Monday, January 17, 2011

macam mana nak tambah trafik di blog??

Entry kali ni bukan nk bg tip tp nk minta tip dr kekawan semua. Eh tak malu kan sy minta-minta, tp tak kisah la. Janji dapat..

sy berblogging tahun 2008 lg.Tp itu pun 3 kali setahun jer sy update.hehehe.Tp sejak thn lepas dlm pertengahan tahun, kalau tak update blog dan tak buka blog umpama mkn nasi tak minum air.Tp eh bnyak nyer tapi, tapi trafik mcm tu je la. Masih tak cukup utk dibanggakan umpama bawak kete kancil second hand(ini yg sy rasa la). Mcm mana ek nak tambah trafik sampai jem dan bersesak kat blog? sy dah search google pasal ni tp tak paham la. kena mesra SEO la, kena backlink la..eh..yg sy faham blogwalking jer. Sb setiap hr sy akan blogwalking kesemua bloglist yg sy ada. Erm kalau sudi, boleh lah berkongsi mcm mana cara tambah trafik. Kalau tak sudi, tak pe.SHARING IS CARING!




10 comments:

A D I A said...

traffic saya pun takleh dibanggakan sangat, harap duit nuffang nak open table pun tak lepas hehe. tapi improve. pun berblogging dari tahun 2008 tapi time tu sedara mara n adik beradik je baca heheh.

mungkin dgn tinggal jejak dkt shoutbox, atau rajin2 baca entry n tinggal komen kawan2 lain? pastu buat entry yg best2. insyaAllah dapat loyal reader :)

Fieza79 said...

nak bagi tips pun tk la pndai sgt...tp yg kfieza tau kena rajen2 BW dan pastinya dorang akan dtg komen balik komen baru leh up traffic tu...dan cari lg ramai blogger yg mmg rajen BW ni...sebab kalau kita rajen g komen blog yg malas nk dtg balik pd blog kita pon tak guna jgk...kena sama2 jengah menjengah mcm tu....

**sHiKinn** said...

adia- sama la kita kan blogging dr thn 2008,tp ok la nuff awk dh improve..sy ni BE pun tak pernah.

**sHiKinn** said...

kak fieza- oo ye juga kan..patut la sy selalu bw dan leave comment kt blog2 lain..tp mcm takde respon..mgkin blog sy tak best utk dibaca kot, tak cantik utk di follow kot..hahha..sb sy perasan, klu blogger cun mesti ramai followers..sy sndiri pun suka follow blogger2 yg cun..hahhaha.
ok..nti kena improve lg..thanks yer!

[-suziey-] said...

erkkk yg pasti klu nk traffic mencanak..buat tajuk gempak2..haahah:p

embun d tengah malam said...

bila ikhlas menulis tu ada...insyaallah traffic pun akan naik...usaha aper yg patut....heheheheheh..gud luck..

Anitadahahs said...

saya pun tak pasti pasal benda ni, sebab bukan master blogging. Biasanya kena ada ramai follower kot. Then entry yang mantap untuk tarik pembaca ;)

malaymind said...

Selamat berkenalan

regreatnosoul said...

owhh...xpe2 meh cni kita tukar2 link...win-win situation...weee

TUKAR-TUKAR LINK:)

boy™ said...

Good post : )

http://ampico.blogspot.com/