- sayur campur orang tua..apsal nama sayur campur orang tua? sebab kalau mak, nenek, ibu mertua aku masak sayur goreng campur..mesti jd cam aku masak nih..layu..tak fresh mcm kita mkn kat kedai. pastu bahan2 asas dia aku tumis..hehe, tp sedap gak nih weh..


menu keempat- acar timur sweet sour , yg ni buat sambil pejam mata pun bolehhh...sedap dimakan bersama nasi panas dan ikan masin
 menu ke lima- ketam masak lemak cili api..ini mmg feveret encik suami..huhu..mmg best giler..mmg bertambah-tambah..sampai malam kitaorg dah skip utk dinner sb dah kenyang mkn utk lunch ..hehe.


ok..jemput makan semua..hehee:=) gambar kat atas tu tak menarik sb aku amik ngn kamera biasa jer..mmg teringin sgt nak ada DSLR, biar gambar nampak cunn sket..tp memandangkan i jenis tak minat nak usung kamera, nak amik gambar..so rasa membazir plak kalau i beli..so, kena tunggu la duit berlebihan dulu..heee..ok itu saje hasil masakan ibu mengandung kali ni..heee..

5 comments:

MrS. F!zA said...

sedapnya tgk roti pizza campak²..leh try bt sdri ni..

* dress tu kita bli kt sini thepoplook.com

mmg dress kain tshirt..selesa n sedap pakai..tu kita pnya dh alter kt kedai..labuh sgt..hehhe

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wow nak lemak ketam tu shikin...dapnya...

mamashikin said...

ohh kat pooplook..selalu jugak tgk kat situ, tapi mmg labuh pun kan..
hee..klu ngn sy pun rasanya kena hantar kedai gak...sob sob..;=)
apa pun tq yer..jap g nak g shopim kat pooplook..

Zie said...

sodapnya ketam masak lomak...

singgah n follow

LYAfrina said...

aum... sedap2nyer...masak sendiri yer...