Sunday, July 24, 2011

Apa yang ada dalam handbag korang eh??

Salam pagi ahad, korang semua buat apa yer pagi2 ahad ni..kami yg berada di Kelantan Terengganu sudah tentu la bekerja kan..tp kalau ahad mesti suram jer hari..mendung, sunyi..mungkin mood bercuti masing2 belum habis kot..tp kalau khamis??huh..hari yg paling hepi..rasa nak datang keje kul 6.30 lagi ..hehee..mana tak nya hari last bekerja kan..masing2 duk pikir aktiviti bercuti kan...

Kebetulan hari ini saya puasa ganti so sy tidak keluar ke mana-mana la..so bergedik sesorang diri kat pantry ofis ambil gambar handbag cap ayam saya..saje nk mengisi waktu terluang..nak update blog sb rasa macam tak tahu nak update pasal apa. Okey, jom tgk apa yg ada dalam handbag saya...

1. Tentulah handbag..watak utama. .takde yg ni, takde la entri nih..
2. Beg make-up..wp sy jenis tak bermake-up sgt, tp yg ni adalah wajib okey!
3.Purse- ohh kalau takde yg ni sudah tentu sy akan kelaparan...
4. Charger - sgt pentingggg...! handphone akan kehabisan bateri bila2 masa saja tau..
5. my C3- kalau ada charger, mesti la ada handphone kan?
6. Pad-  yg ni pun sgt lah penting...sentiasa dibawa kemana-mana..
7. Calculator - Harus ada...senang nk calculate harga dan barang yg diorder customer..wahh!
8. Cermin- tidak lah wajib tp klu ada lagi okey..boleh tgk muka sendiri setiap 10 minit sekali bila bos  takde..hehe.

Barang yg sepatutnya ada tp takde dlm gambar:
1 pampers anak
2 kunci kereta

Okey..handbag korang sume ada apa yer?meh kongsi-kongsi...mana la tau ada benda penting yang perlu di bawa tp sy tak membawanya...next entry sy akan update pasal make-up apa yg ada dlm beg merah tu pulak..tp malu sbnarnya sb semuanya cap ayam..takde yg branded2 la..heee..

ok selamat berhujung minggu semua!

12 comments:

A D I A said...

wah suka entry sebegini hehe, suka tau apa org bawak dalam henbeg. saya pun wajib bawak bag makeup tu walaupun bukannya makeup sgt heeheh.

~izan~ said...

beg akak kalau awak tgk,mau mengucap pjg.camera je ada dua bijik haha,siap letak DSLR gedabak tu,mmg berat giler la,pampers sudah tentu.mekap2 bagai,hp,charger tak bwk la sbb ada travel charger dlm keta kan..hehe..

akak ada buat entry psl beg ni dulu..mmg berat giler beg akak,mcm batu hehe...

ha cepat2 buat entry mekap2,akak suka...ada brand ke tak ke,tak kisah dik,jnji kita serasi.. =D

Sarah Syazwani said...

uiii banyaknyer...sy ada wallet, hp,buku nota,pen, car keys,pen drive,business card..tu je kot..

kalu pampers tu time bile ada anak2 jek..hehe

noorsafone said...

mamashikin...mama mmg suka tgok apa yg ada dlm h.bag kawan2....nanti mama post apa yg ada dlm h.bag mama pulak ya.

LYAfrina said...

HUHUHU..DLM H/BAG LYA ...MDE Y BIASA JER ADA..DULU PNAH WK GAK N3 GINI..SBB KNA TAG... RSA CAM NK WAK BALIK.. X SBR NK TGK MAKEUP SHIKIN..LYA PON ADA BEG MAKEUP..SNG X BCAMPUR ADUK KAN..

Y PSTI..CHAHAYA WHITENING MSTI ADA KN??

IDAZS said...

lagi besar handbag lagi banyak barang.

kalau handbag saya siap bubuh DSLR lagi. mmg nak patah bahu juga duk pikul, ehehehehehe, tu tak termasuk pampers, botol air anak dan macam2.

pendek kata seminggu sekali kena wat pembersihan, bukan apa, sekali sekala dah mcm tong sampah jadinya, bila semua resit, surat, kertas main sumbat dlm andbag, eheheheheh

mYsH0p said...

adia- sy pun suka tgk apa yg ada dlm beg org tau..ahahah..

sarah- pampers biasanya wajib bawak..smpai kt tempat keje pun bawak.smlm pampers yg slalu bwk tu dah guna..hehe..

mYsH0p said...

noor- nti buat la entri mcm ni..sy suka baca..hehhe..saje nk nyibuk tgk apa yg org lain ada..

Lya- malu nak tunjuk beg make-up sb yg ada kat dlm tu cap ayam jer..takde yg branded...oh sudah mesti, chahaya whitening ada...hehhe..tp skrg sy ada bwk chahaya whitening ngn sf skali, sb tgh try sf plak..sy jenis takpe pakai gilir2..hehe

mYsH0p said...

idaz- hahha..betul, seminggu skali kena buat pembersihan..mana tak nya, ngn tisu, resit mydin..haha..resit itu ini..huh...

idaz, thanks singgah, nti sy bw yer!

mYsH0p said...

kak izan- nk buat tp malu....hahha..ish..

Amy Syaquena said...

lebih kurang aja , handbag amy dah macam orang nak ke pasar semua ada , siap ada biskut lagi hehe..

mamashikin said...

amy- thanks sudi komen kat sini...sinar raudhah best!!