Wednesday, October 27, 2010

Kerja belakang tabir

Sy bkn crew yg tukang bawak boom utk shooting drama atau filem.Sy juga bukan membuat kerja di sebalik langsir sambil main nyorok2.

tp...

sy sedang
jeng jeng jeng!
v
v
v
v




sy sedang siang ayam you..abaikan gambar ketidaksopanan tersebut.Aci tak kalo sy bg tahu sy sbnrnya tak pandai pakai kain sarung..dlm pantang pun sy berseluar..heee.



sy terpaksa join makcik-makcik dan akak-akak buat kerja di dapur.ohh terasa diri sudah tidak muda lg..tidak muda yer,bukan tua.hahaha..tak nak mention tua.skrg bila ada kenduri kahwin tugas sy bukannya bersama pengantin meraikan hari bahagia tetapi bersama makcik2 kat blakang tabir menyiapkan juadah utk kenduri.wp penat tp bahagia juga!sb nya sy dapat merasa semua menu sebelum makanan dihidangkan kepada tetamu..best bukan jadi org pertama yg merasa.Ada kelebihan di situ.

sebenarnya apa motif saya buat entry ini?entah lah,sy sendiri tidak tahu.Tp yg pasti nk bagi tahu sy dah pandai siang ayam banyak2..hahaha.Kalo kat kampung sy,kami tak amik catering tp kite orang bergotong royong masak..yg berat sama dipikul yg ringan sama di jinjing.ahh bukan,yang ringan buat sendiri..tak kan ringan pun nak jinjing sama2 kan?ok dah..



ni la kesayangan saya.laling.adik.dan abang long.



Dan yang ini gambar yang diambil masa majlis nikah.Sampai jer umah pengantin perempuan terus makan-makan..gambar-gambar biarlah pengantin dan konco-konconya saja bergambar.Kami lebih berselera melihat juadah terhidang!
yg depan skali my supermum..my supermum ni boleh mengurut dan bertungku.Setiap hari ma sy sibuk,so sesape mau khidmat urutan kena lah booking seminggu awal dr tarikh,sb servis my supermum laris mcm goreng pisang panas!!ye ke goreng pisang panas cepat laris??ok dah.



ok ni ler pengantinnya..gambar tidak lah terang tp tak mengapa sy ada disitu..yg penting tuan blog mesti interprem skali.Gambar pengantin malas nak tempek banyak-banyak.hahaha.

5 comments:

Fieza79 said...

sesekali tpaksa bkeja belakang tabir kenduri ni terasa diri menjengah tua...

kfieza amat trasa hehe...ye la gigih bt kja mcm org tua2...kalo ikut kan mls bab2 kja blakang tabir ni...hehee terok kan kfieza ni

mamaaerish@eb said...

sama la kiter... dlm pntg pn pakai sluar.. ahaks....

slm knl yer

**sHiKinn** said...

mmg terasa tua tapi time ni la kita nk kena belajar selok belok masak memasak di dapurkan?maksudnya masak utk org kahwin la..ehee..

@juera said...

sronok kn dpt bgotong royong mcm tu..skrg ni klu kahwen kbykn gna khidmat catering..bgs la klu msh ada yg bt gtong royong utk kawen mcm ni..=D

**sHiKinn** said...

memang seronok..kalo nak tahu,makcik pakcik pun pandai bergusip you..hahhaa kelakar..diorang bkn mengumpat tp bergusip..