Thursday, June 16, 2011

Kehilangan kereta di depan mata,beringat lah semua!

Sebenarnya nak cerita pasal kejadian semalam..sepasang suami isteri hilang kereta kat TESCO KB , tp tak tau nk buat tajuk entri mcm mana.Harap semua faham.

 Kejadian kehilangan kereta kepunyaan sepasang suami isteri yg agak berumur lebih kurang 50-an. Dia org ni parking depan kete saya.. (depan TESCO)..sgt terkejut dan kesian tgk makcik dan pakcik tu yg panik.Ye la..kereta beb..bkn nya basikal .. Pakcik tu relax lagi tp yg isterinya dah cuak dan menggeletar pun ada. Menurut mereka, diorang parking depan kereta sy, dan kebetulan kunci spare dan segala anak kunci rumah tertinggal dlm kereta..entah mcm mana mereka terlupa dan stereng kereta juga tidak dikunci...ia lagi memudakan si pencuri menghidupkan kereta berkenaan.

Menurutnya lagi, mereka baru shj pulang dari bank dan mengeluarkan sejumlah wang untuk ditransfer kan kpd akaun anak yg sedang belajar, mungkin juga si pencuri sudah follow makcik dan pakcik dr bank lagi..entah lah..zaman sekarang, semuanya kena berhati-hati...makcik ni bertambah2 la sedih sb kereta iswara nya baru habis bayar bulan lepas...adoi..sy pun tumpang sedih sampai sy pun nak menggigil..ye la, kereta depan kita yg kena..ish..Syukur kete sendiri selamat tapi sedih juga buat makcik dan pakcik tu..Selepas kejadian, makcik dan pakcik tu buat report Polis.

Peringatan utk saya dan kita semua..

1. Sila pastikan kereta stereng berkunci, gear pun berkunci sblm meninggalkan kereta.
2. Jgn tinggalkan brg2 berharga wp ia hanyalah paper bag.
3. Paling penting..pastikan kereta berkunci..tekan alarm tuh leklok..
4. Parking ditempat yg senang di lihat oleh org ramai dan tempat yang agak selamat..jgn la sb nak sgt parking tempat teduh tp keselamatn tak terjamin.

9 comments:

MrS. F!zA said...

pengajaran utk kita kan..siannya kt pakcik n makcik tu..kalo kita tgk mmg turut sedih lah..

tulah kita sllu pesan kt hubby jgn lupa stereng lock..kita ni turun kedai jap pon siap buh lock streng..ekekeke

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh menakotkan sehhh

Sarah Syazwani said...

siannyer..dh la makcik pakcik dh tua..mudahan x ler terjadi benda mcm tu kt kita

LYAfrina said...

BTUL TU..MMG KENA BERHATI-HATI...
SKARANG JENAYAH BLH BERLAKU DPN MATA AJER DLM SEKELIP MATA.. ADUHAI..NK DPTKLAN SEBIJIK KERETA BKNLAH SENANG...

mamashikin said...

tu la..sgt kesian kat diorang, tp apakan daya kan..dah takdir dia hilang kereta, menjadi peringatan utk kita semua..

M Fizan said...

thanks kerana mengingatkan :)

Ena said...

siannya...


Nauzubillah..

irma said...

alahai kat TESCOKB...??!cuak lak dgr slalu blk kg mesti pi sana..aish kenalh hati2 lps ni...

e.l.i.z.@ said...

bahayo nyoh...siye ko pokcik nge mokcik tu huhuh....meme kompom doh tu, demo tu folo pokcik mokcik dari bank lg tuh