Tuesday, July 30, 2013

weekend di KL

amboi kau..matila kalau kwn2 ofis aku tgk tajuk entri. weekend di KL ..haha. mesti diaorg kutuk aku kaw-kaw nih. diaorg memang..jeles..tapi jeles anje anje gituw..haha.
memang weekend lepas aku ke KL lagi..ingat nak gi shopim2...habis kat klantan takde tempat nak shopim??haha..bukan takde, saje la bawa anak-anak jejalan kan...alasan biasa..ekeke. tapi aduhai...ramai wei manusia. dari KLIA aku terus ke sogo...tapi tak dapat nk shopim..org bersesak2...mcm berebut nak itu..nak ini..huhu nasib lah...

tengok ..ramai giler org kat sogo..malang sungguh nasib..aku masuk tangan kosong, keluar pun tangan kosong..tak larat nak beratur nak membayar ...so lepas ke sini kami direct ke royal bintang, kat starhill tuh.masuk jer bilik hotel terus tido..bangun dah jam 6.00 ptg..alahai shopim la sgt kan...tido jer keje.
nak tak nak kami iftar kat hotel ajer...itupun dah fully booked cuma nasib kami baik sb staf situ kesian kan kami 4 beranak...terpaksa la cari tempat duduk...

muka hepi nak jalan-jalan lepas iftar..budak 2 orang ni mmg ada energy luar biasa..diaorang bangun jam 4.30 pagi lagi dan tak tido sampai la jam 12 mlm..excited nak naik flight..haha..wp dah bnyak kali diaorg naik flight tapi still excited..kanak-kanak la katakan...tapi abang long dah demand..dah pandai tak nak naik air asia, nak naik mas ajer...katanya boleh tgk movie ..ish ish abang long..kat mana2 pun naktv ajer.


ini ajer yg aku snap menu berbuka puasa. yang lain so so ajer..rasa tak berbaloi pulak. dah la mahal jugak kat situ, pilihan tak banyak..yang banyak salad ajer..huhu.takpe la janji kenyang..lagi pun kami byr utk 2 pax shj..2 budak tu tak dikira..

org kelip2 ni mmg femes kan kat star hill tu..lama dah minat kat org ni..hehe..hari ni baru berpeluang nak amik gambar..haha..lepas je iftar kami terus jalan-jalan kat sini..


jomla anak-anak..kita bergambar dulu kat depan pavillion nih...tak dapat membeli kat dalam tu takpe, janji dapat bergambar kat sni..haha
aku sebenarnya malas nak masuk pavi, sb aku rasa mmg tak layak aku ada kat situ..tempat orang-orang kaya tuh..mana taknya semua yg ada semua designer handbeg, kasut , baju..harga semua boleh buat bayar down payment kereta baru.tapi laling ajak jugak...katanya nak cuci mata...hahaha. memang cuci mata pun.
aku sebenarnya tak pandai nak membeli brg2 branded ni..memang tak pandai..kalau nak masuk butik pun aku dah gigil sb nampak guard apalagi aku nak membeli. hehe..aku kalau nak tgk designer handbeg ni intai2 website ajer...


mampu bergambar jer..hahah...belum ada kekuatan utk masuk kat dalam tu. nanti la..doakan aku dapat rezeki jatuh ke riba..insyaAllah aku dapat beli semua tu...hahaha..tp bila la nak jatuh ni?lama dah aku duk meriba ni...muahaha..

last-last kami shopim kat H&;M ajer..haha....lagi pun nak kejar masa..sambung kat klantan la pulak kan. sebenarnya pegi KL bukan lah kata nak shopim sgt pun..saje je sb seminggu sblm puasa hari tu aku dah pegi tapi bawak si kecik . memang takleh nak berjalan ...nak melepak...merengek aje keje sb time tu dia demam. so laling xpuas hati, itu yang pergi lagi sekali..

ok lah. nanti kiter citer persiapan raya pulak yer...tapi minggu depan baru lah best kan. ada mood raya gitu..

1 comment:

mama lieyna said...

Waa jauh dtg tuk sopink ye..hehe..
akak ni berzaman tak jejak sogo...super duper malas nk bersesak n beratur..huu..

Takpe la, kira cuticuti jalanjalan je..