Thursday, February 9, 2012

my superhero!



Itu sebenarnya adalah sebahagian drp koleksi baju2 superhero kegemaran abang long. Setiap hari dia bergilir, kalo mlm ni pakai baju superman, malam esok batman, lusa spiderman..pastu pusing balik..sampai kadang2 terpakai yg lembap sb ye la..baru sidai, dah mengamuk nak pakai..pastu kalau pakai haruslah lengkap dgn topengnya, pedang..adoi..macam-macam...baju tido yang berlambak tak nak pakai..nak jugak yg mcm ni..

Paling takde baju nak pakai, at least dia akan pakai yg mcm kat bawah ni..mcm apa jer kan??klu org datang rumah sure kata mak pak nya takde duit nak beli baju anak nih..

Abang long ni suka tiru watak seseorang..contohnya kalau dia tgk pakcik mesin rumput depan rumah..sure 30 minit lepas tu dia mengamuk cari perkakas spti penyapu, topeng mcm kat atas tu..konon2 nak tiru pakcik tuh. Dan of course sound effect pun ada skali..ngn bunyi2 mesin rumput tu dia ikut..erm, tak tahu la abang long nih ikut sape..mama ke papa..sb seingat mama dulu, takde punn mcm ni..dulu mama suka main jual-jual..konon2 bisneswomen..tapi abang long nih lain...laptop, game, tv, kartun adalah no 1...semua no 1..adui..

Yang paling mama malas nak layan, pertanyaan dia...huhuh..klu tgk tv, tgk benda luar dari kebiasaanya mesti dia bertanya..pastu bukan full stop dengan satu soalan jer, dia akan tanya lagi dan lagi sampai dia puas hati sampai dia rasa puas dgn jawapan mama atau papa..tp biasanya papa la akan layan..sb papa cakap, budak yg suka bertanya ni akan cerdik pandai..mcm papa dulu2...hohoho..tp betul ker??

Tapi itu la kan..anak-anak..kalo takde diaorang hidup mcm tak lengkap, sunyi jer rasa...walaupun penat layan mereka, hakikatnya mereka lah sumber kebahagian rumah tangga..
next entri nak update pasal anak no 2 plak..huhu..dah nak masuk 3 dah..jap jer rasa...:=)

4 comments:

LINA SHAARI said...

hahahah..nakal.beli manow baju2 tido gtuw nak2 hok batman.nk beli ko kembar getek..heeeeeeee

mamashikin said...

hehehe..baju murah jah ni, beli mydin mall..rasanya rm39.90 jah spasang..siap ngn toeng gapo lagi..loni nak cari baju askar pulop na..sb tu marim intai baju askar..hahaha..

baju pasar malam pun takpe, janji ada watak..like polis ker, askar ker..hehe

mamalieyna said...

amboi banyaknye koleksi baju superhero dia..arif 1 pun takde..mama dia tak belikan..hee~

budak bijak mmg byk bertnya..

mmg time melayan tu, rasa mcm alahai..tolonglah anak, diam sekejap...sbb penat melayan kan..tp bila dikenang, diorang takde kang, sunyi hidup weeeh~

cheq sue dieyha said...

tulah,anak-anak pengikat kasih sayang kte suami isteri.tp smpai sekarang blm ada rezeki lg nak dpt anak sendiri,hehehe..