Monday, November 5, 2012

cerita keluarga

sekali sekala nak update pasal keluarga kecik sy.hehe..asyik bercerita hal bisnes ajer...kan kan?padahal bisnes kecil2 lan ajer..boleh dikatakan usahawan kampung jer pown..hahah


jenng jeng ni lah abah ku..sama tak sama tak ngn i?haha..abah ku ni dulu kejenya tukang rumah.mmg keje penat sgt. nak nak bulan puasa...sedih kekadang tgk abah bekerja cari rezeki utk kami sekeluarga. ingat lagi masa aku mula2 masuk matrik..abah usahakan beli nphone utk aku ..masa tu boleh bilang org pakai nphone. kiranya aku org kedepan lah..tiap2 bulan abah bayar hampir rm200 utk bil shj..huhu..celcom kan mahal masa tu...
abah nak aku jd cikgu sbnarnya tp ntahlah..sekarang terpesong jauh dari cita2 sebenar. sedih..huk huk.
tapi now abah dah jadi bos..ehehe..dah ada syarikat kontaraktor dan dah dpt bnyak projek..pekerjanya pun dah ramai.. Alhamdulillah..


                                                                                                    
dan ini my supermum..mmg dia sgt super duper..sanggup jaga ketiga2 cucunya masa aku bekerja.huk huk..kekadang nak mkn pun xsempat..ye la mana nk jaga cucu lg, mana nk jaga rumah lagi...nk jaga aku lagi..eh.  ye la kadang kain baju ku pun ma tolong basuh dan jemur.ish..bnyak sgt jasa ma..sb tu  aku syg ma lebih dari segalanya...*tetibe rasa nk keluar air mata*

                                                                       
dan ini adik aku. selaku rakan niaga, dan juga kawan. Banyak benda kami kongsi bersama,,cerita susah dan senang..now dia boleh dikatakan usahawan muda yg berpotensi sb dicalonkan pihak universiti antara 3 pelajar yg berjaya..ingat lagi masa kecik2 dulu..mmg mata duitan..kalau aku suh sapu rumah, sapu kipas mesti ada upahnya...tak sangka now wp belum berkahwin tp dah ada income yg boleh dibanggakan...tahniah adik.




               
dan ini suami aku..hehe. tak payah lah tgk tang perut tuh. anak dah tiga katakan....
dia adalah kunci syurgaku...bnyak tolong aku susah dan senang...pendoronng dan juga penasihatku. Aku nih ada satu penyakit...penyakit takleh nak buat keputusan sendiri. semuanya aku tanya dia. nak beli perabot, cat rumah, langsir, kabinet dapur pun aku rujuk dia...hehe.


ini anak sulungku..abang long..dah 5 bulan abang long xdapat berjalan. sedih sgt masa mula2 kena hari tu..rasa hebat sgt dugaan. Hanya Allah shj yang tahu. setiap hari air mata pasti jatuh....
tp skrg dah ada perubahan..abang long dah belajar berjalan sendiri...syukur sgt...



                                                                                                     
 dan ini pula ustazah bahyah..eh tak. ini kek na..anak kedua aku.. skrg dia sgt  comel. dia selalu tuang bedak dgn comelnya...dia selalu buka pili air masak pastu tak tutup...tgk2 dapur dah banjir...uhuhu. paling comel dia selalu lempar nphone mama dia..erm..bila marah dia cakap...'oling..owlin...' main bowling katanya...huhu comel bukan??

                                                                                                  
dan ini baby ku...dan mungkin 3 tahun lagi dia tetap baby aku.hahahha..merancang weh...hehe. adik now dah boleh meniarap ..dah boleh gelak ketawa...kalau takde dia kat umah..hidup mesti dalam kerinduan...sb sy slalu rindukan dia...


ok itu ajer family ku..haha..sbnarnya aku buat entri ni sempena umur masuk 29 tahun..huk huk dah tua...dah ada anak tiga dah pun...dah boleh buat family history...huhu.


sweet 19 okey..hikhik. sekali tgk mcm 19 kan tp sedar lah diri...dah 29 okey...29 !!

thanks kpd laling yg suprise kan i waktu tgh2 mlm buta. kul 1 pg darling kejut bangun....dalam hati mesti ada lilin bentuk love kat ruang tamu pastu ada bunga rose sejambak...tapiiiii....hukhuk.kek ni sajo...ni pun dah kira romantik dah ni. erm....romantiknyeeeeerrrrrr! ahaks.

happy belated besday to me:=)
wp 2 minggu lepas.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

7 comments:

Qhaifa Nur said...

geram tgk (ustazah bahyah tu..) comel
bulat muka si baby ensem juga.....
tumpang hepi punya keluarga yg bahagia......

LYAfrina said...

bisnes kampung2 pon..tp makin maju kan... lya doakan moga terus sukses ye....

wow... so sweet husband shikin...
happy birthday shikin..lya doakan moga shikin sntiasa dilindungi allah swt ..amin

Sya Kiffli said...

syikin...nampaknya syikin dah mendahului kak sya...akak baru dua orang ni...syikin dah 3...syikin dok kat tendong lagi ker?

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

mamalieyna said...

Happy belated besday syikin.. sebak bila bcerita psl keluarga kan..alhmdulillah, anak dh 3 diusia..29thn
:-)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Happy belated birthday ekin..lupe la sejak 2 menjak ni

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000