Monday, January 31, 2011

suami merajuk, macam mana nak pujuk??18 sx ni..

Amboi-amboi tajuk boleh tahan, mcm pakar motivasi pula yer. Tapi mcm terbalik ajer ayat itu. tak boleh ker kalau letak mcm ni. 'macam mana nak pujuk suami yang merajuk?'..nampak sgt BM dapat 2A sajo kn?(Eleh..padahal nk bg tahu ko dapat A jer ni..bm boleh la berlagak, cuba BI?ada berani bg tahu kt blog dpt brape??heee)

Astagfirullahalazim,berbalik pd niat asal. Eh macam mana eh cara kawan-kawan  nak pujuk encik-encik suami atau boyfriend yang merajuk??Bg sy memujuk suami merajuk, senang mcm makan kacang. Senang mcm makan kacang lagi?!?Tak percaya??meh tgk cara kt bawah nih..

  • Bila si dia merajuk, i pun merajuk juga. Eh tak..i biarkan dia tenangkan perasaan.Biar dia ambil mood dan konon2 feeling merajuk mcm dalam drama melayu, baru best nanti bila nak pujuk.ehee.
  • Bila dh lama sedikit, baru boleh duduk dekat-dekat, pegang-pegang dan peluk-peluk sambil cium-cium.HAHAHA.Tp yang ini awas, adegan mcm ni sesuai utk suami isteri saje. Kalau rasa nk buat ngn boyfren boleh..tp 9 bln lg dapat lah hasilnya!!sendiri mau ingat.
  • Cara yg ke dua tak berkesan??senang saje, terus ker cara yg ke 3 nih. Caranya ialah..caranya ialah..ko tebalkan muka, ko buka butang demi butang baju klu yg pakai baju berbutang..kl tak pakai lg senang..senang cerita, tanggal kan ajer segala benang yg menghiasi tubuhmu itu..ko menari mcm gadis magribi dpn si dia..sure ah 20 minit lepas tu dia takkan ingat pun punca rajukkanya tp siap bagi dialog 'esok abg nk merajuk lg la..'                                                                   

Macam mana senang tak nak pujuk suami yg merajuk. Tapi.................itu sekadar tulisan sy saje. Mesti ada yg kata,eh ko ni apsal?mcm ke arah 18 sx pun ado..tak tak..bukan 18 sx ok..1818SX..hehhe. Alah kongsi-kongsi pngalaman apa salahnya kan..tp cara-cara kat atas tu pun bukan sy buat pun....hahhaha. Macam mana nak buat, sebelum sy nk mulakan adegan pujuk-memujuk..nazhan  awal2 dah pujuk papanya. Mana tak nya, bila tgk papa bad mood, nazhan pun sibuk nk ajak papa kuar jalan-jalan ngn motor. So, bila papa balik..papa pun dh tak ingat merajuk apa ngn mama, sb layan kerenah nazhan..ermm..Nazhan mmg tak kasi can mama pujuk papa!kalo tak...erm....

7 comments:

mamalieyna said...

hahaha...takmo la wat gitu =P

hentakbelipat said...

yesss..kene simpan buat rujukan besok2 nih

Bro Framestone said...

kalau dengan bro.. maybe x berhasil kot...

sebab tue orang kata.. anak nie pengikat kasih sayang

klik link nie untuk ke
BroFramestone Blog

Fieza79 said...

hahaa lawak je...kak fieza sll tanak mengalah..biar dia majuk biar dia pujuk seniri hahaaa kejam kann..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

hahaha.. mckong..mckong... nk tergelak aku bace wess... kuikui ;p

Ena said...

ekekekeke..
kelakar la n3 ni..
camtu pulak kan..

yerla anak kan pengikat kasih.. :)

e.l.i.z.@ said...

hahhahahah yg ke3 tu kelakar gile...mana tau bkk segala baju, dia wat dek je..haaa sudah :P