Wednesday, January 11, 2012

Berjauhan dengan suami

Wah tajuk entri..sedih bunyi nyer, tp mmg sedih pun sb start minggu depan bermula la PJJ..en laling dah kena transfer ke tempat kerja baru di Kemaman. Walaupun perjalanan dari pasir mas hanya makan masa 4 jam shj tp ia tetap jauh..dan sudah tentu laling akan ulang alik seminggu sekali ..huhu..sedihnya rasa..kiranya dalam sebulan 8 hari jer kami berjumpa..uwaa...

Lepas ni sudah tentu tugas sy bertambah kerana sy akan ambil tugas dia..sb banyak perkara yg en laling uruskan..spti hantar anak mengaji quran, mandikan anak, buat susu, membeli barangan dapur terutamana lauk pauk..ambil stok untuk bisnes..dan banyak lagi..dengan urusan rumah baru lagi..huhu..

malas nak taip panjang2 sb takut terlebih sedih pulak. hahaha..mcm la suami nak gi oversea kan??padahal negeri sebelah ajer..tp iye lah..sblm ni siang mlm dpt tgk muka dia..tp start minggu depan seminggu skali ajer..tp syukur lah masih dpt tgk suami..sy akan cuba motivasikan diri dgn melihat org yg jauh lebih berat masalahnya spti superwomen-superwomen yang di tinggalkan suami 2,3 bulan kerana pergi mencari rezeki..ada juga yg dapat jumpa skali setahun...mcm2 lagi..


three of us..bye-bye laling..

13 comments:

Fieza79 said...

alahai..berat jgk dugaan tu kan..tabah ye shikin..ada hikmah nya tu...ermm knp shikin tak ikut je ke sana...hehee sebok je nak tau..

mamashikin said...

ohh tak boleh ikut kak..sb sy kat sini pun keje gomen gak..so terikat la..

Sarah Syazwani said...

mujur juga tganu n kltn hari cuti yg sama..mcm sy dlu berpisah kejap..tp cuti x sama..frust jekk

Salina said...

Dear Shikin,

Jangan la sedih sangat ya? Kesihatan diri dan kandungan perlu dijaga. Akak yakin Shikin mampu handle urusan rumahtangga dan sebagainya, walaupun suami jauh di mata nanti.

Akak dengan husband pun weekend couple juga, between Kuantan-KL. Dia pun balik every weekend.

Akak doakan segala yang terbaik untuk Shikin sekeluarga. Yakinlah bahawa perancangan Allah ini adalah yang terbaik. Insya-Allah. Take care :)

ayu.suhada said...

Akak..sabar ye..namo sedih2 ea..xpe,weekend akk leh jmpa kan..=) lau rindu2..leh calling2..ag jauh ag erattt n mesra hubungan tu..insyallah..^_^..waa,6t umh akk da siap syu dtg ziarah ea..hee..=)

cheq sue dieyha said...

kalau semuanya kne urus sorg dri,penat jgk tu.dgn shikin yg peknen.apa pn smga happy sllu yea.

Huszaini Haron said...

sabar yer... ada perkara baik Allah nak beri tu..

Ena said...

alahai.. siannya

tak leh bayangkan kalo terkena kat akak ni.. susah nye kan..

tp tak pe.. mudah2an segala urusan akan dipermudahkan..

mamashikin said...

terima kasih semua ya atas nasihat tu..sy jer terlebih emo..padahal bukan takleh jumpa pun..haha..apa pun tq semua..
nak sedih pun tak jadi dah rasanya..harap semuanya akan ok..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehe. sbar. take care of ur pregnncy n ur kids too:)

Dalila Hamid said...

dulu akak pun dudk JJ dgn suami dlm 1 thn 5 bln jgak.. alhamdulillah... skrg dh tggl sebumbung... hati tu kena kuat dan cekal.... syikin... sabar ye.. jgn sedih2....

Nora_Aniza said...

sabar ye kak..semoga kasih syg bertambah

~izan~ said...

alahai takpe la dik..insyaAllah ok semua.. akak pun PJJ,shikin pun tahu life akak cmner yg dh 7tahun dok jauh dgn suami,sorg darat sorg laut..jumpa 5,6kali je setahun.

yg penting kita redha dan pandai jaga hubungan =)