Monday, December 5, 2011

Kerap makan

Normal ker orang mengandung kerap makan?tanya soalan mcm tak pernah mengandung plak*pelempang sedass*..padahal dah nk masuk 3 dah..3 ok..bkn 1 atau 2..

mmg aku kerap makan sekarang, sebelum pegi keje..harus minum segelas oat dan juga makan sekeping biskut..alas perut utk drive. Bila sampai jer ofis, buka pc jap..zass ke cafe atau makan kt mana2 kedai..pastu balik bkn tgn kosong ok, wajib beli buah-buah atau kuih seringgit dua..

pukul 12 mcm tu dah bunyik kruk krak dlm perut..makan lagi..pukul 3 pun makan lagi.utk bekalan drive semasa pulang..dan sampai umah terus ke dapur buka saji..huhu...malam toksah cakap la..snek2 harus ada dpn tv..mmg buat stok utk mkanan ringan nih..satu peti ais khas utk mknan i ngn anak-anak..satu peti lagi khas utk simpan lauk pauk 2,3 hari lepas..

Huhu..betul la kata orang, beranak satu badan ko ok lagi..beranak 2..menten lagi..dan kalo ko nk tgk gemuk ke tak tgu beranak 3..rasanya mcm dah nak betul dah kata orang tuh..takuttt.tapi nak buat mcm mana..aku tak boleh lapar weh..bila rasa lapar terus masuk angin pastu muntah..so, baik aku makan..haha

sebahagian snek yg ada kat ofis, ada lagi sebahagian kat dlm peti ais..

Takut mmg takut..takut gemuk dan obes..en laling pun dah perli2 dah..tapi selamba jer i jawab
'alah sy kuat makan sb sy mengandung la, dan sy mengandung sb awak la..'

hehe..bijak tak jawapan..?

sebahagian makan petang
maaf gambar blur sb gunakan camera nphone..kamera masih hilang..


selera makan mmg bertambah-tambah..kejap nak makan ikan bakar, kejap nak makan western food..kejap nak makan itu, ini..pendek kata..perbelanjaan seharian skrg meningkat..dulu bawak rm10 utk breakfast dan lunch dah cukup..tp sekarang rm30 belum tentu cukup ok!

Tapi..makan la selagi berselera dan sihat..sb bila kita tak sihat, duit bnyak pun tak guna..sb yer la nk mkn itu ini tak dapat..sy pernah merasainya masa fasa alahan hari tu..makan muntah, makan muntah...so, hargailah kesihatan anda..syukur!

15 comments:

InaAchik said...

Semoga kandungan selamat dan sihat... :)

dakcik said...

betul kak..makan selagi ade selera..ms sy dlu, xdpt nk rs nikmat makan lgsung..org ngandung naik berat bdn..tp sy boleh turun plak..;)

p/s : jg kesihatan jgk yek..

e.l.i.z.@ said...

wahhh bilo prgnt ni? brapo bule doh?
kuat sungguh setaro tu make ekekke..xpo, janji baby sihat..beranok kekgi, diet la

p/s: ore hop dekki nge keli tu, ore terdekat nge keli..gano² pun meme xleh nk wat tak tahu sbb akan jupo jugok jatey gilo tu

mamashikin said...

ina-tq sb singgah..sy selalu jenguk blog awak...suka baca..

mamashikin said...

kak eli, 12 minggu doh..heee
toksoh cara la ko hok dengki tuh..ee..ada jugop jate gitu..ingat ko tino jah main dengki2 nih..ee..ikut ore la kan nak mewah2 dgn harta suami pun..dia dengki sb dia takleh mewahkan isteri dia..hahaha..
pah padan doh ngn dio, kak eli wi fakta harta sepencarian..huhu ..mesti terasa la dio..ngeh2..

eamy milea said...

xpe makan la selagi ada selera kan...

Nora_Aniza said...

tp hok moleknya masa ngandung make hok berkhasiat2.. :-) jemput masuk blog sya

Dalila Hamid said...

Semoga shikin dan kandungan selamat dan sihat... ye...
nti free cek e-mail...tq

LYAfrina said...

xpe..mkn byk2.. bg zat utk baby.. tp msti mkn y bkhasiat..

~izan~ said...

takpe,mkn selagi selera ada tp jaga kesihatan jugak tau hehe...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

wah!! tahniah mckong..tau2 mung berisi jer... huhu... :)

Cik Suheela said...

bestnya..tahniah sis..mesti makin comey bila mengandung heee ;)

tapi ayat ni mmg tak boleh blah "sy mengandung sb awak la" HAHAHA.

ikatankasihku said...

amboi, ni semua menembamkan lagi perut n pipi tu..tapi tak pe..janji baby sihat.. :)

MamaEma said...

masalah orang tak mengandung ni pun makan banyak gak...hehehe..kena perli dek suami sama...huhuhu

Sarah Syazwani said...

xpe..mkan je selagi buleh makan..hehe