Wednesday, March 7, 2012

Busy me.....

Haish..busy hingga takde masa nak update blog, bz dgn keje..anak-anak dan bisnes.. erm..bisnes online jer pun tapi tahap bz mengalahkan org bisnes juta u...tiap-tiap hari mata mcm panda..ye la, tiap2 malam tido lewat..mana tak nya, mlm shj bisnes beroperasi...amik dan hantar stok..pastu kul 11 baru nak start proses pembungkusan..huh sgt mencabar,,tapi itu la pikirkan duit..semuanya ok shj..sanggup tido jam 1-2 pagi..

Orang tengok senang ajer..sb tu la org senang-senang nak cantas..senang-senang nak curi itu ini..curi maklumat, curi testimoni, curi gambar..mcm2..yg paling tak tahan curi customer..siap ada yg cantas dr belakang. Setakat customer, aku tak kisah sgt sebenarnya..rezeki masing-masing...tp yg aku kisah sampai ada yg call/sms stokis kami supaya amik brg dengan dia...aduhai... manusia..mudah lupa..dulu susah-susah deal ngn kita, tapi bila nampak senang dan dah ada kemajuan dlm bisnes...senang shj nak berpaling tadah..aduhai..

Erm itu la..dugaan dlm bisnes..cantas mencatas adalah perkara biasa.....tapi serius nak bagi tahu., klu nak bandingkan kepuasan makan gaji dgn bisnes...i lagi puassss berbisnes...seronok ceburi bidang ni, klu tahu awal2 dulu takde la sampai aku gi matrik, masuk u..amik degree..blajar biologi....huh...baik amik bisnes study jer kan? tapi itulah..perancangan Allah lebih sempurna...kl aku tak belajar kt ukm dulu, aku tak jumpa pulak kwn2 yg ohsem semuanya..tak jumpa plak buah hatiku..hehe;=)

3 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

hmm..biasa la tu shikin...dugaan dlm berbisness!semoga success... :)

mamashikin said...

tq fafau..

Ummi Mahmood said...

mesti pening kan jd stokis.. sy baru jadik dealer sf pun jer dah pening layan karenah org..tp, sbb nak cr rzeki lebih..sabar jerlah..