Wednesday, December 22, 2010

petua lebatkan rambut??

Pejam celik dh 6 bulan umur nazra hana.Macam baru semalam bertarung menahan kesakitan melahirkan puteri yg sorang ini.Cepat sungguh masa berlalu..Setakat ini penjagaan nazra hana amatlah senang berbanding abang long masa kecik-kecik dulu.Dia hanya tahu menangis jika lapar shj.Mandikan nazra dgn air sejuk pun ok,tak merengek mcm sesetengah baby lain.Mmg bravo sungguh!

Tapi..eh ada tapi jugak.Ye lakan, takkan nk memuji anak memanjang..wp puji anak adalah kerje emak,tp keji anak sendiri keje emak juga.hahahaha.tapi tak la sampai mengeji..mengata sedikit2 ada la..oh berbalik pd tapi td...TAPI...dh 6 bulan mama tunggu rambut nazra hana panjang,tp idok la panjang..kalo tak pakai gelang, mmg nmpak cam baby boy..tambah2 tok ma suka hati ajer pakaikan nazra baju basahan zaman abang long dulu2..hahha..

Eh ada petua tak nk lebatkan rambut anak??tolong..tolong...sharing is caring:=)Eh macam memaksa pulak..memang!! sy paksa kamu semua share petua dgn sy ok!



tgk la rambyt nazra hana..tak lebat2 juga..kalo takde gelang sure ah baby boy ni..



ala la comel..nazra selalu jd mangsa cubitan orang!saper suh chubby??hehhehe.

p/s-kwn sy slalu ckp anak sy hitam..sy tak kisah hitam pun,janji comel mcm vanida imran..hehehe..ko ada?

14 comments:

wahida said...

alamak, x tau la petua tu...hitam? mana ada hitam? comel sgt tau anak u tu...rasa nak cium jer...

**sHiKinn** said...

wahida-oit cepat..nti sy ziarah blog awk pula!thanks singgah!

A D I A said...

baby kita perlukan petua lebatkan rambut ni, and sama la, orang kata baby gelap ke apa ke, peduli apa. gelao tu kan healthy skin, putih tapi pucat tak best jugak kan.

**sHiKinn** said...

hahahha adia..sy setuju sama kamu..hehehe

mamalieyna said...

issh bukan hitam la..hitam manis...sweet jer! oooh chubby betul, kalau auntie eina tgk pun terasa nak mencubit jugak..hehe..

Ena said...

ehehhe..

tak pe.. nanti tumbuh dengan lebatnya.. mcm anak buah ena tu jugak tumbuhnya lamabt skali dah tumbuh kalah rambut kita.. CANTIK!!

rusIliani said...

kin,,nazra comel la,besar nanti msti cun cam mama dia...

Lyna Shaari said...

sapa yg kata itam tuw..meh nk cili2 n ganyang2 mulut..hrrrrrrmm..sweet apo anak kin.baby nazraaa yg comellll!

Lyna Shaari said...

oh lupa nak kasi petua kin : mama na dulu suka letak aloe vera kat kepala botak si danials n letak jgk baby oil kdg2..hasilnya tgkla skang nie :)

**sHiKinn** said...

yani- oloh yani..kuat ngepom..hahha

**sHiKinn** said...

na- aloh biasa la budak jate kan..ngato depan2 la..hahha..tp ore tak amik ati mana pun..mugo tau sek dio gurau jah kot..
oh yer..nti nk buh minyak johnson..sb tak buh tu tkut panas kpala

rusIliani said...

kin gak es,,,mano ado ngepom,,,hehe main angin skit2,hehe,,comel apa mama dia..

Haa Fakihah said...

ehee. xtau la plk. akak dh penah cukur ko rambut dio? rmbut anak haa pon gni jgk. loni nk masuk 2tahun pn x panjang2 ag. hehe. panjang alik blake jah. atas x.

Haa Fakihah said...

ehee. xtau la plk. akak dh penah cukur ko rambut dio? rmbut anak haa pon gni jgk. loni nk masuk 2tahun pn x panjang2 ag. hehe. panjang alik blake jah. atas x.