Tuesday, December 11, 2012

boros

sape boros kat sini angkat tangan???erm boros dan pompuan adalah biasa tp boros tu lain orang  lain definisinya..aku?entahlah..nak kata boros, memang boros la jugak...tp masih dlm keadaan terkawal. Sebabnya aku ni lain sket, tak suka beli handbag...beli kasut...beli aksesori wanita...tak suka..mungkin belum sampai seru, tp duit habis jugak. aku shopim ntah apa-apa. duit mengalir mcm air paip jer...

tapi sejak bnyak duit keluar utk rumah baru..aku dah belajar berjimat..(jimatlah sgt...). aku dah pandai buat list apa yg di beli. sampai member ofis dah gelak2..dia cakap aku macam mak mak..tulis itu ini..pastu dia cakap aku dah sengket  dah sb dah pandai nak buat list. hoi..aku buat list sb nk tgk berapa bnyak duit aku keluar utk shopim online...sb aku rasa mcm setiap hari ada parcel sampai...hehe.. dan hasilnya..

semua ni aku shopim online saje..ntah apa2 kan..botol susu pun beli online. mmg nampak sikit tapi 5 hari total hampir sebulan gaji aku.huhu. *botak kepala*

kalau lah aku ni jenis suka bergaya rasanya suamiku pun botak kepala. hehe.mesti nak beli handbag..mesti nak beli kasut..nak beli baju. Bukan tak pernah beli ..beli jugak tp tak ikut trend sgt. ..kira tema ikut suka hati.hehe.


tengok, aku main hentam ajer..kasut mak mak..heh. kwn ofis aku selalu tegur..dia cakap tudung dah cantik, baju dah cantik tp kasut...'out'..huhu. sampai hati kan?tapi ada aku kesah??janji selesa...hehe.




8 comments:

Nieyxzha Hassan said...

Haa..bab tudung memang mung suke beli..kannnn

Bab kasut dari dulu memang out..tapi de je aku jumpe mung paka kasut/sandal comei2 ^^

Sya Kiffli said...

shikin...x pa janji selesa dan yang penting shikin mampu apa salahnya...dan x kacau duit suami...tp tang botol susu tu mahalkan jenama event tu...akak x mampu bagi anak minum pakai botol susu tu....akak pakai botol susu bebas BPA...jer...huhu

Norhasikin Muhammad said...

hehe..niza..mu ingat lagi dih...rindu zaman kita kat u dulu kan...rindu sgt,,,

Mimie said...

rajinnya update list beli brg online

Norhasikin Muhammad said...

sha- alah botol bebas BPA tu dah ok..saje beli avent..mmg mahal tp tahan lama..kalau guna sampai 4 bulan baru bertukar botol. puting tu mmg sebulan skali tukar.

Norhasikin Muhammad said...

mimie..sblm ni tak update pun..ni kes takde keje pastu rasa mcm bnyak sgt brg sampai..hehe.

Jue said...

xpe kin, shopim byk2 bkn utk org lain pon, utk diri sendiri n anak2 jer tu kan? hehee...

duit simpan bnyk2 pun xde guna kalu xleh merasa kn??? :-)

LYAfrina said...

klo on9 lya byk beli tudung n bju asya... dah nmenyer pompuan..mne y berkenan..semua nok baham belake.. hehe

a ah shikin..monica bay tu pntai teluk mok nik