Thursday, November 11, 2010

Malam Pertama

Tajuk tak boleh tahan.Sy tahu ramai yg menggemari tajuk-tajuk begini kn?tambah-tambah lagi kamu yg masih bujang.sila mengaku sekarang!betul kan??kan?Ehee..tp ini bukan blog begitu.Tp untuk tidak menghampakan anda yg gigih search pakcik google berkenaan topik ini,sy akan cerita lebih kurang berdasarkan pengalaman kawan-kawan.Sekali sekali lari pada tajuk asal apa salahnya kan??

kalau korang tak suka,sila tinggalkan blog ini sekarang!!

Memandangkan saya adalah orang yang paling awal kahwin antara kawan-kawan yang lain,so saya sumber rujukan mereka.hehehe..mungkin benda begini kadang-kadang malu untuk berkongsi dengan mak atau saudara yang lain,dan mungkin ia lebih selesa kalau berkongsi dengan kawan-kawan sebab itu la saya tempat mereka bertanya dan meluahkan apa yang terjadi.Tapi berkongsi pengalaman di sini bukanlah berniat mahu membuka baju keaiban ke apa,saje berkongsi pengalaman.

Malam pertama sebenarnya bukanlah malam penentuan tapi malam yang akan dikenang sampai la kita bercucu cicit.Kenangan malam pertama adalah kenangan paling terindah wp pada hakikatnya biasa sahaja.Ada kawan saya yang baru berkahwin 2 minggu tapi dia kata tidak bahagia dengan suaminya.Eh pelik kan?baru 2 minggu,tapi dah boleh ukur kebahagiaan sesebuah perkahwinan.Sebenarnya masalah kebahagiaan dia rupa-rupanya berpunca dr ketidakpuasan tentang hubungan malam pertamanya..

Apalagi,haku ngn kawan haku yang agak pro dengan masalah-masalah begini menasihatinya.Masa ni lawak pun ada,serius pun ada,malu pun ada.Kata perempuan kan,bab2 ini amatlah sensitif.So,kami mengajarnya umpama 'menarik rambut dalam tepung'.Akhirnya dengan sabar yg ada padanya,Alhamdulillah kami berjaya.hahaha.sekarang ni dah mengalahkan haku sebagai tok guru nya.bersalin sorang setahun you!

Tp cerita paling lawak ada sorang kawan sy ni sms kul 1.00 pg pada malam pertamanya.Rupa-rupanya si suami tak pandai nak 'push the right button'.hahaa,masa ni aku tahan gelak jer la wp dlm hati aku rasa lawak giler weh,eh macam tunjuk ajar ku sifu pulak ..siap suh aku ajar macam mana.Apa lagi aku sms la,masa ni aku pikir kebahagiaan diorang ajer so, aku umpama ketam mengajar anaknya berjalan..sms A to Z..dan akhirnya kul 4 pg aku dapat sms lagi.
'Thanks my dear friend,kami dah bahagia'..
Hahaha kelakar gila kwn aku,kul 4 pg baru settle..ngeh ngeh ngeh.Tapi sekarang pun,dia juga bersalin sorang setahun juga..haha

Ada kawan saya yang agak berumur,malam ke-1025 pun mlm pertama baginya..ehee.Katanya tiap-tiap malam adalah malam pertama ko..biasalakn,,life begin at 40..ehee..

Mesti pelikkan?kenapa sy buat entri sebegini..eheee..sebenarnya pg td laling sy cerita pasal kwn dia br kahwin minggu lepas,tapi kendurinya hari ini.Nak jadikan cerita,isteri kawan laling mungkin dah tak tahan gelora di hati sara,dia SMS kawan laling minta 'dipercepatkan'.haha..apa lagi,kecil tapak tangan..stadium bukit jalil la kwn laling sy serahkan.So berusahala diorang dr kul 12 sampai pg baru berjaya..hahaha..yang paling lawak,semalam boleh ke wife dia sms 'nk lagi' masa kawan laling sy sedang bekerja.Hahhaha.lawak okkk..gila tak tahan..Ada juga macam ni kn??

7 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

hikhik, lawak le kawan shikin tu..mmg ade, baru seminggu kawin tp tak bahagia katanya..

**sHiKinn** said...

tak bahagia pasal tu la..ehee..bukan pasal lain..tapi kan,kita lebih selesa kalo bincang pasal ni ngn kawan kn?maksudnya kawan yg boleh dipercayai la..bukan yg jenis takleh simpan rahsia..sb benda2 mcm ni melibatkan keaiban rumah tangga kita juga..ehhe

rusIliani said...

kin bleh jd kaunselor rmhtangga nih...heheh.....

rusIliani said...

kin bleh jd kaunselor rmhtangga nih...heheh.....

**sHiKinn** said...

eh yani,buleh comment doh..ehheee

rusIliani said...

sbb tu sapa 2 kali tu...haha

Dzanie said...

nice entry..nice 2 meet u...:)