Thursday, March 11, 2010

sakitnya cramp!!


Smlm tgh best tido tibe2 kakiku cramp..huh sakitnya smpai nk mnagis, sib baik tak nangis..kali ni dah 3 kali cramp time peknan..
sib baik cik abg ada kt sbelah..dgr jer sy menjerit..sepantas kilat dia bangun betulkan kaki..tp sakitnya ya Allah..tgk jam dahkul 5 pg..tgk haikal kt sebelah duk hisap jari..erm..lapar agaknya.. terus cik abg bgn buatkan susu..
tp tgh2 dia duk buat susu..kaki sy cramp lg..
huh..sakit yg amat...
Mengikut doktor, salah satu penyebab cramp ni adalah tidak cukup potasium dan kalsium..
betul la kot sb sejak kebelakangan ni sy amat susah nk buang air besar dan kerap kali sakit gigi..
erm..
kurangnya exercise juga boleh cramp..
erm kalo nak ikutkan semalam sy buat ada buat simple exercise for pregnant women..mungkin tersilap teknik agaknya..hahaha..nk elakkan cramp tapi dah terlebih cramp..sampai 2 kali kene tu..
Harapnya lepas ni jgn la cramp lagi...sakit wooo..

1 comment:

mamalieyna said...

wuuu sakitnya cramp! hati2..! salah exercise la tuh! haish..baik2 lain kali! minum susu tak?