Monday, August 1, 2011

Masalah jeragat hampir selesai.

Ingat lagi tak sy pernah buat entri pasal jeragat?untuk pengetahuan, mmg sy ni jenis bnyak jeragat yang bintik2 hitam kat muka..orang kata jeragat mat salleh..huhuh. sb susah sgt nak hilang..dan Alhamdulillah sy sudah mencuba produk terbaru, sf beauty..dan skrg 80% jeragat sy sudah hilang, syukur..

Macam mana dgn chahaya whitening?dulu pakai chahaya..sekarang sf pula..mcm mana tuh??

Mmg bnyak saya terima soalan ni dari customer, mmg dulu sy pakai chahaya..dan skrg thg try sf pula, ye la kan, sy jual mesti sy try dulu...hurm..ok baik lah, chahaya pun bagus juga..dah ramai blogger2 yg cuba dan Alhamdulillah mmg menjadi..tp bkn lah 100% yang cuba adalah serasi. Sama juga SF beauty..bkn lah 100% yg cuba serasi tp setakat kami buat promosi' jaminanwang dipulangkan' , baru seorang yang pulangkan barang. itu pun mmg dah terang2 kulit dia sgt SENSITIF dan takleh pakai sebarang produk kecantikan wp brg mahal sekalipun.dia hanya boleh berbedak tipis shj.

Dua2 produk pun sgt hot sekarang, boleh dikatakan dua2 laris..dua2 ada kelebihan masing2..cuma mungkin harga dan jenis shj yang berbeza. Memang bagi yang ingin kecutkan jerawat dan untuk kelihatan lebih mulus boleh cuba chahaya, dan bagi yang ingin merawat kulit seperti parut jerawat yang hitam-hitam, jeragat dan ingin mencerahkan kulit boleh la cuba sf beauty.

Chahaya mmg femes dikalangan blogger2 dan jualan secara online tapi sf masih baru..produk sf dah lama cuma baru dijual secara online..ia hanyalah dijual oleh perseorangan shj. Terus terang sy kata kan, jualan myshop2u utk dua2 produk adalah sama naik..sama2 memberikan kesan yang positif..

Sekarang terpulang kpd customer mahu cuba yg mana satu.. masih konfius??sms sy 0145160411. Insyaallah sy akan jwb segala pertanyaan..ok meh tgk gambar sy setelah 15 hari pakai sf.




ohh ini bkn sy..hehe..ini sy 27 thn dulu..bestnya kalau kulit kita cantik mcm baby kan??

Ok, bagi yang ingin mencuba salah satu produk di atas boleh email sy atau sms jer saya..skrg adalah masa terbaik untuk mencuba sblm raya..bila dah dekat2 nak raya, dah tak sesuai utk cuba..kena tunggu lepas raya yer!

atau korang leh juga tgk blogshop 

http://my-shop-2u.blogspot.com/

15 comments:

LYAfrina said...

mcm mana ni??? sf k chahaya??
hahahaha... kena pilih..

mamashikin said...

hahaha..kesian lya...hari tu nk try chahaya skrg confius..tp rasanya kulit lya dah takde mslh kan..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

comeinye kulit mung lenim... jelesnyeeee.. caye nk macam tu jugakkk!

mamashikin said...

nieza, mu pakai dlu chahaya tuh..yg tu un ok jugak..aku pakai sf sb aku nak jual, so aku try dulu..tak sangka plak kesan amat menakjubkan..hahha..
tp bukan lah bermaksud aku pakai chahaya sblm ni x ok..ok...cuma aku jenis berjeragat yg susah nk hilang tuh...mmg menipiskan tp bkn hilang semua...

tp utk kulit yg berjerawat sesuai pakai chahaya..bnyak dah testimoni yg diterima positif blako...

ayu.suhada said...

kak ikin..da makin comelll....lawa dah kulit....^_^..sure best raye tahun ni..heheh

mamashikin said...

syu, biasa saje...hehee

Ena said...

cantiknya..

cepat juga kesannya yeh!.. bestnyer..

mamashikin said...

ena- kesan tu mmg la berkesan cuma bergantung pd pengguna sb bila pakai sf, tindak balas awal ialah..kulit akan berminyak sket, akan ada rasa gatal mcm nak garu jer, pastu gelupas halus tp tgk cermin baru nampak..klu org yg sabar boleh cuba..sb biasanya akan ada kesan mcm tu kalau kulit bermasalah...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

phewww licin tol laa shikin ponyer mukerrr jelessss

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

terujaaa...
sy pun dh bli ngan ur blogshop..
sdg mencuba.. =))))

mamashikin said...

leily- thanks yer!

~izan~ said...

wahh..cantiknya shikin..mulus...nk jugakkkk

Sarah Syazwani said...

kalo jenis yg ada bekas2 jerawat camne pulak?? mana 1 yg seswai ekk..skrg ni pakai chahaya tp bekas tu still ada sket..mungkin sbb bekas ni dh lama sgt kot..mcm nk cuba gak ler

e.l.i.z.@ said...

sf tu produk dr mano? syikin wat sdiri ko gano? comam tep tgk kulit syikin tuh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnyee kulit dah cantik..:-)