Tuesday, October 12, 2010

perbezaan lelaki dan perempuan

Terang lg bersuluh.Lelaki dan perempuan mmg berbeza.Memandangkan di ofis sy kebanyakanya staf lelaki (14org) dnn hnya 2 shja pompuan so kebanyakan aktiviti yg dilakukan adalah bersama lelaki.Breakfast,lunch kdg2 kuar ngn mereka.dah ada penjimatan disitu..sy selalu mkn free.erm takkan pompuan plak nk kene byr kn??tak macho la gitu..So bnyak la perbezaan yg sy lihat tentang lelaki dn pompuan.

antaranya:

1. Bila di meja makan..bnyak topik dan isu semasa yg dibualkan mereka,isu peperangan pun masuk skali.Biasanya diorang akan ulas balik berita yg disiarkan kt tv pastu pandai2 buat kesimpulan sendiri..bg pendapat sendiri..yg pnting ada info bila mengulas sesuatu perkara.

tp..pompuan?bila berjumpa di meja mkn mesti bercerita hal anak2..hal2 perabot rumah,gosip terkini di jabatan masing2, yg penting cerita diri sendiri selalu baik ajer..org lain selalu tidak kena.Suami handsome tp dpt wife ala kadar pun jd isu,suami perut buncit dpt wife bak model pun di anggap mau kikis harta..ishh pompuan..(mngata diri sendiri,ehee)


2. Keluar shopim ngn lelaki sgt la senang..mereka amalkan MBB..MASUK BAYAR BALIK.

tp..kalo pompuan harus diukur dulu supermarket atau kedai sblum membeli apa yg diingini.Cthnyer, nk g mydin beli pin rambut ajer tp harus terjah dulu shoping complex sebelah mydin meninjau pin rambut lain padahal mmg dah tau kt mydin mmg ada pin yg di cari2 itu.eheheh sajer..mana la tau kn dapat rembat baju selai dua..


3. Lelaki kuat berahsia..tp perempuan suka bercerita.ehee..mmg betul!wp satu ofis, bnyak rahsia yg dirahsiakn mereka..tp rahsia mereka tidak lg rahsia bila sy dpt tahu..ngeh ngeh ngeh..kata pompuan kn??

4. Lelaki bila mengata..huh..yg ni plg tak tahan.diorang kalo tak puas hati takkan cakap2 belakang tp kalo tak puas hati terus cakap depan2..tp pompuan..cakap belakang la lg best, br
di namakan gosip.Sehari tak bergosip tak sah umpama kuar tanpa spender.(eh kuar tanpa spender lg..takde peribahasa lain ker makcik oii.?)hehe..

disebabkan perbezaan itu lah Allah ciptakan manusia berpasangan,saling lengkap melengkapi..ehee..baik buruk pompuan atau lelaki semua itu dr kita sendiri.Ya baik semuanya dr Dia kn..

ok.cukup sesi tazkirah dr seorng pompuan hr ini..ehee..kte tgk gmbr sy dn kwn2 ofis sy..



tgk..semua lelaki kn??pompuan sorang lg tu?ohh itu student praktikal..alina.


kalo masuk pantry..ini la keadaanya..semua kumbang..sib baik pantry sy memanjang takde la terhimpit2..



ni mkn2 time..main bedal ajer,tak perlu kisah keayuan ker..kesopanan ker..ehee.



mereka selalu begini..kalo berjumpa pasti bertumbuk..tumbuk2 manja ajer..abaikan sy yg serabai gila kt blakang tuh.

5 comments:

[-suziey-] said...

haahahah lawak la..tp mmg tu kenyataan kan..mmg sgt berbeza..so bila perempuan jadi minoriti..nk xnak kena la join org laki pnya topik..hahaha:p

Aleeya said...

heheheh tapi mmg betul tu kan..syiok lau envirnment keje ngn laki banding pmpuan neh, lbh2 lg lau dlm opis ade seko dua yg behasad dengki, abes smua tungang tebalik dibuatnye huhhhh tensyen dowh...

**sHiKinn** said...

mmg best keje ngn laki sb takde hasad dengki,kata mengata...tp kadang2 busan juga sb takde geng nk kuar shopim time lunch..ehee

mamaaerish@eb said...

slm,

best aper bercampor nih... tp ader gak yg poyo... ;p

ps: kiter dh kwn ker yang?... i luper la.... sori eh?.... malu la plk... ;p

**sHiKinn** said...

mamaariesh-mmg ada yg poyo tp dlm 10 orabg,sorang jer ler..kalo pompuan..erm.???