Saturday, March 26, 2011

cerita anak-anak pula

Takde cerita sgt minggu ni..biasa la hujung-hunjung bulan begini aktiviti top -ud brg dapur ajer la..kalo tak ke tesco ke salamku sudahhh...tp takde la plak gmbar kiteorg satu keluarga pergi menyoping..yg ada ni haa gambar nazhan dan nazra...gmbar ptg td..bgn jer dr tido..dua-dua maman nenen lagi...
Wp abang long dh umur 4 thn tp huh...susu mengalahkan adik...
meh...tengok gambar anak-anak sy yg comot br bgn tido....



comel tak saya??

tak comel..tak pelah..tak nak kawan ngn aunty sume...sy nk kaco abang long shaye jap..


abang...adik nk jugak boleh???
Nazra wp dah 9 bln tp masih meniarap..tak tau la bila leh merangkak, yg plg tak sabar nak tungggu dia tumbuh rambut..rambut mcm tu jer dari kecik sampai la 9 bln..erm..

Abang long pulak dah 2 minggu tak g school..asyik deman ajer..deman tonsil, sampai bengkak dan bernanah dah tonsil abang long tp Alhamdulillah dah bg antibiotik dan makin sembuh..selera makan pun makin bertambah dah..

ok, itu ajer cerita tentang buah hati mama nih..selamat berhujung minggu yer semua, terima kasih sb sudi singgah kat blog sy yg terlalu biasa ini...

11 comments:

ayu.suhada said...

kak shikin...cutenya baby...like mother like daughter..^____^..kim shalam kat baby2 tu ea..=) eheee..

mamashikin said...

syu- hehe..bakal anak saudara awk..InsyaAllah..

A D I A said...

tak merangkak lagi ye, takpe shikin janji sihat. when time come, the will no time. no time nak kejar dia dah hehe. skrg, kita enjoyyy dulu.

piya 6+bulan baru leh meniarap, skrg ni syok meniarap je la. nak tukar pampers, bagi makan nestum bukan main payah sbb nak prektis meniarap dia tu.

mamashikin said...

a ah adia..lambat sikit la..tp sy tak risau sb mungkin ikut abang long kot...abang long pun dulu lmbat gak..umur nk masuk 2 thn br leh berjalan.

Puan nadxoxo said...

Geram tgk dagu Nazra tuh! Hehe.

Jemput ke blogshop Nad http://baby-geniuses.blogspot.com/ jual storybook pillow, developmental toy, dan soft books for babies :)

~izan~ said...

alahai comelnya..bdk2 perkembangan dia tak sama...ada budak cepat,ada bdk lmbt..kdg2 ada yg skip terus merangkak then terus berpaut untuk duduk atau diri... hehe..anak2 izan pun lain2 proses perkembangan mereka =D

kiss kat si comel tu.. =D

♥MAMASYAZA♥ said...

alahhh ciannye adik, nak nenen abg ekkkkkk

mamashikin said...

izan- oh macam tu eh..tu la sy tak bimbang sgt sb abang long pun mcm tu..eheee

mamasyaza- hi lama tak singgah blog akak..jap g sy bw eh..

mamashikin said...

nad- nanti sy bw kt blogshop awk ek..thanks sayam.

ayu.suhada said...

kak shikin..insyaallah..amiinn..=) sok2 lau sy dpt pegang baby ni sure ye da bsar kan..hihi..=)

mamashikin said...

shu- InsyaAllah..kak shikin akan sokong kamu berdua wpapun terjadi...hehhe. sb kak shikin dulu pun couple lbh kurang mcm shu juga..cik abg juah duk kt jepun..hehhe.tanya lah awie..