Friday, March 25, 2011

awek melayu cuba bunuh diri di kb mall

Cerita panas ptg semalam, ingat nk upload mlm td sibuk ngn anak-anak la pula...so tak tau cite ni masih panas atau suam-suam dah.

Ceritanya begini, smlm blk dr keje jalan kt kb mall jem teruk..sy ingatkan ada accident ke ape tp rupa-rupanya ada percubaan bunuh diri di atas bumbung kb mall tu...erm..nk bercerita pnjang tak pandai..meh tengok gambar dulu...


sy difahamkan yg awek ni frust ngn bf dia..ayah dia meninggal masa kecik lg, mak dia dah kahwin lain dan tinggal di Melaka..tak tau la sejauh mana kebenaranya tp kesian la kat awek ni..bila emosi menguasai diri, mcm ni la jadinya...mula2 sy ingat..erm..ni mesti budak spm yg frust dpt result...tp bila org sekitar bercerita...erm...

tapi budak ni selamat wp ia terlepas dr tangan abang bomba yng cuba selamatkan dia...sape nak tgk video,boleh search kat you tube...kejadian berlaku dlm kul 4 tp 4.30 dah ada kt you tube...huh pantas...

Kita yg tak berada ditempatnya mungkin akan fikir negatif kan..tp sbnarnya kita tak tau apa masalah budak ni sebenarnya..berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul..

kredit kpd tuan punya gambar (gambar 3) ni dr forum .http://www.carigold.com/.

7 comments:

~ayu.oyie.yuna~ said...

Hai shikinn ;)
lama x melawat sini..
emm..dia igt bunuh diri bole setel masalah kot..
dah mati nanti lagi besar masalah tgh tgu dia..
hmm...

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

kalau ade masalah besar sekalipun ..cubalah selesai cara lain....tapi betul agak berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...

ayu.suhada said...

assalamualaikum kak shikin...=) best gak akak upload cte ni..cz pg td,sy dgr kat rdio je..xthu gane cte sebenar..tp cian kan kat gurl tu..ya allah..sure die stress sgt2 kn..sapa thap gini die plih sbg jln pnyelesaian..cian lak..tp alhamdulillah die xpape rasenya..kat radio ckp,die terjatuh tp atas tlam yg phak bmba letakkan..subhanallah..ngeri rase..

~izan~ said...

izan tgk dah videonya..alahai,memang nk sgt2 terjun kalau tgk cara dia..mungkin tekanan yg dia hadapi dah smpai tahap kritikal smpai dia berfikir pendek mcm ni utk selesaikan masalah...

semoga lps ni,tak plak yg nk ikot2 terjun mcm ni..mintak dijauhkan...

mamashikin said...

ayu.terma kasih..nti sy jalan-jalan kt blog awk plak yer..

A D I A said...

eh shikin duk kat kb ke? hmm kira ada di jalan yg jem tu la masa kejadian ye?

apa nak jadi budak zaman skrg ye, kurang didikan agama n kurang kasih sayang kot. tu la amik jalan mudah unt selesai masalah.

maria said...

*NUMPANG PROMO, yach….
Ada Tips cantik nich terbaru dan update langsung dari pakarnya. Mau! tapi gak tahu gmn cara mendapatkannya, Jgn sedih Cinta! Gabung aja di clubs “CANTIK” kita dimana tersedia berbagi info & tips2 tentang kecantikan, dr rambut, wajah, kuku,dll. Pokoknya semuaaa ada di sini.. dan juga update terussss loch karena langsung dari Sumbernya. Caranya gampang bgt ketik REG CANTIK kirim ke 9789 (khusus pengguna Telkomsel yach..)gk perlu ragu dan takut. Mau cantik!!!Tunggu apa lagi..