Tuesday, September 6, 2011

cerita raya lagi.

Kali ni cerita raya ke 2 pula..eh biasa la..raya kan 30 hari..so mesti ada yg ke2 3..4 dan seterusnya..hehe. 
Raya ke 2 hari tu kami beraya di rumah tok dan mek di Pasir Mas..kiranya balik jerteh terus kesana..raya ke 3 baru tersadai kat umah tunggu org datang beraya jer..tak kuasa i nak keluar beraya, semua jalan jem gile kat Kelantan..nak keluar g beli ais yg jaraknya tak sampai sekilo tu pun amik masa stgh jam..sampai kat rumah, ais yg beli satu plastik tinggal separuh..

Kat area Pasir Mas, Kota Bharu mmg akan sesak gile..penuh dgn kereta..mcm pesta..raya ke 3 mmg dah start 'bekwoh' atau kenduri kahwin..mmg jalan besar, jalan kecik jem gila..mana taknya, rumah org kenduri selang 500m..sebelah malam pula sesak dgn org yg nak gi wakaf che yeh la..sampai haku pun tak faham, apa yg best sgt wakaf che yeh tu..barang bukanya murah pun..masa ni la diorang akan up harga melambung-lambung...sb diorang tau..masa ni ramai org luar akan serbu wakaf che yeh...

Satu tempat jer haku rasa brg murah giler...Mundok ,Thailand...tp yg ni nak gi berisiko sket la..kena naik perahu..tp barang kat situ serius murah..hujung minggu ni i nak pegi lagi..nak habiskan duit raya yg tak habis bagi kat budak2 hari tu..hehe..nati sy update bila kesana yer..

Kat rumah tok juga, kami buat besday party abang long secara kecil-kecilan saja..alah nak amik hati abang long jer, sb dah seminggu dia request nak potong kek sempena hari jadi..siap mintak nak kek bola lagi..tp memandang kedai kek semua jual kek raya, so kami bantai jer beli kek simple buat abang long..kira ok la kan dari takde kek langsung..


Gambar mak harus lebih okey..anak separuh takpe..hehe..ini lah dia ciri-ciri mak lupa daratan..haha
ok..tudung ni masih ada stok..sape nak sms.mmg cantik gila colour dia..sampai i pun rasa nk gila dah camerawhore sorang2..haha

hehe..ini lah atok saya..handsome tak??jgn tak tahu..zaman muda2 atuk i ni lelaki pujaan ramai..gila handsome dia zaman muda..i pun jatuh cinta you..tp itu dulu la..hehee

kek besday abang long..kek ni sama mcm kek besday abang long 2 thn lepas..hahaa..puding triffle dan kek coklat tu hasil air tgn cik sue nya...

Abang long and the gang..ni masa nk potong kek..sian abang long, besday dia simple gile..hehe

 ini jer makanan..satey dan nasi dagang..simple jer..al maklum lah rumah tok..lagi pun diorang tinggal berdua jer, so segala kelengkapan pinggan mangkuk kurang ler..

acara makan-makan

adik hana yg menjadi mangsa penderaan fizikal oleh abang long

eh..ini cerita raya ke 3..nanti update lagi..hehee..mama with fareeda 3 layer, and adik wearing seketul bunga..haha

13 comments:

LYAfrina said...

sgt meriah:-)

shikin tudung ijau tu cam y lya nk kan?? hehehe..cantik bangattt

ayu.suhada said...

alahai comeyynya akk ikin..=) happy belated birthday to baby nazhan..sdap tgk kek tu..=) btw sis..lau tdung yg kak lina jual tu ade kaler peach..syu nak la..=)

Lyna Shaari said...

sedapnye nasi dagang n tapai ituwww

mamashikin said...

lya- a ah mcm yg lya nak..still berminat lagi kah?hehee

mamashikin said...

syu- biasa ajer..syu lagi comel..dah slim..akak ni gemuk syu..chubby..hehee

mamashikin said...

syu, peach yg macam mana?boleh request colour..tudung kak lina belum keluar lagi..yg ada yg mcm kak shikin pakai colour hijau nih..

ayu.suhada said...

akak ni..xde laa..perasaan akk je bdn da brisi..syu tgk same je..lam pic mmg la kak..pic akn nmpak besar dr fzikal sbnar...=) syu pnah jupe akk depan2 kan..tecik je..syu rase..syu ag bsar..haha..o yeke..syu nak kaler peach2 lembut tu..mcm kaler buah aprikot..syu egt nak pkai g open haouse ahad ni..hehe.tp xde lagi kan kaler tu..huhu.

lovelywa said...

salam shikin..klau tudung yg 3 layer tu ada tak?? kaler ijau gelap daun pisang ke..

mamashikin said...

yg 3 layer tu fareeda..nti nk check stok dulu.

~izan~ said...

shikin,shawl ni mmg pendek mcm tu ek? ke bley adjust labuh dia? shikin pakai nampak cantik je sbb tokey kosmetik kan..dah mmg cantik =)

anisalya said...

kek simple tapi tetap nampak yummy...

mYsH0p said...

kak izan- boleh adjust..sy pakai singkatkan kedepan tuh..alah kak izan lagi cantik tau..sy suka tgk kak izan make-up..dah la pandai serba serbi..sy ni comot jer..ni pun make-up kwn yg ajar..lina tuh..hahaa...

mYsH0p said...

anisalya- nti sy jenguk blog awak..tq