Sunday, May 8, 2011

nak tahu jantina anak yang seterusnya???

Huh dah bersawang blog yer..jap jap..nk sapu sawang jap..hehhe tp sblm tu sy nk share satu petua yg diambil dari rakan blogger juga.

nak tahu jantina anak yg seterusnya samada boy @gurl..
betul ke tidak..anggap saje kita main suka-suka jer nih yer...hehhehe...jom tgk bakal adik @anak sy yg seterusnya lelaki ke gurl eh..

nampak tak bulatan kt celah peha nazra tuh?alah..kat pelipatan peha tuh..ada dua kan??petua orang tua-tua,kalau nak tahu jantina anak yang seterusnya kena tgk pelipat yg kat bawah lutut tu..kalau ada dua lipatan, maksudnya anak lelaki dan kalau ada 3 maksudnya akan dapat nak pompuan.


haaa ni yg jelas..2 kan???yeay...anak lelaki....abang long ada geng la nampaknya

 Yang ni contoh 3 pelipatan tuh..maksudnya kalo cam gini anak seterusnya gigurl ..hehhehe..ohh ini bkn nazra punya..ini razin punya..kredit buat mama razin

 Ok korang..pegi tgk bawah pelipat anak masing2...pastu nanti buat entry yer! untuk petua nih kredit kpd blog ryehannazz dan blog nieza...tp jgn ah korang percaya 100% plak kan..semuanya ketentuan dari-Nya..cuma saje jer nk try test org cakap..sb mengikut owner blog yg bg petua nih..mmg betul...hehhee..apa pun anggap la kita main suka2 jer ye!

Selamat mencuba!

11 comments:

Lyna Shaari said...

WAH2..kena balik check nt nie kat twin.kuang2.lamo key dua2 lipatan tak supo.sorey ado 2 sorey ado 3.gano kiro..hahaha

mamashikin said...

maksudnya kalu sore ada dua, sore ada tiga..anda akan dpt kembar lagi!hahhahhaa!kembar gegirl n boboi...heeee

Lyna Shaari said...

hahhahahaa..kembar plok ko gak tgal tulang lah jwb nye ,hehehhe

Ryehanna said...

oh ini ke entry nyer...

eh ada yg dpt twin ek? nak tau jgk same ke to both babies?? kalo same, btl la tu... hihi

~izan~ said...

oo gitu..hehe...menarik,mesti masing2 belek kaki anak lepas ni...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

belek.. jgn x belek...

~ ekin!! Happy Mother's Day!! (◕‿~)

mamashikin said...

ryehanna- hehhehe..thanks atas petua tu yer!

kak izan- thanks bg sms pg tadi...so sweet...

nieza- slmt hari ibu untuk mu juga!

mamalieyna said...

ihiks..tetiba kak eina rasa nak g check pelipat peha dak arif..hee~ mcm2 petua kaan org dulu2, ada jugak yg bg tips, tgk tetek anak skrg..hee~ utk suka2 apa salahnya.. hee~

tq share2 info ni..suka2 jer..^_^

Ena said...

hehe..

sebenarnya.. dulu mak ena pun ada cakap pasal petua ni.. tp masa tu dah ada si adik.. mak bgtahu masa tengok pelipat si adik.. apapun ketentuan hanya DIA.. suka2 bleh la kan.. hihi

Sarah Syazwani said...

ehh samela petua mak sy ckp..sama gak ng mamalieyna tgk pd t*t*k..mmg ada buat masa 1st bby..mak kata pasni dpt ank laki..then 2nd mmg laki..hahaha tp tu la tu semua petua jek yang tentukan semuanya Allah

mamashikin said...

ada jugak yg suh tgk kat t***k tuh..erm mnjadi jugak..hehhehe.
tp rasanya kalo baby dah besar, dah takleh tgk kot bawah pelipatan tuh...