Thursday, October 13, 2011

cerita disebalik wordless semalam.

Assalamualaikum.

Semalam mmg betul-betul wordless..
ceritanya begini, period sy mmg lewat 5 hari...huh 5 hari jer pun tp risaunya tahap maksima. Sebab mmg tak pernah terlewat wp sehari..kitaran sy mmg cantik 28 hari...so, hari selasa sy curi masa kat ofis gi beli pregnancy test..dan sampai jer ofis, terus test.....gelojoh..tp bila nampak 1 line jer timbul terus buang dalam tong sampah..hho..

Tapi sikap manusia mmg selalu tak puas hati..semalam bgn pagi2 sy buat test lagi..tp resultnya sama..1 jalur ajer yg timbul..dan sy letak kit tu atas sink..sambil mandi dgn syoknya..bila settle mandi manda..mcm mne boleh tertengok ada 2 line plak...hoho..rupa-rupanya mmg kena tunggu 5 minit baru line tu keluar...adui..mmg betul2 wordless..

Apa pun kami terima dengan rasa syukur rezeki Allah ini..semoga dipermudahkan semuanya..cuma, tanggungjawab abang long makin berat..kena jaga 2 orang adik nanti...dan adik hana juga dah tak boleh panggil adik...kena panggil 'kakak'.,ngeh ngeh..

Walaupun ini anak yang ke3 tapi sy rasa cuak juga...mcm mana lah nanti alahan ..sb sy mmg jenis alahan kuat..tp sy kena kuatkan semangat untuk buah cinta kami yang ke 3 ini.....
 patutlah perutku  buncit semacam jer..rupanya ada isi..

 dan muka pun semakin temban

kami berempat..tahun depan bakal berlima..InsyaAllah

Sebenarnya kami belum lagi ke klinik..hehe..heboh jer lebih..tapi harapnya resultnya pun positif juga la..:=)

11 comments:

lovelywa said...

congrats again..sy pun cadang nk menambah jugak..insyaallahh klau ada rejeki..

LYAfrina said...

tahniah shikin....
rezeki dr allah swt.. syukur... krn diberi kesempatan utk menikmatinya lagi... amin..

take care yer

Salina@IbuAqil said...

hihihi rezeki yg x ternilai.. ;D

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhhh tahniah, jaga diri baik2 ok

rusIliani said...

alhamdulillah.tahniah kin..murah rezeki..nazra dah nak jadi kakak dh...hehe

~izan~ said...

wah dah 3 je..laju dari akak hehe..apa2 pun jaga diri tau...

Sarah Syazwani said...

sy plan taun depan ni...xtaula jd ke idak..hehehe

ayu.suhada said...

akak ikinnnn!! akk pregnant ke?alhamdulillah..hee..bestnya..dpt ag baby..congrats kak! jg dr n baby lam kndungan baik2 tau..hihi.semoga selamat semuanya..^_^ dpt ag awie anak sdare..hehe

mamashikin said...

terima kasih semua.. a ah rezeki dari Allah..sgt bersyukur kerana diberi peluang untuk merasai manisnya mengandung dan melahirkan..tp saat ni mmg tak g check pun lagi..heee..harapnya semua ok...

ikatankasihku said...

da ada isi yer, tahniah !

cheq sue dieyha said...

wah...tahniah dear.mkin btambah rezeki dariNya lpas ni.Insya Allah..
jg dri baik2 ye,doa2 kn lh juga utk saya beroleh rezeki dariNYA.