Monday, September 6, 2010

jantina laptop@pc part 2

sblum ni sy dh wt entry pasal nk tahu laptop kita gurl or boy kn..so bila dah tahu boleh la wat main2 pula..hahaha.Sekarang sy klik pc saja kalo nk suruh abang long mandi ke ape sb abang long takut dgr suara en laptop saya ni.contohnya sy akan tukar word I love you kepada ' hi carl, gee mank dee'

kalo tak mnjadi, try la buat ayat lain, tp make sure perkataan english..kalo tak pun hampir2 sama ngn perkataan english.

anda perlu tukar kan sajer ayatnyer(i love you )..nanti en/pn laptop anda akan sebut apa yg ada tulis..seronok main2 ngn en/pn pc nih..ok ikut step kat bawah:

1.buka "notepad",
2.tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
3 save as i love you.vbs ,
4.tutup file tu dan double click file tu
anda akan terdengar bunyi "i love you"

seronok bukan??hahaha padahal ini adalah kerja orang takde keje mcm haku nih..ok..psst dr abang long utk semua.Selamat mencuba!!


eh apsal mata ko abang long oii?erkkk...


p/s-hari tu masa besday haikal sy create' hi carl, happy birthday' giler suka abang long mengekek ngekek..hehehe.

4 comments:

mamalieyna said...

oooh boleh eh..bagus la tips ni..nak try la..tq! hehe..

*selamat menyambut hari raya! maaf zahir & batin!

**sHiKinn** said...

kak ina, boleh jer,,nanti cuba la..mesti arif suka..ye la kan komputer boleh bercakap gitu..

mek da ©™ said...

hai shikin..tendong kat mano umah awk..mek da mmg sokmo lalu kot tendong sbb umah suami kat repek..eee..umah mek da kat pasir pekan, dekat jambatan sultan yahya tuu..btw..selamat ari rayeeee!

**sHiKinn** said...

da, tendong tu kat ngn klinik tendong..ore panggil gertak serong, ada kedai man laksa situ..hah masuk ikut jalan bawah gertak tu la..oh da ore pasir pekan eh..dekat jer la kita..