Monday, February 14, 2011

Hantu kak limah balik rumah


Eh korang sume dah tgk eh cite ni??sure la kan..sy jer yg ketinggalan..biasalakan duk klantan mana ada panggung wayang dan mmg akan ketinggalan la bab2 filem terbaru. Tapi sib baik la ada ASTROFIRST..blh la sy melanggan..tp..bab2 langgan ni best..tp bila kuar bil..adoi ya..

Bukan nk cite pasal Hantu kak limah pun, tp ada kaitan jugak ah..hari tu kte org tgk cite ni ramai2 kt umah dlm gelap, pastu up volume home teater tu kuat2...feeling tgk wayang la konon..pastu kan...tgh asyik2 kteorg tgk wayang....wujud la makhluk nih dr belakang..adeh..terperanjat sampai haku terjerit wei..nak tahu makhluk apa??meh tgk...





ni lah dia...hantu kak limah...adoi..

Terkejut tau kte org..tak tau la dia dpt idea kt mana nk pakai mcm ni.Adeh..budak-budak.Tapi siyes, teringat zaman budak2 dulu...budak2 laki kat kampung sy selalu pakai mcm ni, pastu masuk dlm semak, bajet nk usik anak2 gadis cun termasuk i la....bila geng sy lalu ngn basikal nak g mengaji..diorang sergah..konon2 hantu...heh..

Kalo tingat zaman dulu2..adoi..rasa mcm nak putar jerkan masa..best sgt..pergi mengaji lepas magrib ramai-ramai naik basikal. Lepas tu sampai umah tok guru, kte org berlari sampai basikal pun tak sempat nk tongkat ah..sb nak amik nombor giliran..pergh..masa tu tok guru haku pun sama naik jer ngn anak murid. Siap jerit-jerit lagi..cepat-cepat!!adeh..kelakar....

Lepas tu sape siap awal boleh main kejar-kejar ngn budak laki kt depan umah tok guru.Bukan kejar saje tau..sapa dpt kejar, kena peluk...perh..tp masa budak2 ni takde ar nak rasa apa2 pun..lg pun hingus masih hijau ko..takde r nk pikir seks ke ape...seks pun aku tak tau..masuk tingkatan satu belajar sains br ku tahu apa itu seks...tp tu pun separuh mati ah pikir..macam mana boleh beranak??keluar anak ikut mana??see...??betapa jakunnya haku zaman dulu2...........tp sains A beb! Agama islam pun A sb masa pmr 98 kuar bnyak tajuk berkaitan suami isteri...hahaha..no wonder la..i bertunang masa belajar lg dn lepas grad terus  kawin ...mmg advance ah pasal bab2 rumah tangga...heee.

Eh tak sedar aku dh buat karangan..hahhaha.sori ok. stop...cau cin cau..layan jer la gambar hantu abang long dalam rumah itu!

5 comments:

[-suziey-] said...

kt pn baru tgk weekend ritu..ekek:D lawak plak hantu banglong dlm umah tu..hahaha

mamalieyna said...

eina dh tgk..tp CD RM5 jer..ngee..itu pun bila psg kuar astro first, diorang ciplak dr astro first da... ^_^

citer tu best aa...2x layan..lawak2x..lawak lg abg long tu, pandainye dia ..seb baik berkain batik, kalau putih..eeii..seram tu..hehe

ooh memori zaman kanak2 kita lbh kurang samalaH! indahnya.. ^_^

mamashikin said...

kak suziey- bestkan cite tuh..

mamashikin said...

kak iena- rasa mcm nk kembali pd zaman kanak-kanak kan..best sgt...tp skrg sume dh besar panjang dah..kalo jumpa kwn-kawan dulu pun mcm malu2 gitu...
eheee..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kecik2 dulu pun, tok ayah slalu buat camtu, mmg best, ada hantu dalam umahhhh..!!!!