Sunday, August 14, 2011

Bye Malaysia!!


Bye Malaysia...!! tapi bukan saya yer yg wish, adik ipar kesayangan nih yg akan tinggalkan Malaysia..dia akan berangkat ke Ireland untuk sambung pengajian dalam bidang perubatan selama 3 tahun..jadi kami satu family hantar mak ngn adik ipar kat airport Sultan Ismail, Pengkalan Chepa jer..itu pun kena transit kat KL dulu..dan mlm ni(ahad malam) baru bertolak ke Ireland.. 


Sebelum ni pun mmg banyak entri pasal adik ipar saya..wp adik ipar tp dah macam adik sendiri sb sy suka adik laki2..sb sy takde adik laki..sy ada sorang adik jer..itu pun pompuan...

sedih ke dia nk fly??tak de la sedih pun..tak sabar ada la..haha..tak sabar nk suh dia cepat sampai Ireland sb bnyak benda yg sy pesan..hehe..lagi pun 3 tahun jer pun kat sana..dulu en laling sy ke oversea..3 thn tu jap jer..pejam celik, dah balik malaysia...tp kami dulu sblm en laling fly utk kali ke 2 kami dah bertunang..hehe..balik dr oversea terus kahwin....dan hasilnya...nazhan dan nazra..ngeh ngeh ngeh!

TAPI..pok su jgn arr ikut style kami..bertunang awal..hehee...bnyak dugaan dan cabaran yg perlu di lalui..habiskan belajar dulu :=) dah jd doktor nnti baru leh pikir nak kahwin yer..hehee..

Ok Jom tengok gambar...

Baru lepas check -in, fligt kul 10.30 mlm..flight last sb kalau amik tiket yg awal2 takut kelam kabut nak berbuka puasa lagi..




wah..sengih memanjang..jgn lupa beli yg akak pesan tau..hua hua..dah sampai sana jgn lupa call..
sebelum berlepas, bergambar dulu..hehee..masa ni kak long dah sedih2 dah kat belakang tuh..mana tak sedih, yg nak pergi ni adik bongsu..jauh pulak tu..dulu adik yg sorang lagi(my husband)..skrg adik yg ni pulak nak fly..
 call saper tu?awek ke..muahhaa..gambar last..ok, poksu awie kita jumpa bulan 6 nanti yer..masa tu dah ada personal room utk awk...InsyaAllah..

ok untuk pok su awie, semoga selamat sampai sana..jgn lupa brg yg dipesan...dan selalu la tgk blog ni yer klu nak tahu cerita terbaru kami di sini..nanti sy update cerita raya pulak nanti...awk sorang jer tak beraya kt kampung, wbp ketupat dan rendang tu dah beli kan..so pandai2 la buat sendiri yer...sy tujukan lagu salam perantauan utk awk..sob sob sob..sila dengar yer di pagi raya nanti..pastu nanti kitaorg buat video call!

7 comments:

LYAfrina said...

HEHEHHEEHE..
MUKA DOCTOR TO BE Y SGT SELUMBER.. SMUA PESAKIT CPT BAIK LPS NI.. GUD LUCK :-)

~izan~ said...

semoga selamat sampai ke destinasi dalam usaha menuntut ilmu..

btol kata lya,muka doktor tu muka ceria,so cepat la sembuh nnt pesakit2 hehe...

mYsH0p said...

lya, kak izan- dia tu sokmo gitu..sentiasa hepi..sure pesakit cpt sembuh, nurse pun mudah terpikat..hahha:+)

Sarah Syazwani said...

encemla adik ipar..nk kenal leh??? hahahah

mamalieyna said...

alahai..tak sempat beraya bersama kan...

moga success di sana...3 tahun jer..hee~

ayu.suhada said...

akakk..sayu lak syu baca entry nih..aishhh..rindunyaaa kat awie.....hukhuk..bestnya kak..thun ke 2 abg balik..dapat tunang..then abs blaja trus kawin..kite xthu laa mcm ne..nak wat mcm akk jugak leh x??hihi..sedihnyaaaaa...uwawawa..xde mood g opis arni..bestnyaaa..awie balik ade personal room dah..leh syu dtg ziarah umah baru akk 6t kaann...=D (Sbuk je syu ni kan..hihi)

mamashikin said...

syu, jap jer awie g..klu la dia tak sambung utk amik master ..tp katanya mau sambung kalau ada rezeki..tp mesti dia balik dulu..sb awek diakan ada kat sini..hehee..

semoga hubungan korang terus kekal yer..doakan supaya tiada yg berubah hati nanti...