Thursday, November 21, 2013

sekarang musim coffee..perla coffee..slimming coffee..everlyn coffee

tak tau la kenapa...bisnes online ni produk bermusim..kalau musim supliment, banyak jenis yang timbul..skincare pun sama. saya sebagai penjual pun confuse dah..nak jual yang mana...sb kalau amik semua stok kan nanti barang tak jalan ...haishh...produk datang dan pergi...yang untungnya pengeluar atau pengasas. bila produk mereka jadi fenomena, memang masyuk lah..untung2 boleh jadi jutawan spti fellina , aurawhite dan maixara.

now, musim coffee pulak...slimming coffee..coffee utk cantik gebu semua ada. dan yg paling hot kat pasaran skrg Perla Coffee..huh stok lajuuu..stok tak pernah lekat lama kat kedai..memang sentiasa licin. tambah-tambah musim hujan skrg ni kan..minum coffee sambil makan cekodok...perghhh...sedap wei..tak kira lah coffee apa...

               stok perla coffee yang akan di poskan kpd customer...bila setiap kali stok sampai...macam ni la keadaan kedai..penuh dgn coffee dan juga produk lain juga.


semua ni adalah coffeee uolsss...kadang2 aku pun pelik..jual produk online bermusim..mcm musim tengkujuh..musim panas...sejuk pulak dahhh....klu dulu, skincare...tp now coffee...lepas ni tak tahu apa la...

my staff tgh susun-susun produk...tunggu abang posmen yg hensem datang pick up ajer ni...

inilah dia perla coffee...coffee ni untuk cantik dan gebu...kereta aku sentiasa jadi mangsa keadaan..sejak hilux rosak, kereta ni lah yg bnyak berjasa...hukhuk. jasamu tetap dikenang puan honda..


Perla coffee ni bagi aku lain sikit rasanya...xperlu tambah susu dah..memang sedap. tiap2 malam harus minum sebelum tidur..tapi ya Allah..kalau masuk bilik jam 11...rasanya kul 12 baru lelap..mana tak nya, sebelum tido minum coffee..

satu lagi coffee yang tidak kurang sedapnya iaitu everlynn coffee...yang ni masih baru dekat pasaran tapi Alhamdulillah mendapat sambutan juga...


sebenarnya nak bagi tahu produk ni ikut musim...kena pandai-pandai amik peluang..intai2 suplier..kadang2 amik dengan pemborong lagi murah dengan pengeluar sendiri..hehe...yang penting modal kena sentiasa standby..sebab nak memborong dengan harga murah kenalah amik kuantiti yang banyak..dan bila amik banyak , banyak la $$ keluar...dan risiko pula tinggi juga...bukan semua produk yg kita ambil jalan lajuuu...kadang2 iklan ajer lebih tapi jalan lebih perlahan dari siput....huhuhu.

Pernah sekali, kami keluarkan banyak sgt modal..topud itu ini..cek keluar 2,3 keping sari...hukhuk..tup tup bank call...cek tendang..sebab apa. sb no money...haaa kau..amik rasakan. tebal muka...ye la time tulis cek gila ah berlagak...kihkih... kami kan company kecik ajer, so duit modal bkn la bnyak pun...kira umpama..kais pagi..mkn pagi..kais ptg makan ptg...erkkk? umpama mcm tu la...ke salah perumpamaan..muahaha...

so apa pun bisnes ada risiko...tak kira bisnes kecik dan besar..tp yg kecik mcm aku ni lagi la..bila2 masa ajer boleh down..cuma satu ajer, kena sentiasa percaya rezeki Allah.
ok lah sape nak cuba mana-mana coffee yg saya jual boleh whatsupp sy ya...0145160411. agen juga diperlukan....



4 comments:

mama lieyna said...

Moga success sllu ye.. amin..
Akak jugak mcm takut nak meniaga..bkn kepakaran kot...her

Ena said...

CIter la apa kebaikan coffe perla tu.. sy peminat coffee.. dok minum kopi susu kamben aje.. kopi lain dtg tolak tepi.. kot2 kopi perla ni leh ganti..

Mimi Azirah said...

sy pun wat bis jugak tp kecik kecik je..jual 3,4 produk...xbrni jual byk2..

dela said...

seronok tgok org berbisnes ni.. semoga sukses ye syikin.. :) tumpang bangga n seronok