Sunday, July 29, 2012

resepi telur bungkus senang


tetibe jer nak update pasal resepi..huhu..nak tau sb apa?sb sy dah start puasa..so mesti dlm kpala ni duk pikir makanan ajer, nak masak apa..nak makan apa., tp bkn utk berbuka yer..untuk bersahur. Al maklum lah kadang2 mmg tak lalu nak mkn sahur.So, smlm dgn rajinya sy masuk dapur ngn laling..huh..buat telur bungkus..so bermula la sesi membungkus membungkus..

resepi mudah

1 sudu mix vege
1 ulas bawang merah
1 ulas bwg putih
1/2 bwg besar
sos cili
sos tomato
sos tiram
serbuk lada putih
garam secukup rasa
2 biji telur
daging/ayam cincang

cara-caranya:
(isi telur)
tumiskan bawang putih dan  bawang merah sampai naik bau, kemudian masukkan daging cincang..biarkan daging tu masak dalam 2,3 minit . tambahkan kesemua sos, dan juga lada putih serta bawang besar yg dicincang serta mix vege.
last skali, bungkus lah telur dgn isi yg dimasak tadi..kalau nak senang telur membentuk, gunalah kuali tanpa minyak tuh..deep fry pan..

ok..mudah bukan?


3 comments:

Heppi Yippie said...

Nmpak cam sedap dan menarik nak cuba lah arini.thx 4 sharing yer

♥MAMASYAZA♥ said...

sedap ni syikin. akak pun nak trylah

Bella Vita said...

Dah try resipi ni. Memang sedap!